Alex

Tükör nélküli cserélhető objektíves gépet mutatott be a Canon

A Canon bemutatta a kisméretű, egyszerűen kezelhető EOS M modellt, mely a cég első kompakt rendszerű fényképezőgépe.

Ahogy a tükör nélküli szegmens korábbi gépei, az EOS M is a kompaktoknál komolyabb gépre vágyókat célozza, akik DSLR-szerű képminőségre vágynak kis méretben, és eközben nem akarnak lemondani a kreatív funkciókról és a Full HD filmfelvételről sem. Nagyfelbontású, 18 megapixeles APS-C hibrid CMOS érzékelőt kapott; ez ugyanaz, mint ami az EOS 650D-ben van. A japán cég közleménye szerint processzora a már jól ismert DIGIC 5, ISO-érzékenysége pedig 100 - 12 800, de 25600-ra kiterjeszthető. Az új gép egy Hibrid AF-rendszert használ.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hátulján egy nagy felbontású, 7,7 cm-es (3,0") LCD érintőképernyő van. A különféle fényképezési módok és beállítások ikonokkal választhatók ki; de igény esetén az automatika a tárgytól és a felvételi körülményektől függően módosítja a gép beállításait. Egyedi képek készíthetők a különféle kreatív szűrőkkel, például eldobható papírfényképezőgéphez hasonló felvételek, szemcsés fekete-fehér, vagy akár halszemoptikát utánzó képek. A szűrők bekapcsolhatók a felvétel előtt is, és az eredmény élőkép módban megtekinthető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az EOS M fekete, fehér, szürke és vörös színekben lesz kapható. A modell két új - az EF-M 22mm f/2 STM "pancake" és az EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM normál zoom - objektívvel együtt érkezik, valamint egy új, kompakt EX Speedlite vakuval, a Speedlite 90EX-szel. Azok számára pedig, akik még extrább képeket kívánnak készíteni, az EOS M a Canon EF objektívjeinek széles választékát is fel tudja használni az új EF-EOS M objektívadapterrel.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Komolytalan #5
  A tükrös gépeknek azért megmarad 2 előnye, ha megfeszülnek is:
  - Mivel valódi keresője van, ezért az nem fogyaszt. Egyszerűen egy garnitúra aksival több képet lehet elkészíteni tükrössel mint ezekkel.
  - Mivel valódi keresője van, így azt látod rajta, ami ott van, nem pedig azt, ami x idővel ezelőtt ott volt (a képre meg megint más fog kerülni). Szóval a tükrös gépek egyszerűen gyorsabbak. Amik persze egy beállított/tájképnél nem lényegesek, de ahol mozgás van, ott igen.

  Értem én, hogy ennek a kategóriának van létjogosultsága, de nem hinném hogy ez kipusztítaná a tükrös gépeket. Kompakt gépektől azért nem kicsit drágábbak, még alapkiépítésben is. Plusz obikkal meg már nem igazán olcsóbbak, mint a tükrös gépek. Szóval sok minden nem szól mellettük, a video felvételen kívül. Amit meg már HD minőségben tud egy középkategóriás mobiltelefon is, ami így is úgy is ott van a zsebben.
 • closed #4
  A belépő szintű dslr-ek képminőségét már verik ezek a gépek. Ha elérik a középszintű gépek minőségét (főleg az objektívparknak kell ebben fejlődni), akkor pont ugyanúgy ki fogja nyírni a ez a kategória a dslr-t, ahogy a mobiltelefonok kicsinálták a kompakt gépek piacát. A felsőkategória még egy darabig megmarad a tükrösöknél (ahogy pl az ultrazoom kompaktokat sem váltja ki a mobil), de a tükör elhagyásának köszönhető méret- és súlycsökkentés hatalmas előnye ezeknek a kütyüknek.
  Ami meg az árat illeti: azokon a piacokon, amik a gyártók számára kicsit is relevánsak, a mostani ár sem kifizethetetlen. És mivel olcsóbban gyártható mint a bonyolultabb tükrös gépek, pár éven belül árelőnye is lesz velük szemben.
 • csulok0000 #3
  Nekem az ilyen köztes gépekkel az a bajom mint a bridge-el. Ahoz túl komolynak tűnik ill. árban is az, hogy egy átlag user érdeklődést mutasson iránta, de akiket meg komolyabban érdekel a téma azok meg valszeg dslr-t veszenek.
 • Cat #2
  Szerinted az utolsó képen lévő gépek orrnehezek? :D Sok szót használnék rá, de nem ez az :)

  Tény, hogy egy nagyítási szint után mindenképp csak az objektívet tartod, a gép ami rajta van csak légypiszok, de az a kategória, amihez ekkora telék kellenek csak a fotózás töredékrésze.
 • mad mind #1
  A problémám ezekkel, hogy nagyon orrnehezek és a fogásuk sem a legkényelmesebb.