Berta Sándor

Egész Európában betiltották a Samsung Galaxy Tab forgalmazását

Egy német bíróság az amerikai társaságot juttatta a lépéselőnybe a dél-koreai vállalattal szemben. Az ítélet szerint a Samsung gyakorlatilag egész Európában nem forgalmazhatja a Galaxy Tab 10.1 típusú készülékét.

A düsseldorfi bíróság megtiltotta a Samsung számára a március végén bemutatott Galaxy Tab 10.1 forgalmazását. A döntés - Hollandia kivételével - az egész Európai Unió területére kiterjed. Hollandia azért jelent kivételt, mert ott az ügyben egy külön eljárás zajlik. A tiltás egyaránt vonatkozik a dél-koreai anyavállalatra és a Samsung Electronics GmbH-ra.

Az ázsiai konszern illetékesei megdöbbentek az ítéleten, mivel álláspontjuk szerint a bíróság meg sem hallgatta érveiket. Florian Müller szabadalmi szakértő azonban rámutatott, hogy Németországban az első fokú és különösen a gyorsított szabadalmi eljárásokban nem kötelező meghallgatni a másik felet. A Samsungnak terméke új változatával kell előállnia, hogy visszatérhessen a piacra.


Apple iPad és a Samsung Galaxy Tab 10.1

A Samsung azonnal jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen és csalódott, amiért a bíró az Apple érveit fogadta el. A dél-koreai cég közölte, hogy meg fogják védeni szellemi tulajdonjogukat, és "minden szükséges intézkedést meg fogunk tenni azért, hogy innovatív mobil kommunikációs eszközeink az európai és a globális ügyfeleik számára továbbra is elérhetők legyenek."

Az Apple a Galaxy Tab 10.1 bemutatása után alig egy hónappal beperelte a vetélytársát és ötletlopással vádolta meg. Az amerikai cég azt állította, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. A társaság be is nyújtotta a beadványát egy kaliforniai bírósághoz. A keresetben azt követelte, hogy a Samsung azonnali hatállyal állítsa le az ötletlopásait és fizessen egy közelebbről meg nem nevezett összegű kártérítést.

Az Apple szerint egyértelműen megfigyelhető, hogy a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i rendkívüli módon hasonlítanak saját termékeire, elsősorban az iPhone és az iPad modellekre. Az ügy azonban nem maradt ennyiben, hiszen a Samsung ellenkeresetet nyújtott be. A dél-koreai konszern egyébként nemrég jelezte, hogy leállította táblagépe ausztráliai bevezetését, mert meg akarja várni az Apple-lel folytatott szabadalmi perek végkimenetelét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #355
    Persze en... hogyne. Amugy targyalas sem volt, csak meghallgatas, ami nem nyilvanos. De szarjal bele. Gondolom a oldalak, amiket te olvasol, azok mast mondtak.
    Amugy ha nem elfogultan valogatnad a forrasaidat, akkor olvashattal volna ilyenet is:
    "The judge at the centre of the Apple-Samsung patent spat did have his hands on the iPad and Galaxy Tab hardware"
    http://www.pcpro.co.uk/news/369340/updated-judge-did-see-tablets-in-samsung-patent-case
  • morden #354
    Én a cikkekből -amik kikerültek netere-, azokból tájékozódom, gondolom te ott voltál a tárgyaláson azért tudsz mindent jobban ( lehet te állítottad össze a peranyagot is :DDD )
  • Papichulo #353
    "Szerintem fogalmuk se volt mit tettek eléjük"

    Szerintem meg neked nincs fogalmad arrol, hogy mirol van itt szo. Foleg ha ugy gondolod, hogy egy biro ele leraktak 2 fenykepet es neki az alapjan kellett dontest hoznia, hogy felfuggessze-e a forgalmazast. :)
  • morden #352
    Amúgy a bírákra is kíváncsi lennék. Szerintem fogalmuk se volt mit tettek eléjük, mert hogy meg se nézték rendesen a dolgokat, az mostmár biztos.
  • morden #351
    Biztos a véletlen műve :D hisz egy 100 milliárdos cég simán megengedheti magának hogy kontárok képviseljék őt egy 500 milliós piacon :D
  • Papichulo #350
    Nem lehet tudni, hogy a periratba hogyan kerult a torzitott aspect ratio-val rendelkezo galaxy tab foto, de a beadott dokumentumban talalhato tobbi fenykepen tokeletesen latszottak a meretaranyok:
    http://www.scribd.com/doc/61993811/10-08-04-Apple-Motion-for-EU-Wide-Prel-Inj-Galaxy-Tab-10-1

    Egyebkent arra is van esely, hogy valami samsung promocios anyagbol, mivel mashol is feltunnek hasonlok: http://static4.macnews.de/uploads/2011/08/MediaMarkt-adv.jpg
  • morden #349
    Hehe, SG újságírás, 3 napos hír, hogy az apple meghamisította a peres dokumentumokat, természetesen az SG nem hozza le mint pártatlan média. ( gondolom kaptak a szerk. pár iphonét aztán csönd van.)
  • morden #348
    Narumó hol vagy :DDDD
    http://index.hu/tech/2011/08/16/megtevesztette_a_birakat_az_apple/
  • morden #347
    Inkább divatnak mondom, mint szimpla ostobaságnak :D
  • item #346
    Azt nem tudtam,hogy ez divat lenne,de biztosan így van ha te mondod.