SG.hu

Hiánypótló a hazai virtuális temető

Több mint ötezren látogattak el egyetlen hét leforgása alatt a Halottak Napja előtt megnyílt új, hazai kegyeleti honlapra, és közel négyszáz elhunyt számára már emlékhelyet is állítottak az őket gyászoló hozzátartozók a bárki számára ingyenesen hozzáférhető virtuális sírkertben.

A kiadott közlemény szerint "kiemelkedően nagy érdeklődés" volt az www.itree.hu iránt, azaz időhiányos, rohanó világunkban is él bennünk az igény arra, hogy ne csak évi egy-két látogatással, rohamszerűen emlékezzünk meg kedves halottainkról, hanem találjuk meg a módját annak, hogy méltóképpen, rendszeresen ápolhassuk emléküket. Ehhez nyújt nagy segítséget a virtuális temető, hiszen ahhoz, hogy ide akár naponta "kijussunk", mindössze egy számítógépre és internetkapcsolatra van szükségünk.

A kegyeleti portálon amellett, hogy számos formát kínálnak szeretteink emlékének ápolására és hasznos információkkal szolgálnak a valós temetkezési ügyekkel kapcsolatban, a portált a közösségi szájtokhoz hasonló funkciókkal is felruházták. A honlapon a regisztrált felhasználó személyes adatlapot hozhat létre egykori szerette számára, ahol a legkülönfélébb szöveges tartalmakat (visszaemlékezéseket, az illető kedvenc verseit, receptjeit, stb.), fotókat rögzítheti, ugyanakkor - a többi élő hozzátartozóval való kapcsolattartáshoz - saját profil oldalt is kialakíthat.

A virtuális sírkertben sírkő állítható, amelyre a valós temetőkhöz hasonló adatokat, fényképet vihetünk fel. Mód van virtuális virág elhelyezésére és gyertya gyújtására is. Mindez - akárcsak a honlap teljes használata - ingyenes. Az oldal ötletgazdái ugyanakkor a kegytárgyak "megvásárlásához" létrehozták a virtuális iTallért. Az új belépőnek automatikusan kiutalt iTallér-állomány a szájt rendszeres használatával folyamatosan kiegészül, és ez biztosítja számára, hogy ne csak látogatásaival, hanem kegyeleti eszközök igénybe vételével is ápolhassa kedves halottai emlékét.

A sírnak különféle "szintű" gondozói lehetnek. A "főgondozó" (a sírhely létrehozója) a hozzáférési szintek beállításával meghatározhatja, hogy ki kerülhet közvetlen kapcsolatba az emlékhellyel, és kik azok a kiemelt személyek, akik maguk is alakíthatják, gazdagíthatják az ott őrzött tartalmakat. Az ezeken a körökön kívül álló látogatók számára viszont mindössze az a néhány adat publikus az elhunytról, amelyet bármely valós temetőben is le lehetne a sírkövéről olvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #1
    Farmerama halottakkal.... a pofám leszakad, milyen beteg világ ez?