SG.hu

Kutatóközpontot nyitott a Vodafone a Szilícium-völgyben

A Vodafone megnyitotta új kutatás-fejlesztési központját a Szilícium-völgyben. A létesítményben tesztelt fejlesztések a cég többszáz millió előfizetője számára válhatnak elérhetővé.

A Szilícium-völgyben található új kutatás-fejlesztési központ, a Vodafone Xone keretében a cég - amelynek 382 millió ügyfele van több mint 30 országban - technikai szakértelmet, pénzügyi és logisztikai támogatást nyújt majd a feltörekvő amerikai technológiai vállalatoknak, ezzel is segítve őket, hogy minél gyorsabban megvalósíthassák kísérleti fázisban lévő projektjeiket a Vodafone globális hálózatán keresztül.

Céljuk a startup vállalkozások, kutató-fejlesztő laboratóriumok, egyetemek és a kockázati befektetők portfóliójában megtalálható innovatív technológiák felfedezése és értékelése új termékek és szolgáltatások bevezetése érdekében. Üzleti, kereskedelmi fókuszú támogatást kívánnak nyújtani a kiválasztott cégeknek - a Vodafone Xone csapatának üzletfejlesztésben, hálózati technológiákban, eszköztervezésben, szórakoztató elektronikában, számlázó és fizető rendszerekben, adatelemzésben és tartalomszolgáltatásban és jártas szakembereitől. Összesen 24 cégnek lesz lehetősége kihasználni a Vodafone Xone-ban rendelkezésre álló irodát és tesztkörnyezetet.

Lehetőség lesz a termékek és szolgáltatások teszteléséree a Vodafone Xone-nak a Vodafone globális hálózatával teljesen megegyező, teljesen védett környezetet nyújtó tesztelő és fejlesztő laboratóriumában. A fejlesztők így használhatják a 2G/3G/LTE, valamint az IP hálózatokat is, valamint hozzáférhetnek az IP Multimedia alrendszer IP szolgáltatási keretrendszeréhez. A labor egy dedikált gerinchálózaton keresztül kapcsolódik a társaság európai hálózataihoz. Emellett a Vodafone Xone össze van hangolva a Verizon Egyesült Államokban található Innovációs Centrumaival, így a programba beválasztott cégek hozzáférhetnek a Verizon Wireless 4G LTE hálózatához, a Vodafone és a Verizon közös fejlesztésű, nagy sebességű, következő generációs platformjához, valamint egyéb, az együttműködést segítő erőforrásokhoz is.

Annak érdekében, hogy új technológiákat vonjon be a programba, a Xone csapata számos interaktív, a résztvevők együttműködésén alapuló rendezvényt, például szemináriumokat fog szervezni a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!