Berta Sándor

Strapabíró androidos tábla PC-k a Panasonictól

Üzleti felhasználásra szánt táblagépeket dob piacra a Panasonic. A készülékek védettek a por, az erős napfény és a víz ellen, operációs rendszerük pedig az Android lesz.

A vállalat Toughpad A1 és B1 néven adja ki táblagépeit, azonban egyelőre csak az A1 konkrét műszaki információi ismertek. A táblagép 10,1 collos kapacitív érintőképernyőt kapott, amelynek a felbontása 1024 x 768 képpont és amely 4:3 formátumú megjelenítésre képes. Mindez azonban az Android 3.2 operációs rendszernek köszönhetően nem jelent majd problémát a felhasználók számára. A kijelző matt és egy különleges védőréteget is kapott, így erős napfényben is jól olvasható. A képernyő háttérvilágítását egy szenzor szabályozza és az ujjak mellett tollal is kezelhető.


A készülék megfelel az IP65-ös és a Mil-Std-810g szabvány követelményeinek; az IP65 azt jelenti, hogy ellenáll a pornak és a csapadéknak, és mínusz 10 és plusz 50 Celsius-fokos környezetben is használható. A Toughpad A1 akár 4570 méteres magasságban is működik és ellenáll a rázkódásoknak. Porálló, és akár 1,2 méteres magasságból is leejthető a károsodása nélkül.

A Toughpad A1 támogatja az IEEE802.11a/n (5 GHz) és az IEEE802.11b/g/n (2,4 GHz) WLAN szabványt. Ezt rajta kívül jelenleg csak a Samsung Galaxy Tab és az Apple iPad készülékei támogatják. Ezenkívül van egy opcionális mobil modem, ami kompatibilis az LTE, a WiMAX, az EV-DO (CDMA) és a HSPA szabványokkal. A tábla PC-nek van beépített GPS-vevőegysége, támogatja a Bluetooth 2.1+EDR-t. A kétmagos, 1,2 GHz órajelű processzorát a Marvell gyártja. 1 gigabájt RAM-mal, 16 gigabájt flashmemóriával, valamint egy 2 megapixeles előoldali és egy 5 megapixeles, hátoldali kamerával szerelték fel. Az összképet a Kensington-zár, a különböző portok és bővítőhelyek (Micro-USB, Micro-HDMI, MicroSDHC) és egy dokkolóegység teszik teljessé. A táblagép kezelését öt gomb segíti.


A Panasonic Toughpad A1 súlya 950 gramm, maximális üzemideje 10 óra. Az akkumulátor 2,5 - 3 órás töltéssel éri el a 90 százalékos töltöttségi szintet és akár működés közben is kicserélhető, ez azonban meglehetősen nehézkes folyamat. A Toughpad A1 az Egyesült Államokban várhatóan jövő tavasszal jelenik meg. A gyártó 3 év garanciát vállal rá és a legolcsóbb változata 1300 dollárba kerül majd. A Toughpad B1 jövő tavasszal kerülhet a boltokba és a 7 collos kijelzővel rendelkező készülékre a Panasonic szintén 3 év garanciát vállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommeyIkya #4
    Mi kerül benne annyiba? Elnyeli a 20ezer voltot és ha leesik a póznáról, akkor van beépített légzsák is? :)
  • rav3n319 #3
    gondoltad te! múlt héten az utcai villanyszerelőknél 2db panasonic laptopot láttam ami 1 milla fölött van
  • coolbboy83 #2
    Akinek ilyenre szüksége van.... hegymászás, sivatag.... stb extrém körülményekre, az úgyis megteheti és nem tétel neki !!
  • mad mind #1
    Ismét túlárazza a panasonic. Ha egy ilyen toughbook/pad árából három másik készüléket lehet venni, akkor a legtöbb cég inkább a három másikat veszi. Persze miután a három másik elázott, akkor már átgondolják, de akkor se vesznek majd annyit, amennyire szükség volna.