Napi Online

Összeomlott az iparkamara honlapja

Több órára összeomlott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) honlapja a kötelező regisztráció utolsó napján - értesült a Napi Gazdaság.

A névtelenül nyilatkozó könyvelő elmondta, hogy az oldal ad hoc jelleggel hol üzemelt, hol nem. Az is előfordult, hogy a regisztráció ugyan sikerült, a visszaigazolás azonban már alkalmatlan volt bármilyen jellegű "bizonyítékra", mivel olvashatatlan karakterekkel érkezett meg az üzenet.

Azok a vállalkozók, akik az "offline" regisztrációt választják, a tavaly novemberben elfogadott gazdasági kamarákról szóló törvény módosítása szerint március elsejéig, azaz ma éjfélig a honlapról kinyomtatható adatlap kitöltése és cégszerű aláírása után nyújthatták be kérelmüket postai úton, személyesen az I. kerületi ügyfélszolgálaton - amely többnyire 9 órától kora délutánig van nyitva -, faxon vagy szkennelés után e-mail mellékleteként.

Bár a regisztráció kötelező jellegű, és a benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmek ára 5000 forint, a BKIK bankszámláján március 31-ig landoló tranzakció közleményébe a kérelmező adószáma mellett, a kamarai "hozzájárulás" szöveget kérik feltüntetni. Az már egy másik kérdést vet fel, hogy a postai úton, azaz a hagyományos sárga csekken miért nem fizethető be az összeg, és hogy az utalás és a személyes befizetés után miért csak egy nyugta vagy a bankszámlakivonat áll a vállalkozó rendelkezésére akkor, ha a tranzakciót utólag akarja bizonyítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gforce9 #2
  A legnagyobb gond, hogy ez csak egy rohadt pénzlehúzás. Egy cég nyilvántartásban van vagy 5 helyen amúgy is. Ennek semmi értelme sincs, csak a nyomorék ingyenélők zsebét tömni, meg székházat tatarozni...
 • snorbi #1
  > a postai úton, azaz a hagyományos sárga csekken miért nem fizethető be az összeg

  Szerintem a sárga csekk egy ősmaradvány, és kb. semmi értelme nincs. Amit sárga csekken fizetsz, azt közvetlenül is utalhatod netbankon keresztül.

  Én személy szerint a halálomon vagyok, ha be kell mennem postára, mindig óriási sorok vannak, és csiga lassú az ügyintézés.
  Ha befizetésről van szó, akkor szinte mindig jobb választás a közvetlen utalás, csoportos beszedés, vagy pl. díjnet...