Szekeres Viktor

Készül a Jurassic Park 4 és az Indiana Jones 5

A Jurassic Park negyedik részének nemsokára elkészült a végleges forgatókönyve, azonban az Indiana Jones ötödik epizódja még a kitalálás fázisában leledzik, de George Lucas már dolgozik a sztorin.

A napokban az itthon is kapható Empire filmes magazinban jelent meg egy interjú Steven Spielberggel annak kapcsán, hogy év végén két filmmel is jelentkezik a rendező: a TinTin kalandjaival, valamint a Hadak útján című háború idején játszódó családi történettel. A beszélgetés során persze a rendező további filmes tervei is szóba kerültek, többek között a Jurassic Park és az Indiana Jones folytatása.

Az Empire kérdésére Spielberg elmondta, hogy a Jurassic Park negyedik részének forgatókönyvét jelenleg is írja az a Mark Protosevich, aki az elmúlt években a Thor, a Legenda vagyok, a Poseidon és A sejt szkriptjét is jegyezte. Spielberg abban bízol, hogy az elkövetkező években össze fog jönni a film, ugyanis a történet mindenképpen jó, elmondása szerint jobb, mint az előző három filmnél. (E kijelentés azért is meglepő, mert az első két Jurassic Park Michael Crichton bestsellerjéből készült, tehát regényadaptáció volt. Sajnos az író, 2008-ban bekövetkezett halála miatt az újabb adaptáció ki van zárva.

Spielberg az interjúban az új Indiana Jones-film témáját is érintette, de csak annyiban, hogy továbblőtte a kérdést George Lucasnak, mert őt kompetensebbnek tartja a témában, hiszen elmondása szerint mindig Lucas szokta jelenetről-jelenetre feltérképezni a filmet - annak ellenére, hogy nem ő a forgatókönyvek írója. Spielberg csak annyit tud, hogy Lucas dolgozik az új Indiana Jones-on, de egyelőre nincs teljes történet, így forgatókönyv sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sempron07 #4
    Szefmester!
    A könyv a filmeknek kb. az első rész utolsó háromnegyedéből, és a harmadik rész második feléből áll.
  • Szefmester #2
    Mintha még a 3. részben is lettek volna olyan jelenetek amik a könyvben szerepeltek.. bár nem sok.
  • Desiderata #1
    JP forever!!!