Szekeres Viktor

Amerikában elhasalt A diktátor

Sacha Baron Cohen hiába promózta hatalmas lelkesedéssel új filmjét, A diktátort, a premier nem úgy sikerült, ahogy azt a gyártó stúdió tervezte, a kirobbanó siker elmaradt.

Amerikában nem szerepelt jól Sacha Baron Cohen új komédiája, A diktátor. A szerdán bemutatott film hétvégén csak 17,5 millió dollár bevételt hozott és ezzel mindössze a harmadik helyet szerezte meg az amerikai mozis toplistán. a 65 millió dollárba kerülő produkció könyvelői e bevétel mellé még a szerdán és csütörtökön regisztrált 7 millió dollárt vezethetik fel. A komikus előző filmjeinek bevétele jól mutatja, hogy csökkent iránta az érdeklődés, hiszen míg a Borat 26,5 millió dollárral kezdett és Amerikában egészen 128,5 millióig jutott el, addig a Brüno 30 milliós kezdése már csak 60 milliós összbevételre volt elegendő.


60 milliós összbevételnél sokkal többre várhatóan A diktátor sem számíthat, de valószínűleg Amerikán kívül már nagyobb lesz a film sikere. A Borat 133, a Brüno pedig 79 millió dollár bevételt hozott a nemzetközi piacokon és A diktátor pár nap alatt már eljutott a 30 millióig. A felmérések szerint a film leginkább a férfiakat érdekelte, a nemek 2/3-1/3 arányban oszlottak meg, és A diktátor humora inkább a fiataloknak feküdt, hiszen a nézők 56%-a volt 25 éven aluli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Laza #14
  Bezzeg mi Magyarok ... a vígjátékain nagy része arról szól (film, színház), hogy mekkora idióták, barmok, taplók, suttyók, parasztok vagyunk.
  És hogy ne maradjunk példa nélkül, pl a régmúltból itt az Indul a bakterház, vagy a Legényanya ... a közelmúltból meg van nekünk 3 Üvegtigrisünk is.
  Sajna van ami nem is kifigurázás, hanem maga a valóság :)
 • ugh #13
  Pedig ez igy van.
  Ne a rem rendes csaladbol meg a hasonlokbol indulj ki.
  Tuti, hogy az amik nagy resze ugy gondolta o ugy sem olyan.
  Ezert rohogott rajta.
  Ami az amcsi kul/belpolitikat, tarsadalmat fikazza tuti bukta.
  OTT
 • Wittgen #12
  Oltári régen szórakoztam ilyen jól vígjátékon, a mozijegy minden forintot megért.

 • Katalizátor #11
  Gondolj olyan alapfilmekre, mint a Fight Club. Amerikában semmi esélye sem volt, de nem Európában!

  Sacha Baron Cohen pedig elég durván tolja ezt az infantilis humorával, amire egyáltalán nem mindenki nyitott. Pedig milyen mély is! :D
 • Csaba007 #10
  Már miért "hasalt volna el"? Pénzügyileg kevesebbet fog hozni,mint pl a Borat,de attól még nem fog bukni.
  Amúgy jó film lett!
 • sempron07 #9
  Még én se láttam, de eddig nem hallottam róla rossz véleményt. :)
  Főleg SG szerint eléggé sikeres itthon:
  http://www.sg.hu/cikkek/89803/magyarorszag_vevo_az_idiotizmusra
 • lenox01 #8
  Persze nekem is azért van itthon minden szobában tükör hogy állandóan jó kedélyű legyek :D
 • winnie #7
  "Az amcsik nem vevők az amerikai nemzet fikázására,"

  ez hogy sikerült? ennyire kevés filmet ismersz? elég csak pár sikeres alapfilmre gondolni, vagy éppen sorozatra ellenpéldaként. általában az ember saját magán szeret nevetni a legjobban.
 • Old PS Fanboy #6
  CSAPOL BELE!:D
 • Chocho #5
  Szerintem a trailer nagyon fárasztó volt, hiányzott belőle Cohen frappánssága, hisz most végig előre megírt forgatókönyvből kellett dolgoznia.