HENT hírlevél

Előbb vehető meg neten a Prometheus mint DVD-n

Közel egy hónappal a fizikai hordozó előtt online teszi elérhetővé a Fox stúdió az Alien sorozat részeként készült Prometheust. A lépéssel a kalózkodást szeretné megelőzni a stúdió.

Olcsóbban és hamarabb teszi elérhetővé digitális formátumban sikeres sci-fijét az Egyesült Államokban a Fox stúdió, amely lépéssel legális alternatívát igyekszik kínálni az illegális letöltőknek. A film 20 dollár helyett 15 dollárért lesz letölthető, és az október 11-én boltokba kerülő DVD és Blu-Ray lemezeket megelőzve már szeptember 18-ától elérhető lesz az amerikai internetezők számára.

A film az UltraViolet néven működő tartalomszolgáltató kínálatába kerül be, amely szolgáltató olyan cégek támogatását élvezi, mint a Walmart, a Microsoft, a HP, a Netflix, a Sony, a Universal és a Warner Bros. A közel 75 tagú koalíció azon elv mentén egyesült az UltraViolet égisze alatt, hogy tagjai egyetértenek abban, a jó minőségű filmek gyors elérhetővé tétele alkalmas lehet a kalózkodás megelőzésére.

A szolgáltatás a fogyasztók számára igen kedvező feltételeket biztosít: a filmek streamként és letöltve is nézhetők olyan gyakorisággal és azon a hordozón, ami csak a fogyasztónak kényelmes, ráadásul egy felhasználói fiókot akár hatan is használhatnak, így például egy családnak elegendő egyetlen előfizetést vásárolnia. A Fox képviselője merész váltásnak nevezte a döntést, de jelezte, a Prometheus kiadását további digitális címek követik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • adampierson #15
  "streamként és letöltve is nézhetők" Most akkor, nem az lesz, hogy rippelni sem kell majd a DVD/BD-t, és már a megjelenés előtt egy hónappal szétterjed a neten, a nem mozis, hanem kiváló minőségű anyag, mely ezzel az egy hónap előnnyel talán ki is nyírja a bolti nyereség egy részét?
 • Zombee #14
  Miről beszélsz? Letöltés eddig is volt legálisan, a hír itt az, hogy ezúttal a fizikai hordozó előtt elérhető lesz. Arról ne is ábrándozz, hogy a kiadók majd ingyen adják neked a premierfilmeket, arra továbbra is ott lesz az alternatív megoldás, ha ingyen akarod. Ezzel kapcsolatban azért mondanék valamit. A kiadók és a filmgyártás üzleti alapon működnek, gazdasági társaságként, haszonszerzés céljából adnak el neked egy terméket. Vannak részvényesek, tulajdonosok, akik ezt azért csinálják, hogy pénzük legyen belőle. Nem te határozod meg, mennyit kaszáljanak rajta, te is a több bevételt tartanám szem előtt, ha stúdiód, kiadód lenne. Ők piacra dobnak egy terméket, amit te nem vagy köteles megvásárolni, ha nem tetszik a minőség vagy az ár. Persze le is töltheted, de akkor már ne vergődj olyanokon, hogy sokat kaszálnak, hisz téged nem érint.
 • Zombee #13
  Konkrétan az gagyi, ami fent van már angolul a hazai torrenteken, pl. az alább említett oldalon is. A BDripeknek szép képe szokott lenni, bár DVD rip is készülhet jó, ha hozzáértő csinálja. A legelső scene verziók sosem jók, csak röptében két kattintással rippelnek egyet, hogy ők legyenek az elsők, a sok hülye meg ugrik rá, hogy elsőként láthassa.
 • Rotcsa #12
  Ezt a filmet meg nem venném, az biztos! Épp most néztem meg( 1 perce sincs) és azt vártam, hogy majd fény derül arra, hogyan került az az alien a 8. utas a halál c. film űrkompjára, de ebből nem derül ki.
  Se az, hogy az Alienek hogy jöttek létre... Mert azt is olvastam, hogy ez azt hivatott bemutatni.
  Kikel az ufoból a végén az a dög, ami igazából nem is aliennek tűnik, hanem egy értelmes lénynek, aminek van egy másik lény a szájában. (ami kiugrik a szájából, az olyan, mintha szeme is lenne)
  A másik blődség benne, h a csaj kioperálja magából azt a dögöt és utána meg sem kérdezik tőle, h hogy van, mi lett vele? Természetesnek veszik, hogy átmetszett hassal csurom véresen csak odarohan... ráterítenek valami pokrócot oszt cu....
  Még valamire adjon nekem valaki válasz:
  Ha a műtőben elvileg lehibernálta azt a szar, akkor hogyan lehetett a film végére életben?
  Ha pedig ez alien-képződménynek tekinthető, akkor ennie kell, h fejlődjön, igaz? Namár most, ha olyan ellenálló a fagyasztással szemben, hogy kibírta, mert valami alien, az ok... de miért nőtt meg olyan nagyra, ha nem is volt mit ennie???!
  Akkora blődségek vannak ebben a filmben, hogy az nem igaz........!
 • Yagami #11
  (Hát) még te milyen kemény vagy ezzel a hsz-eddel. Bár a többi is hasonló szokott lenni. Egyébként ez egy nagyon jó ötlet, lassan talán végre megérjük, hogy digitális formában ingyen letölthetővé válnak termékek és nem kell értük fizetni. Bőven eleget kaszálnak a mozijegyeken...túl sokat is.
  További szép napot!
  (ez a film meg megéri minimum a BDrip-szintet, ha nem a HD-t. Egyszer csak kihal a DVDrip is remélem)
 • GaborT28 #10
  Azért nem minden rip gagyi. Igenis vannak jó minőségűek; és fogadni mernék, hogy ha egymás mellett elindítasz egy jó minőségű DVD/BD ripet és egy eredeti dvd-t, lehet, hogy nem tudnál különbséget tenni. Amúgy meg tökmind1; mert, ha a film alapból [email protected], akkor a minőség sem segít rajt. És ez az ami elsődleges szempont(kellene hogy legyen).
 • Zombee #9
  Semmi bajom a DVD/BD ripekkel, csak nem nézek igénytelen kockás alacsony bitrátájút, ha nem muszáj.
 • vg #8
  Úgy úgy! Ez határozottan igaz egy nagy költségvetésű sci-fi, alapvetően látvány filmre.
 • GaborT28 #7
  Jah, egy film csak akkor lehet élvezhető, ha kiégeti a szemed a HD.
 • Zombee #6
  Szerintem fos a képe annak a DVDripnek, a film meg egyszerű, mint a faék. Én majd újranézem rendes kivitelben, az első ripek mind gagyik, arra mennek rá, hogy első legyen.