MTI

Bővül az elektronikus piacterek forgalma

A magyarországi elektronikus piacterek átmenő forgalma az idén elérheti a 36 milliárd forintot a GKIeNET előrejelzése szerint, ami a tavalyi 28-30 milliárd forinthoz képest mintegy 20 százalékos növekedés.

Az előrejelzés realitását mutatja, hogy a piac vezető aukciós e-kereskedelmi platformjai, a Vatera.hu és a TeszVesz.hu átmenő forgalma több mint 10, nettó árbevétele pedig 35 százalékkal nőtt az idén április-júniusban az előző év megfelelő időszakához viszonyítva. A két platform közleménye szerint az aukciós portálok átmenő forgalma idén a vizsgált hónapokban megközelítette a 7 milliárd forintot, bruttó árbevétele pedig átlépte az 550 millió forintot. A platformok a második negyedévben a felhasználói számukat 25 százalékkal, árbevételüket pedig 35 százalékkal növelték 2010 megfelelő időszakához képest.

A két oldal regisztrált felhasználóinak létszáma átlépte a 2,7 milliót, miközben a feltöltött termékek száma másfélszereződött: míg 2010 áprilisa és júniusa között 23 millió, addig 2011 megegyező időszakában több mint 34 millió árucikk fordult meg a portálok kínálatában. Hasonló növekedés figyelhető meg az aukciók számában is, az oldalakon 2010-ben 11,8 millió, 2011-ben 14,5 millió árverést számláltak a vizsgált időszakban.

A közlemény szerint megnövekedett forgalom ellenére sem nőtt a piactereken elkövetett csalások aránya. A két piacteret is tömörítő allegroup.hu Kft. az e-kereskedelem biztonsága érdekében már több éve együttműködik a rendőrséggel, amit most kiterjesztett azzal, hogy júliusában a hatóságnak átadott egy, az e-kereskedelmi bűnesetek megelőzését és felderítését segítő kézikönyvet, amit a cég biztonsági csapata készített a rendőrség segítségével. A társaság hatékonyságát mutatja, hogy a cég oldalain a csalni próbálók több mint 90 százalékát elkapják - áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!