Berta Sándor

A Sony Pictures filmet készítene Steve Jobs életéről

A filmstúdió szeretne méltó módon emléket állítani az Apple nemrég elhunyt vezetőjének és ezt az önéletrajza megfilmesítésével valósítaná meg.

A Deadline nevű blog információi alapján a Sony Pictures 1 és 3 millió dollár közötti összeget kínál a Steve Jobs 448 oldalas önéletrajzát megjelentető Simon & Schuster kiadónak a megfilmesítéshez szükséges licencdíjakért cserébe. A mű megírásában a nemrég elhunyt vezető is részt vett. A könyv címe iSteve: The Book of Jobs lesz és a szerzője, Walter Isaacson, a CNN egykori elnöke.

Isaacson 2009 óta dolgozik Steve Jobs biográfiáján és nem csak az Apple vezetőjével beszélgetett több mint 40 interjúban, hanem megkereste a családtagjait, a barátait és a kollégáit is. Jobsról korábban már számos életrajzi könyv megjelent, ám a férfi ezek egyikéhez sem járult hozzá. Isaacson nem csak a CNN első embere volt, hanem a Time Magazine felelős szerkesztője is és már számos híres ember önéletrajzát írta meg. Köztük volt Henry Kissinger, Bejamin Franklin és Albert Einstein. A mű várhatóan október 24-én jelenik meg, de az előrendeléseknek köszönhetően már most az eladási listák csúcsát ostromolja. (Az Amazon rendszerében már megszerezte a bestsellerlista első helyét.)

A Simon & Schuster eddig nem reagált a Sony Pictures ajánlatára. A Steve Jobs önéletrajza iránti óriási érdeklődés mindenesetre azt jelzi, hogy a Sony Pictures szerint a történet akár kasszasiker is lehet. Jobs október 6-án hunyt el valószínűleg rákban. Az Apple vezetőjének halála kapcsán Barack Obama, Bill Gates, Michael Dell és Mark Zuckerberg is megrendülten nyilatkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mardel #6
    Használhatnál valami linkrövidítő oldalt, hogy ne csússzon szét tőled az egész.
    Válassz egyet.







  • Sir Cryalot #5
    Bezony ez a Sanyi pikcsörz oly sikeres amúgy, folyton róluk hallani, és nem kell messzemenni, egész nyugodtan maradhatnak a saját házuk táján, megfilmesítendő a Sa-sa-sa Sanyiiiiii című mega-opuszt.
    http://www.google.com//finance?chdnp=1&chdd=1&chds=1&chdv=1&chvs=maximized&chdeh=0&chfdeh=0&chdet=1317844800000&chddm=75784&chls=IntervalBasedLine&q=NYSE:SNE&ntsp=0
  • tatish #4
    Néhány dokumentum film már ebben a pillanatban is készül róla, de ez más tészta.

    Szerencsétlen még ki sem hűlt, de már újabb milliókat akarnak lenyúzni a nevéről. Legalább 1-2 évet várnának ... legközelebb kinyírnak valami híres énekest/színészt hogy lehessen az életéről filmet készíteni?
  • asgh #3
    Az a baj az ilyen "használjuk ki a téma aktualitását" életrajzi filmekkel, hogy a főszereplő halála túl közel van ahhoz, hogy érvényesüljön a "jót vagy semmit elv", így viszont nem nagyon lehet életszerű, érdekes filmet készíteni, amiben a szereplő negatív tulajdonságai is úgy szerepelnek, ahogyan az egy valódi embernél természetes lenne. Az ilyen szétnyálazott, "jaj de jó ember volt, a hibái ellenére is" filmek még a hardcore fanoknak is csalódást okoznak (mert ilyen feltételek mellett csak unalmas és gagyi filmet lehet alkotni), ráadásul utána jó ideig nem lehet majd megfilmesíteni a témát, pedig monjuk 5 év távlatából már lehetne jó filmet is csinálni, mert maga a téma tényleg érdekes.
  • item #2
    "A Steve Jobs önéletrajza iránti óriási érdeklődés mindenesetre azt jelzi, hogy a Sony Pictures szerint a történet akár kasszasiker is lehet."

    Na már meg is jelentek a "hiénák"..
  • mad mind #1
    Hurrá.