Alex

7 mm vastag táblagépet mutatott be a Sony

A Sony Xperia Tablet Z jelenleg a legvékonyabb 10 collos tábla PC. A cég mindent belezsúfolt, amit talált, és megtartották a termékvonal egyediségét is azzal, hogy a vízállóságra is gondoltak.

A Sony bejelentette az Xperia Tablet Z-t, a világ jelenleg legvékonyabb prémium kategóriájú 10,1 collos táblagépét. Az LTE képes Android tablet ugyanazt az OmniBalance dizájnt követi, mint okostelefon testvére, az Xperia Z, ezt lekerekített élek és tükröződésmentes felületek jellemzik. A 6.9 milliméter vastag és 495 gramm tömegű gépben a a Qualcomm négymagos Snapdragon S4 Pro processzora dolgozik 2 GB RAM-mal megtámogatva. Megkapta az eddigi legmagasabb vízállósági védelmet is a tabletek között (IP55 & IP57), így a váratlan vízcseppek, illetve fröccsenések sem okozhatnak problémát. "Az Xperia Z okostelefon alapjaira támaszkodva, a készülék kivételes funkcióit és formatervezési megoldásait optimalizáltuk a táblagépek világára” – mondta Kaz Tajima, a cég alelnöke.

Az 1920 x 1200 pixeles kijelzőt strapabíró üvegborítás védi, emellett a fényképezőgép részlegüktől átvett 8 megapixeles kamerát emelik ki, amit egy 2 megapixeles előlapi kamerával toldottak meg. A hangra is nagy figyelmet fordítottak, ezt a közleményben lévő "S-Force Front Surround 3D" és "Clear Audio+" marketingkifejezésekkel bizonyítják, mindenesetre az biztos, hogy két hangszóró van a jobb és bal oldalán. A nagyfelbontású képernyő és az erős processzor gyorsan meríti az akkumulátort, ezt a Stamina energiagazdaságos üzemmóddal lehet lassítani.


Van benne NFC, így könnyen oszthatunk meg tartalmat tabletről TV-re, tabletről hangszóróra vagy akár telefonról tabletre. A beépített univerzális távirányítóval a tévé vagy egyéb eszközök a táblagépről irányíthatóak. Feltelepítik rá médiaalkalmazásaikat is (TV Sideview, WALKMAN), így a felhasználók egy helyen kezelhetik és nézhetik különböző tartalmaikat. Az operációs rendszer 4.1 (Jelly Bean) verzióval kerül piacra, mely később a 4.2-re frissíthető lesz. A WiFi-s verzióba 64 GB-os beépített tárhely és SD kártyaolvasó került.


Fekete és fehér színben, valamint LTE és WiFi verzióban érhető majd el. A kiegészítőkre is gondoltak, lesz állvány, LCD képernyővédő fólia és a fekete, fehér vagy piros színben elérhető bőr hordozó tok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #15
    Minél vékonyabb,annál törékenyebb! Ez üzlet stratégia.
    És ha tönkremegy az akksija? Szintén vehetsz újat...
    Ha vastagabb lenne,beleférne a szabványméretű líthium akksi.
    No de ez kinek lenne érdeke? A vevőnek? Rossz hozzáállás :P
  • cloud.strife #14
    3:51-nél..... :)
  • cloud.strife #13
  • Linkout #12
    Biztosan jó érzés kézbe venni, használni, jól összerakott érzetet adhat ez a tábla. Nem vagyok otthon ezekben az eszközökben, de az adatai alapján nem hiszem, hogy lassú vagy rossz a képe.
  • nextman #11
    Es ne vizallo legyen, hanem toresallo. Ontozni senki nem szokta, ellenben leejteni inkabb.
  • bdzsana #10
    Szerintem a minőségérzetbe igenis számít. Amikor egy vastag tabletet fogom a kezemben, nem elég az hogy kényelmetlen érzés, de azt se tudom hova hányjak a látványtól. Ha valakinek már sok tabletel volt dolga, tudja miről beszélek. Nem beszélve arról, hogy ha sohasem törekedtek volna a méretek minimalizálására, akkor lehet most az otthoni PC-d sem férne el olyan kényelmesen az asztalodon.
  • VRSDM #9
    az ipod touch 4-5 7mm és az már nagyon penge :)
    az érzés számít ;) azért vesz az ember tabletet.
  • mrlujoak #8
    6000 mAh-s akku csak elég lesz nem?
  • Vaszilij Artyom #7
    Őszintén egy táblagépél mit számít hogy 7 vagy 14 vagy 20 mm?

    Aksit pakoljanak bele basszák meg. Ez csak vakítás
  • EnxTheOne #6
    Inkább raktak volna bele dupla akkora akkut, és akkor 2 mm-el vastagabb lenne.