Ötvös Tibor

Kémkedéssel vádolják az Arma fejlesztőit

Elég nagy bajba került a Bohemia Interactive két cseh alkalmazottja.

A két úriembert azzal vádolják, hogy a görög Lemnos szigeten illetéktelenül készítettek fényképeket illetve különböző médiaanyagokat az egyik katonai támaszpontról. A fejlesztők azzal védekeztek, hogy ők csak az ArmA harmadik részéhez gyűjtöttek anyagokat.A dolgot azonban a hatóságok nem fogadták el és ha tárgyalásra kerül a sor és annak a végén elítélik a Bohemia Interactive munkatársait, akkor bizony akár 20 év börtön is várhat rájuk. A dolgot egyébként ma a hivatalos fórumon a fejlesztők vezetője, Marek Spanel is elismerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Molnibalage #7
  A műholdaknál sokkal erősebb az időjárás gátló hatása. Ha X km magasan felhő van, azon nem lát át. A földön levő fotós meg leszarja. A műholdhaknál tudják, hogy mikor jön, ezért a mozgatható dolgokat igen nehéz velük tartósan követni vagy egyáltalán észlelni. A hidegháború alatt mindkét oldal tudta, hogy pl. mikor ne reptesse a tesztgépeit. Mondjuk néha elszúrták, és elkapott ezt-azt a, a Szu-27 protóját is véletlenül fotózták le velük.

  A HUMINT pótolhatatlan, a műhold ezt képtelen bármilyen szinten is helyettesíteni.
 • Zombee #6
  Szerintem a hagyományos odalopakodós kémkedésnek ma már befellegzett. A katonai műholdaknak épp ez a lényege.
 • cateran #5
  1 muhold eleg "szar" ilyesfajta megfigyelesre, mert csak felulrol fotoz. (arrol nem is szolva, hogy palyara kell allitani, megvarni mig "odaer", stb.) Nem vagyok profi kemdolgokban, de majdnem biztosra veszem hogy meg hasznalnak hagyomanyos fotozkodast, persze nem katonai bazisok ellen, hanem inkabb amik a bazison vannak/lehetnek.Aztan persze lehet tevedek:)
 • Zombee #4
  Ez akkora balfaszság, hogy csak igaz lehet. Már önmagában az a tény, hogy valakit elkapnak, amint a fűben lapulva katonai támaszpontot fényképez 2012-ben, bizonyítja, hogy az illető nem kém, hanem pancser. Kémek ilyet manapság nem csinálnak, valószínűleg egy kémműhold hasonló, vagy jobb képeket készít. Már csak abból is kiindulva, hogy mekkora felbontású a Google Earth is...
  Bár még így is jókora naivság és hülyeség kell hozzá, hogy valaki nekiálljon katonai létesítményt fotózni.
 • cateran #3
  Ez igy van. Ha igaz ami a cikkben van, akkor dobbenetesen ostoba emberek. Idegen orszagban katonai tamaszpontot fotoznak engedely nelkul..eszem toporog...
 • Papichulo #2
  Szerintem sehol a vilagon nem orulnek neki ha egy katonai tamaszpontot fenykepezel.
  Nem mondon, hogy nem reagaltak tul a Gorogok, de a ket mester is eleg meggondolatlan volt.
 • Szefmester #1
  tippelgetni kellett volna a google maps alapján:P