Berta Sándor

Kiegészítőkkel lesz bővíthető az Office 365

A Microsoft különböző szolgáltatásokkal és kiegészítőkkel bővítené ki a nemrég megjelent számítási felhő technológián alapuló irodai programcsomagját. Az Office emellett a Research in Motion Blackberry Playbook tábla PC-jére is felkerülhet.

Az integrálandó szolgáltatások közül Michael Park, az óriáscég üzleti megoldásokért felelős alelnöke a CRM Online-t, a Visiót és a Projectet emelte ki. A vezető közlése szerint emellett azt tervezik, hogy kiegészítőket is elérhetővé tesznek az Office 365-höz. Később azonban a Microsoft egyik szóvivője cáfolta Park szavait, míg az Office 365 fejlesztőcsapata csak annyit mondott, hogy sem pletykákat, sem spekulációkat nem kommentálnak.

A társaság egyes partnerei ugyanakkor megerősítették az alelnök által elmondottakat és azt állították, hogy a Project és a Visio a közeljövőben valóban az Office 365 keretében is elérhető lesz. Az integráció időpontja egybeesik az Office 15 alkalmazások kliens- és szerververzióinak bevezetésével, amit az elemzők leghamarabb 2012 végére, legkésőbb 2013 elejére várnak. A folyamatok készítéséhez használható Visióhoz kapcsolódva már most létezik egy Visio Services nevű alkalmazás, ami része a SharePoint Server 2010-nek. E program segítségével a felhasználók megoszthatják a Visio dokumentumaikat másokkal, illetve frissíthetik is a különböző forrásokból származó fájlokat.


Az Office irodai programcsomaghoz kapcsolódó hír, hogy a Research in Motion a redmondi társasággal folytatott együttműködése keretében azt tervezi, hogy elérhetővé teszi a Microsoft Office egyik változatát a Blackberry Playbook nevű táblagépen. A cél az, hogy a lépéssel még vonzóbbá tegyék a platformot az üzletemberek számára. A Fudzilla arról számolt be, hogy a kooperációnak köszönhetően az Office mellett a Bing is bekerülhet a Playbook szoftverei közé. Az Office integrációja ugyanakkor még kérdéses, lévén a Playbook által használt ARM processzor nem x86-kompatibilis. Éppen ezért felmerülhet az Office Web Apps alkalmazása és az egyik lehetséges verzió szerint az Outlook váltaná a Playbook beépített e-mail kliensét.

A Microsoft Office 365 irodai programcsomagja június vége óta érhető el és immár magyar nyelven is megvásárolható. A termék a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook online verzióit, továbbá a Microsoft Forefront Online Protection for Exchange védelmi szoftvert kínálja. Az Office 365 felhasználónként és havonta legolcsóbban 5,25 euróért vehető igénybe, míg a legdrágább konstrukcióban havidíja 27 dollár. A megrendelőknek lehetőségük van arra, hogy az egyes alkotóelemeket összeválogassák, így összeállítsák a saját egyedi programcsomagjukat, és csak azokért az alkalmazásokért fizessenek amelyekre valóban szükségük van. A Nebraskai Egyetem volt az első intézmény, amely bejelentette, hogy átvált az új megoldásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mujahedin #3
    Mennyit fizet a microsoft vajon a kiegészítők megvételéért annak akire rá akarja sózni? :D
  • smv #2
    Ez nem igazi office hanem a google docs konkurenciája, vagy valami olyasmi. Mint olyan pedig még nem volt eddig az M$ kezében semmi.
  • rágógumi #1
    minek már megin új office?