Szekeres Viktor

Kép és előzetes a nálunk forgatott Asterix és Obelix 3D-hez

Nemsokára új előzetes érkezik az Asterix és Obelix 4 3D-hez, mely persze a számozás helyett inkább alcímet kapott. A forgatókönyv az Asterix Britanniában és az Asterix és a normannok alapján készül.

Nem mai anyagokról van szó, de mivel nemsokára érkezik az új előzetes, érdemes átismételni, hogy tavaly, többek között Magyarországon elkészült a negyedik "újkori", élőszereplős Asterix és Obelix-mozifilm is. Az 1999-es Asterix és Obelix, a 2002-es Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés, valamint a 2008-as Asterix az Olimpián után 2012. október 17-n kerül moziba a 3D-s Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté, mely szó szerinti magyar fordításban az "Őfelsége szolgálatában" alcímet viseli. (Korábban a hírek arról szóltak, hogy a címe "Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát" lesz.)


A rendező Laurent Tirard volt, a címszereplőket ezúttal Gérard Depardieu és Edouard Baer alakítja főszereplésével - előbbi Obelixként fix pont a sorozatban, utóbbi viszont Christian Clavier és Clovis Cornillac után már a harmadik Asterix lesz. A 3D-ben felvett film egy része itthon, Fóton forgatott, majd pedig a stáb Írországba költözött át. A történet alapját az Asterix Britanniában és az Asterix és a normannok című képregények adják.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #1
    Bár egy szót se értek franciául, de az lejött hogy Depardieu jó nagy öniróniával rendelkezik :)