Alex

Az Instagram 2011 legnépszerűbb fotós appja

Az Apple két fotósoknak szánt képmegosztó és -manipuláló programot, az Instagramot és a Snapseedet választotta az idei év szoftverének.

Az amerikai bolt bejelentése az évvégeken szokásos összegzés alapján jelent meg. Az ingyenes Instagram az iPhone fotósok kedvence, míg a fizetős (5 dollárba kerülő) Snapseed iPadre készült, viszont valamivel többet is tud. Az évre visszatekintő közleményükben kiemelik, hogy az Instagram szűrőprogrammal "gyakorlatilag lehetletlen" rossz felvételt készíteni. A szoftver nyolc hónappal megjelenése után, június közepén érte el az ötmilliós letöltési számot. A szoftvert kiadó 14 hónapos cég friss blogbejegyzése szerint ma már 14 milliós felhasználói számnál tartanak, és programjukkal több, mint 400 millió felvételt módosítottak.


Egyedi hatású képeket lehet készíteni a speciális szűrőkkel

A programot kiadó cég vezetője, Kevin Systrom a napokban tartott LeWeb konferencián elmondta, hogy már készül az Androidos verzió, két emberük dolgozik a portoláson. Ez meglepően kevésnek tűnhet, azonban az eredetit is alig hatan készítették. Annak ellenére tartják a megosztások terén piacvezető pozicíójukat, hogy sikerük nyomán rengeteg klón jelent meg (pl. PicPlz, Path, Streamzoo), és olyan nagyágyúk is rámozdultak a területre mint a Facebook vagy maga az Apple. Nyereséget a felhasználók számára közzétett reklámoktól várnak.

Elismerte, hogy ez a reklámozási forma jóval nehezebb, mint a szövegen alapuló, de már olyan márkák csatlakoztak hozzájuk, mint az Audi vagy a Burberry, melyek saját termékeiket ábrázoló képeket osztanak meg, és így közvetítik üzeneteiket. A bevételek növelése érdekében továbbra is a felhasználói bázis bővítését célozzák meg (az Androidos verzió megjelenése után duplázódást várnak), de kiemelte, hogy nem azért kezdtek bele az üzletbe, hogy gazdagok legyenek. A kérdésre, hogy a program miért iPhonera jelent meg, egyszerű a válasz: az induláskor ilyen telefonja volt az alapítónak, aki kiemelte, hogy sikerükhoz a telefon kiemelkedő fotózási képességei is hozzájárultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • G_ArchAngel #5
  Mivel csak trollkodsz ki sem fejtem, hogy mire valo ez az app es tarsai es mi a kulonbseg a mobilfotot feldolgozo App, majd annak megosztasa, illetve az app nelkuli megosztas kozott.
  Mert ugye a te vegtelenul egyszeru vilagszemleletedbe nem fer bele mas, csak zseb-Hasselblad es MacPro harom Eizo-val.
  Mas megoldas ugyebar nem lehet, hiszen pont arrol szol a cikk, hogy ez mennyire nepszerutlen.
 • sanyicks #4
  Bocs nem tudtam hogy az igénytelen retardált iphone "fotósoknak" ennyi utómunka elég, amit ezzel a híg kula appal meg lehet csinálni. De hát mindig alulbecsülöm az emberek igénytelenségét...
 • G_ArchAngel #3
  Jah, a PC-t meg a zsebemben viszem magammal, mert az ingyen van, te nagyonbuta:)))
 • sanyicks #2
  elképesztő milyen hülyeségekért képesek fizetni a zemberek... ilyen TUCATképeket, kb 342342342342363463246523523523523 féle programmal lehet csinálni úgy 20 éve pc-n ingyé :D
 • Guren #1