Alex

Öt barát fotója ugyanott 30 éven át

Az elsőt 1982-ben vették fel egy nyaraláson, majd később rendszeresen visszatértek, és ugyanabban a pozicíóban újabb fotókat készítettek magukról.

Öt amerikai tinédzser 1982-ben a Copco-tónál készített egy közös fotót, de akkor még nem tudták, hogy ez hagyománnyá válik. Ezután három évtizeden át minden ötödik évben visszatértek, és megismételték a dolgot. A CNN-en cikke szerint John Wardlaw, John Dickson, Mark Rumer, Dallas Burney és John Molony csak polót váltott, illetve a hajuk változott az évek során, no meg persze sokat öregedtek. "Terveink szerint hátralévő életünkben is folytatni fogjuk a dolgot" - mondták.

A tónál van Wardlawék családi faháza, nyilatkozata szerint teljesen biztosak voltak abban, hogy nagyon menőn néznek ki. Molony kezében lévő üvegben egy csótány van, melyet háziállatként megtartani terveztek a 19 év körüli srácok. "Akkor még más dolgok voltak fontosak, csak a nyár és a csajok körül forogtak a gondolataink." Később jöttek a főiskolás évek, ekkor már horgászással, olvasással és saját készítésű videókkal töltötték az időt - Wardlaw ma már filmes. Öt nyárral később ő vetette fel azt is, hogy poén lenne, ha újracsinálnák a '82-es felvételt.

Klikk ide! Klikk ide!
1982      ­­­­          ­­­­     ­     ­­­­          ­­­­          ­­­­               ­­­­­ 1987

Klikk ide! Klikk ide!
1992      ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­      1997

Klikk ide! Klikk ide!
2002      ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­          ­­­­      2007

Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

1987-ben az öt diplomás fiatal ugyanabban a pózban, ugyanazon a padon ismét önkioldós felvételt készített. Ekkor már nem volt meg a csótány, a Wardlaw által viselt kalap is más volt, de az arckifejezés szinte változatlan maradt. "Úgy véltem, hogy király dolog lenne, de persze nem gondoltam azt, hogy 30 éven át rendszeresen megcsináljuk." - mondta Wardlaw. Csak 1997-ben, harmincas éveik közepén, 15 évvel az első után határozták el, hogy hátralévő életükben minden ötödik évben megismétlik.

A rituálé kialakulásával együtt a csoport egyre jobban ügyelt arra, hogy részleteiben is a lehető leginkább megközelítsék az első kép külsőségeit. "Látható hajszálaink kihullása, súlyunk növekedése és csökkenése" - írta Dickson a hagyománynak szentelt oldalon. "Persze oka volt annak, hogy úgy döntöttünk inkább polóban fotózzuk le magunkat." Mind az öten egyetértenek abban, hogy ez a közös kép hozzájárult barátságuk fenntartásához. Az évek során részt vettek egymás életének fontos pillanataiban. "Ránézve a fotókra beugranak a közösen átélt élmények" - mondta Dickson. "Ha jobban megnézi az ember, látható a jeggyűrűk megjelenése és eltűnése."

A hét fotó bekeretezve lóg a faház falán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mrlujoak #13
  Remélem, még jó sokáig sikerül mindnyájuknak leülni egymás mellé egy újabb kép készítéséhez!
  Hosszú, boldog életet!
 • speed2006 #12
  Hehe. Ez nem vicces!
  :D
 • Nonix #11
  5 guys 1 cup
 • Nonix #10
  5 guy 1 cup
 • Cat #9
  Szerintem a szakáll miatt tűnik így, ahogy nézem, az eredetin is így szerepel.

  http://www.copcolake.com/five/default.htm

 • zord #8
  Én 30-35 között öregedtem egy csomót... Úgy 5 évet. :)

  Amúgy én egy szép fát fotóztam 9 éven keresztül. Érdekes volt látni a tavasz, nyár, ősz, tél okozta változásokat a fán.
 • Möci #7
  hát ez igaz
 • GaborT28 #6
  Ez nagyon jó:D
 • MerlinW #5
  45-50 között durván megöregszik az ember :/
 • endrev #4
  Tökjó!

  Bár a 2002-es és a 2007-es fotók mintha össze lennének cserélve. Az utóbbin fiatalabbak a srácok.