Szekeres Viktor

Nőnek a Blu-ray-bevételek

Amerikában, pár húzócímnek köszönhetően jó növekedést értek el a Blu-ray-lemezek, bár az eladási adatok alapján egyelőre még nagyon messze van a formátum a DVD trónfosztásától.

Amerikában 2011-ben 20%-kal nőtt a Blu-ray-lemezek forgalma, így a formátum a 2006-os startja óta először lépte át a 2 milliárdos bevételt. Ellenkező trend volt megfigyelhető Amerikában a házimozi piacon, hiszen annak forgalma 2010-hez képest 2%-kal csökkent, de a 18 milliárdos bevétel még így is jól cseng. A Blu-ray kiadványok forgalmának növekedéséhez természetesen hozzájárult az is, hogy olyan várva várt kiadások kerültek az üzletek polcaira díszdobozban, mint a Csillagok háborúja-sorozat, a Gyűrűk ura-trilógia és a Jurassic Park-trilógia

A Blu-ray piacával kapcsolatban mindenképpen ki kell emelni a 3D Blu-ray lemezek további elterjedését, hiszen eddig 2011-ig 20 film volt elérhető térhatásban, ezek száma viszont tavaly triplájára nőtt, már 65 filmet vehetnek meg azok, akiknek a térhatás a mindenük. Amerikában a mérések szerint már 40 millió háztartásban található Blu-ray-kompatibilis lejátszó készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #2
    itt is nőnének ha nem 6-8 ezer ft lenne :(
  • Inquisitor #1
    "Amerikában a mérések szerint már 40 millió háztartásban található Blu-ray-kompatibilis lejátszó készülék"
    Annak a fele meg PS3. :P