Berta Sándor

Office 365-re vált a Nebraskai Egyetem

Máris elkönyvelhette az első sikert a Microsoft. Az Egyesült Államok egyik jelentős felsőoktatási intézménye úgy döntött, hogy a Lotus Notes és a Google csomagja helyett az Office 365-öt választja.

A Nebraskai Egyetem közölte, hogy a következő 12-18 hónapon belül teljesen átáll az Office 365 online irodai programcsomag használatára. Az intézmény a Microsoft megoldásával az elmúlt 14 évben használt Lotus Notes szoftvert váltja le. Az üzlet keretében a redmondi vállalat 250 000 dollárt fizet az egyetem vezetőinek.

Az iskola tavaly hozta létre azt a csoportot, amelynek fő feladata az IT-infrastruktúra javítása. A csoport tagjai több részterületet is megvizsgáltak és ajánlatokat kértek be a többek között az IBM, a Microsoft és a Google vezetőitől. Az irodai programcsomag ügyében most született döntés és egy GYIK keretében az egyetem vezetői meg is indokolták, hogy miért az Office 365-öt választották.

Mindenekelőtt hangsúlyozták, hogy mind a Google Apps for Busines,s mind a Microsoft Office 365 kitűnő megoldás, de végül költség okokból az utóbbira esett a választásuk. A döntésben alighanem szerepet játszott a Microsoft által felajánlott 250 000 dollár is, amit részben az új e-mailes rendszer integrálására, részben pedig Microsoft Office licencek megvásárlására és kiterjesztett támogatásra fognak fordítani. Így az egész egyetem Microsoft Office csomagokhoz juthat. Az egyetem azt reméli, hogy a Lotus Notes lecserélésével sikerül a felére csökkenteni az e-mail szolgáltatás üzemeltetési és karbantartási költségeit, amelyek jelenleg elérik az 1 millió dollárt. A változás az egészségügyi kar kivételével az összes intézményt és intézetet érinti. Az egészségügyi kar biztonsági okokból nem járult hozzá az Office 365-re való váltáshoz.

A Microsoft új irodai programcsomagja június vége óta érhető el és immár magyar nyelven is megvásárolható. A termék a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook online verzióit, továbbá a Microsoft Forefront Online Protection for Exchange védelmi szoftvert kínálja szakembereknek, kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyobb társaságoknak. Az Office 365 felhasználónként és havonta legolcsóbban 5,25 euróért vehető igénybe, míg a legdrágább konstrukcióban havidíja 27 dollár. A megrendelőknek lehetőségük van arra, hogy az egyes alkotóelemeket összeválogassák, így összeállítsák a saját egyedi programcsomagjukat, és csak azokért az alkalmazásokért fizessenek amelyekre valóban szükségük van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RealPhoenixx #8
    Hagyjatok abba legyszives ezt az ertelmetlen es butus vitat, ez nem korrupcio.

    Ez az angol stilusban ugynevezett uzlet, amely valojaban a nesze semmi fogd meg jol.

    Ugyanis:
    "amit részben az új e-mailes rendszer integrálására, részben pedig Microsoft Office licencek megvásárlására és kiterjesztett támogatásra fognak fordítani. Így az egész egyetem Microsoft Office csomagokhoz juthat"


    NB: csak el kellene olvasni azt, amit elkezdtel olvasni
  • asysoft #7
    De, annak hívnák, ha nem csak a fordítás során került volna bele, angol cikkekből valahogy ez hiányzik. No meg, ha meg is kenték őket, aligha hírekben kürtölnék világgá:)
  • NullZ3r0 #6
    Leírom még egyszer: "...250 000 dollárt fizet az egyetem vezetőinek..." - nem az egyetemnek, akik konkrétan tesztelnek, hanem a fejeseknek, akik a döntést hozták, azért hogy az ő terméküket vegye a suli a tanulók és az állam pénzén. Amennyiben nem közvetlen csak a rektor és a dékánok a bétatesztelők, ez kőkeményen korrupció.
  • Caine #5
    Dehogy is, béta tesztelésnek. Azért peig jár a pénz ...
  • NullZ3r0 #4
    "...250 000 dollárt fizet az egyetem vezetőinek..." - ezt nem korrupciónak hívják véletlenül?
  • Troppauer #3
    Az m$ regi modszerei...
  • sanyicks #2
    LOL
  • floatr #1
    Ohh. Jól értettem, hogy a ms fizetett az egyetemnek, hogy használják a cuccost...? :) Hát ezzel az ajánlattal valóban nehéz versenyre kelni