MTI

Az internet névtelensége ellen a német belügyminiszter

Az egész világot megrázó norvégiai kettős merénylet után ismét az internet szigorúbb ellenőrzése mellett foglalt állást a német belügyminiszter.

A Der Spiegel című hetilap hétfőn megjelent legfrissebb számában Hans-Peter Friedrich mindenekelőtt a bloggerek névtelenségének megszüntetését sürgette. A jogrend legfőbb alapelveit a világhálóra is ki kell terjeszteni - érvelt a miniszter, aki úgy vélte: a norvégiai merényleteket végrehajtó Anders Behring Breivik példája mutatja, hogy a politikai indíttatású merénylők ma gyakran felismerhetetlenül garázdálkodhatnak az interneten és szabadon terjeszthetik veszélyes nézeteiket. A konzervatív politikus szerint az emberek normális körülmények között nevüket adják ahhoz, ami mellett kiállnak. "Miért nem lehet mindez magától értetődő az interneten is" - tette fel a kérdést a belügyminiszter.

Hans-Peter Friedrich megismételte azt a korábbi állásfoglalását, amely szerint a norvégiaihoz hasonló merényletek Németországban sem zárhatók ki. Utalt az elmúlt időszakban az országban leleplezett merényletkísérletekre és ennek kapcsán arra: bebizonyosodott, hogy a tettesek többsége az internetet használta nézeteinek terjesztésére. Az ellenzéki pártok első nyilatkozataikban - a véleménynyilvánítás szabadsága mellett érvelve - elutasították a belügyminiszter javaslatát. Azzal azonban mind a szociáldemokrata párt, mind a Zöldek pártja egyetértett, hogy a Norvégiában történtek után "valamit tenni kell".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #5
    5 999 999 zsidó esett áldozatul a náciknak -.-
  • Reparamorf #4
    Nagy elődjei...: Hitler, Sztálin, Rákosi...
  • Rotyoka #3
    "szabadon terjeszthetik veszélyes nézeteiket"


    KIMONDTA! KIMONDTA BAZDMEG!

    Kimondta nyíltan, hogy minden olyan nézet veszélyes ami nem ért velük egyet. KIMONDTA! Remélem egy német fosba perli őket.
  • alien47 #2
    "szabadon terjeszthetik veszélyes nézeteiket" sajnos az ilyen emberek mint Breivik az internet cenzúrázása, leállítása után is tudná terjeszteni eszméit, találna célközönséget magának. Inkább azt oldanák meg, hogy az ilyen elborult állapotban lévő embereket kiszűrik. Nem hiszem, hogy B. nem járt soha orvosnál. Aki felismerhette volna kis odafigyeléssel, hogy segítségre van szüksége.
  • alien47 #1
    "valamit tenni kell" kapcsolják ki az összes Németországban található routert, szervert. Nincs internet az országban és kész. Probléma megoldva. Vagy mégsem?

    Nem olyan bonyolult ez :))))