Berta Sándor

Az első 200 dollárnál olcsóbb Android 3.2-es tábla PC

A francia gyártó piacra dobta első olyan tábla PC-jét, amin az Android Honeycomb verziója fut. Az Archos 70b olcsó lesz, de hardveres felszereltség tekintetében nincs oka szégyenkezni.

A francia vállalat általában a vetélytársainál olcsóbb készülékekkel jelentkezik, nincs ez most másként sem. Az Archos 70b bevezető ára kevesebb, mint 200 euró lesz. Mindez azt jelenti, hogy a Kindle Fire mellett egy újabb olyan tábla PC kerül a boltok polcaira, amely elsősorban az árával hódítana a vásárlók körében és így akarja felvenni a harcot az Apple termékeivel. Az Archos 70b a korábbi Archos 70 módosított változata. Az új modell elődjénél jobb kijelzőt és erősebb processzort kapott. emellett könnyebb és keskenyebb annál.


Az eszközre az Android 3.2 (Honeycomb) operációs rendszer került és egy 7 collos, 1024 x 600 képpont felbontású kapacitív érintőképernyőt kapott. Processzora 1,2 GHz-es órajelű, 512 megabájt memóriával és 8 gigabájt flashmemóriával látták el, de utóbbi tovább bővíthető microSD memóriakártyák segítségével. A táblagép emellett rendelkezik egy HDMI-kimenettel és olyan teljesítményú integrált grafikus maggal, ami lehetővé teszi a videók és multimédiás tartalmak zökkenőmentes lejátszását.

A tábla PC tulajdonosai teljes körű hozzáférést kapnak az Android Market több százezer alkalmazásához, továbbá könyvekhez, közösségi portálokhoz, hírekhez és más tartalmakhoz. A készülék először az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Franciaországban lesz elérhető, jövő januártól kerül a boltok polcaira. A névválasztás egyébként nem lett a legszerencsésebb a francia társaság részéről, mivel létezik egy Archos 70b típusú elektronikus könyvolvasó is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #16
    Zsebben tablet??? Arra ott a telefon.
  • AgentKis #15
    Érdekes, mert számomra meg az előnye, mert jobban elfér az átlag zsebekben.
  • AgentKis #14
    Androidra sok minden van ingyen, de persze a jó funkciók, jó progik fizetősek. Igénytől és buxától függ mennyit vásárolsz rá. Ha úgy csinálod, hogy a legrdágább progikból amennyi ráfér, akkor egy kiseb vidéki ház árát is ráköltheted... A másik véglet, hogy az igényeket az ingyenes progik tudásánál szabod meg, úgy a gép árán kívül több kiadásod nem lesz.
  • Petka #13
    Most nem azért, de én már láttam ettől csúnyábbat. Szvsz nincs ezzel semmi baj. Ne az ipad legyen a mérvadó. Azzal sincs gond, de kb azt is ugyanilyen indokokkal lehetne fikázni...
  • Szefmester #12
    Amíg a megjelenés hiányosságai nem vezetnek a használhatatlansághoz addig engem nem nagyon érdekel hogy néz ki. Nem a dizájnt akarom kifizetni hanem a készülék tudását. A számítógépem háza is egy sima fekete/szürke doboz.. mivel az asztal alatt van így érdektelen lenne a csili-vili agyondizájnolt forma. A mai telefonok és táblaszutykok megjelenésében pedig már elég nehéz valami nem a többihez hasonlót alkotni. De nem baj.. ti vegyetek egy szép, de használhatatlanul lassú valamit drágábban, mint mások a csúf de hatékony gépeiket. :)
  • skinnyman #11
    WTF? Van 100 dollarnal olcsobb 4.0-as is mar, tobb hetes hir: Novo7
  • narumon #10
    Egyetlen baja (számomra), hogy 7"... ez már annó is kizáró tényező volt nálam.
  • morden #9
    Az archossal vigyázni kell azért, a régebbi típusoknál kaptál egy hardwer tényleg nagyon de nagyon jó áron 1-2 alap funkcióval, de ha használni akartad, akkor a teljes hardwer árát ki kellett csengetni appokra így már drágább volt mint a vetélytársak! Ennél a változatnál nem tudom pontosan hogy működik
  • morden #8
    Amerikában 200 dollár EUban 200 euró :D hiába na nem matek zsenik ülnek ott ahol az árakat határozzák meg :D
  • COOLancs #7
    Most 200 dollárnál v 200 eurónál lesz kevesebb? Nem mindegy.