Berta Sándor

Csak jövőre jön az Asus Eee Pad Transformer Prime

Az Asus Ee Pad Transformer Prime tábla PC várhatóan néhány hónapon belül megjelenik a piacon. A cég egyik munkatársa ugyanakkor cáfolta, hogy UMTS-kompatibilis változatot is készítenének.

A gyártó képviselői megerősítették azt az információt, hogy az új táblagépet vagy december végén vagy a jövő év elején már meg lehet vásárolni. A 64 gigabájtos modell bevezető ára 600 euró lesz, míg a 32 gigabájtos és dokkolóegységgel ellátott változat szintén ennyibe fog kerülni. Sebastian Vetter, az Asus munkatársa ugyanakkor a Facebookon közölte: nem tervezik az UMTS-t támogató változat piacra dobását, így a felhasználóknak meg kell elégedniük azzal, hogy a tábla PC az IEEE 802.11b/g/n és a Bluetooth 2.1+EDR szabványt támogatja majd.

Az Asus Eee Pad Transformer Prime 32 vagy 64 gigabájtos változatban kapható. Mindkét modellhez 1 gigabájt RAM és egy Micro-SD memóriakártya-bővítőhely jár. A táblagép az Nvidia Tegra 3 típusú ötmagos processzorára épül, amelynek az órajele 1,4 GHz. Az öt processzormag közül négy a számításigényes feladatokat hajtja végre, az ötödik pedig akkor lép működésbe, amikor nincs nagy szükség kiemelkedő teljesítményre, ezzel mintegy felváltva a másik négyet, energiatakarékos módba kapcsolva az adott készüléket. Az öt CPU-magot egy 12 magos grafikus vezérlő egészíti ki.


Táblagépként és billentyűzetre csatlakoztatva, notebookként is használható

A készüléknek 10,1 collos LED-es érintőképernyője van és a felbontása 1280 x 800 képpont. A kijelző üvege úgynevezett Gorilla-Glas, ami ellenáll a különböző sérüléseknek és karcolásoknak, továbbá erős napfényben is kiválóan olvasható. Az új termék hátoldalán található az autofókusz funkciót támogató 8 megapixeles kamera, míg az előoldali 1,2 megapixeles kamera videotelefon-beszélgetésekhez használható. A tábla PC-t ellátták egy 3,5 mm-es fejhallgató- és egy Micro-HDMI-csatlakozóval is.

Az Asus Eee Pad Transformer Prime operációs rendszere az Android 3.2 (Honeycomb). A cég azt tervezi, hogy lehetővé fogja tenni az Android 4.0-ra (Ice Cream Sandwitch) való frissítést, ám ennek konkrét időpontja még nem ismert. Az Nvidia korábban már bemutatta, hogy az Android 4.0 tökéletes fut a Tegra 3 platformon.

A táblagép súlya 586 gramm, a mérete 263 x 180,8 x 8,3 mm. A készülék fémházat kapott és a maximális üzemideje 12 óra. Kiegészítőként megvásárolható lesz a billentyűzet mellett touchpadot is tartalmazó dokkolóegység, amelynek egy USB-portja és Micro-SD memóriakártya-bővítőhelye is van. A dokkolóegység mérete 263 x 180,8 x 10,4 mm, a súlya pedig 537 gramm, s ebben is van egy akkumulátor, aminek a maximális üzemideje 18 óra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munkas #5
    A telefonban úgyis ott a 3G, a wifi-t meg lehet arról is osztani. A 3G-től csak feleslegesen nehezebb és némileg drágább lesz az eszköz.
    Persze ez csak szokás kérdése. Manapság már nem tétel egy mobil net, egy ilyen gép árához képest.
  • hegege #4
    Véleményem szerint 3G nélkül nem sokat ér,mert wifi (bár egyre több helyen van) nem elérhető mindenhol, ha még lenne lan csati rajta azt mondom jó, de only wifi a nethez nekem kevésnek tűnik..
  • mad mind #3
    Csak a vásárlók tehetnének ellene. Ha nem vennék meg ezen az áron, akkor elgondolkodnának a gyártók, hogy talán valami más árképzés kéne.
  • wroadd #2
    Ideje lenne felhagyniuk a gyartoknak az arkepzesnel hasznalt 1usd=1euro elvvel.
    Pofatlansag 1,5-szer annyi penzt lehuzni rolunk, mint az amcsikrol.
  • ADAMEX9 #1
    Nagyon tetszetős, nyáron lehet, hogy beruházok egyre!

    "Kiegészítőként megvásárolható lesz a touchpad mellett billentyűzetet is tartalmazó dokkolóegység" - nem inkább billentyűzet mellett touchpadot is tartalmazó dokkolóegység?