Szekeres Viktor

IMAX 3D-ben is megnézhető lesz a Prometheus

IMAX-mozikban is meg lehet majd tekinteni Ridley Scott Prometheus című scifijét, így sokak örömére a lehető legjobb képminőségben is láthatjuk az Alien-filmek előzményét.

IMAX Corporation és a Twentieth Century Fox ma bejelentette, hogy az év egyik leginkább várt filmje, a Ridley Scott által rendezett Prometheus IMAX 3D formátumban is bemutatásra fog kerülni az amerikai IMAX-mozikban, valamint jó pár Amerikán kívüli IMAX-ben is. A június elején bemutatásra kerülő scifit Scott természetesen 3D-ben forgatta, azonban természetesen nem IMAX-kamerákkal, így digitális remasterelésen fog átesni a film. Ez a mostani IMAX-premierek esetében egyébként meglehetősen gyakori, hiszen évente csak egy-két film vállalja be az IMAX-kamerákkal való forgatást.

Az IMAX Corporation valószínűleg azért egyezett meg a Fox stúdióval, mert júniusban nem nagyon mutatnak be olyan filmet, mely IMAX-mozikban is bemutatásra kerülhetne. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz a Prometheusnak konkurenciája, hiszen a DreamWorks a Madagaszkár harmadik részét, míg a Pixar és a Disney a Merida, a bátort is bemutathatja IMAX-formátumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Kivételesen igazat szóltál.
  • zetortraktor #4
    Mert azok legalább IMAX-ben készült filmek, míg a többi konvertált, amivel másokat paliznak be?

    Mondjuk most valami irtózatos homályt lőttél, mert éppen ez az, hogy semmi dokuemntumfilm nincs az IMAX-ben itthon, a Hubble 3D-t, amit pár hete mutattak be, csak nagyon keveset adták. Idán 3 IMAX-film volt, most is egész nap a John Carter megy IMAX-ben, előtte meg az Utazás a rejtélyes szigetre meg az Underworld 4 ment. Meg szerencsére a Mission Impossible 4, amit IMAX-ben is forgattak részben. A hónapban a Titánok harca 2, majd a Titanic is lesz IMAX-ben.

    Eleve ostoba a logikád, hiszen az IMAX magasabb jegyárat jelent, mi értelme lenne annak, hogy ne hozzák be az IMAX-en is bemutatott filmeket?
  • Darth Sith #3
    természetesen magyarországon ezt SEM lesz imax-ben, ahogy az imax-es filmek 98%-ka. csak tudnám minek van imax-ünk, ha 1-2 kivételtől eltekintve csak régi dokumentumfilmeket adnak...
  • NEXUS6 #2
    Reszkessetek savvérű alienek, jön Scrat a MOTKÁNY!!!!
  • metalos #1
    "Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz a Prometheusnak konkurenciája, hiszen a DreamWorks a Madagaszkár harmadik részét, míg a Pixar és a Disney a Merida, a bátort is bemutathatja IMAX-formátumban."

    Mindkét animációs film hatalmas ellenfél a Prometheus számára, mondjuk a kisgyerekek körében biztos tuti befutó a a két cím, de a többiek szerintem nem azokat választanák a Prometheus-al szemben, már ha IMAX 3D-ről van szó. Én tuti csak egy mezei multiplexben fogom megnézni, már csak a költséghatékonyság miatt is.