Szekeres Viktor

Mélypont: 36 és 73 néző a múlt heti hazai premiereken

Ilyen sem volt talán még, hogy két hazai premierfilm hétvégi nézőszáma még a százat se érje el. Minden tiszteletünk azoké, akik gyarapították a kérdéses alkotások közönségét.

Miközben a három legnézettebb filmet egyenként több mint húszezren nézték meg csütörtöktől vasárnapig a hazai mozikban, addig akadtak olyan alkotások is, melyek nem kicsit leszerepeltek. A három húszezer nézőt meghaladó versenyző a Halhatatlanok, a Hogyan lopjunk el egy felhőkarcolót és a Lopott idő volt, melyek közül két előbbi premiernek számított.


Ugyancsak múlt héten került mozikba a magyar, a Filmszemlén a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat László Zsoltnak elnyerő A halálba táncoltatott leány, amit Hules Endre rendezett, valamint a Tatsumi című szingapúri animációs film - előbbi 73, utóbbi 36 nézőt érdekelt. Pedig a magyar filmre még azt sem lehet mondani, hogy nem játszották volna olyan sokat, hiszen a 34 előadást kapott a négy nap alatt, ami naponta nagyjából 8 előadást - más kérdés, hogy ezekre átlagban ketten ültek. A Tatsumi már jóval kevesebbszer volt látható, a budapesti KINO napi háromszor vetíti, de persze ez sem mentség arra, hogy még a hazai mangarajongókat sem érdekelte a Yohosiro Tatsumi életén és történetein alapuló animáció. (Tatsumi nevéhez köthető a felnőtt korosztályt megszólító manga-stílus, a gekiga kialakulása, mellyel egy realista és megrendítő képi világú műfajt hozott létre, amely hitelesen képes kifejezni az élet komolyabbik-komorabbik oldalát.)


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TreDoR #4
    Trailerek alapján mindkét film eléggé izé... "érdekes"
    Nem is értem miért nem nézte meg senki őket
  • Rotyoka #3
    TERRORISTÁK!
  • harmi2009 #2
    Ezeket a filmeket biztosan nem töltötte le.
  • pcjoe #1
    Példát vehetne rólunk a világ.
    Magyar ember sz@rra nem ad ki pénzt...
    (Vagy már letöltötte a sok KALÓZ!)