Alex

46 megapixeles lesz a Canon 3D?

Egy viszonteladó netre véletlenül kikerült katalógusa szerint új felső kategóriás, nagy felbontású SLR-t kínál nemsokára a Canon.

A studiófotósok bizonyára a szívükhöz kaptak a hír hallatán, de a forrás nem hivatalos volta miatt azért még lehetnek kétségeink. A B&H Photo kínálatában csupán rövid ideig voltak olvasható a Canon 3D műszaki adatai, melyek szerint egy 46,1 megapixeles CMOS szenzoros, duál DIGIC5+ processzoros, 3,2 collos LCD kijelzővel kiegészített két CompactFlash memóriakártyát fogadni tudó vázról van szó. A felbontás kivételével mindezen adatok persze a mostani csúcsterméknek tekinthető EOS-1D X-re is igazak, de annyi biztos, hogy a bolt weblapján készített screenshotok valódiak.


A felbontás növekedési trend mindenesetre egyértelmű, és a gyártónak van mit behoznia, hiszen a Canon EOS-1D X "csak" 18 megapixeles, kevesebb mint a korábbi, 2008-ban megjelent EOS-1Ds Mark III-é. A Nikon is szorongatja őket ezen a téren, hiszen a D800 36 megapixelre hízott. Nyilván a megapixelszám nem minden, de az ékszerfotósok számára, a drága katalógusokban látható órareklámok vagy az autókról készített hatalmas posztereknél bőven van tere a növekedésnek, amit a több tízezer dolláros középformátumú masinák átlagemberek számára elképesztő 80 megapixeles teljesítménye is mutat.

A pletykákra specializálódott CanonRumors.com szerint az EOS-3D név már 2005 óta minden nagyobb fotókiállítás előtt felmerül, és kétségeiket fejezik ki, mivel nemrég zajlott le a Photokina, ami jó lehetőség lett volna a bemutatására. A névvel kapcsolatban is megjegyzik, hogy ugyan a 3D logikus választás lenne, hiszen már nem az 5D a "nagy megapixeles" termék, de szerintük ez megzavarhatja a fogyasztókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bandee1987 #7
    a
  • Ender Wiggin #6
    "Melyik Canon DSLR-nek nem jó a sebessége?"
    Canon DSLR sosem volt ekkora szenzoros változatban ugyebár. Viszont aki már látott Hasselblad vagy PhaseOne-t közelről, az tudja, hogy mire egy ekkora (mire leírom, hogy ekkora - 46 MP-s, addigra ez a két gyártó már 60-80-100 MP-nél jár) tömörítés nélküli kép memóriára kerül, jó pár hajszál megőszül.
  • Lateralus #5
    Az lehetetlen.
    A Nokia PureView jelenleg a képalkotás non plus ultrája.
  • RM007 #4
    46 mpx? Akkor ez most jobb mint a Nokia 808 PureView?
  • narumon #3
    Mit értesz ez alatt? Melyik Canon DSLR-nek nem jó a sebessége?
  • cloud.strife #2
    Vegyél Sony SLT-t. Az gyors.
  • Szefmester #1
    Értem én hogy megapixel.. de a sebességet mikor fogják ennyire látványosan megnövelni az elérhető kategóriákban (is)?