Berta Sándor

Kiegyezhet az Apple és a Google

Egy bírósági eljárás keretében a két társaság képviselői arról beszéltek, hogy megállapodást köthetnek az alapvető szabványszabadalmak kölcsönös elfogadásáról és felhasználásáról.

Kent Walker, a Google képviselője azt írta Bruce Sewell jogásznak, az Apple munkatársának, hogy: "Üdvözöljük azt a lehetőséget, hogy a két vállalat között konstruktív párbeszédet alakítsunk ki." Walker ezután számos olyan pontot nevezett meg, amelyek egy egyezséggel elérhetővé válnak. Erre elsősorban az úgynevezett szabványszabadalmak esetében van lehetőség. Korábban az Apple már kilátásba helyezte, hogy adott esetben megállapodás születhet a két fél között.

Úgy tűnik, hogy az Apple és a Google bármikor kiegyezhet egymással. Ezt erősíti meg az az információ is, amiről a The Wall Street Journal számolt be: a Google Maps hamarosan visszatérhet az iPhone és az iPad készülékekre. A Google Maps új verzióját már tesztelik. Amennyiben a két óriáscég valóban megállapodna, akkor az Apple és más piaci szereplők között is egyezség születhetne, így gyakorlatilag rövid időn belül lezárulhatnak a szabadalomháborúk Apple-t érintő részei. Mint ismeretes, az Apple és a HTC néhány nappal ezelőtt tett pontot a több éve tartó bírósági párbaj végére és tíz évre szóló licencszerződést kötöttek az elkövetkező évtizedre. A kaliforniai cég ezzel a megoldással évente 180-280 millió dollár is kereshet.

Idén két szakember is a szabadalmi perek ellen emelte fel a szavát. Steve Wozniak azt mondta, hogy ezek az eljárások veszélyeztetik az új vállalkozásokat és a nagyobb vállalatok elvehetik az új piaci szereplők kedvét a fejlesztésektől és az innovációtól. Jeff Bezos, az Amazon alapítója pedig a szabadalomháborúk befejezésére szólított fel. Ő azt szeretné, hogy ha a világ kormányai megreformálnák a szabadalmi jogot és véget vetnének a szabadalmi pereknek, amelyek komoly károkat okoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #22
    Nem csak én gondolom ezt így hanem nagyon sokan, másrészt ezek tények.
  • mateist64 #21
    Jelentéktelen "...kis ájfan..." :)....ez találó. :D
  • M2 #20
    Sok hülye meg ezt bulvár-baromságot beveszi és elhiszi.
  • narumon #19
    Azért mert te így gondolod? No comment.
  • Papichulo #18
    "Levédették azt a formát Te is tudod!"

    Akkor lassuk a USPTO szamat ennek a "negyzet" szabadalomnak!
  • sanyicks #17
    jaj megint a terelés :)

    Melyik híres róla? A leghíresebb az apple és a microsoft nevezetű, de ott van még sok egyéb trollcég.
  • narumon #16
    Itten-e "A google"
    Miért melyik cég híres a szabadalmi trollkodásról? Ilyennel még nem találkoztam.
  • sanyicks #15
    Google-ban hol az A-betű? Egyébként nyilván a gugli híres a komoly károkat okozó szabadalmi trollkodásáról ja :DD
  • narumon #14
    A google? Hol itt a növény?
  • caius marius #13
    Ne félj! Neked nem fogják. :) Te megmaradsz egyszerű kis jelentéktelen ájfannak.
    :D