Berta Sándor

Megbénította a spanyol rendőrség honlapját az Anonymous

A spanyol rendőrség őrizetbe vett három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők felelősek a Sony, valamint számos portál ellen végrehajtott kibertámadásokért. A három személy mindegyike az Anonymous csoporthoz tartozik.

A spanyol rendőrség közleményében jelentette be, hogy elfogott három felhasználót, akik egyértelműen kapcsolatba hozhatók a Sony ellen végrehajtott támadássorozattal, továbbá számos bank, az Enel olasz energetikai konszern, az egyiptomi, az algériai, a líbiai, az iráni, a chilei, a kolumbiai és az új-zélandi kormány honlapjai, s különböző oldalak elleni akciókkal. A letartóztatott férfiak az Anonymous spanyolországi részlegének vezetői voltak.

A 31 éves részlegvezető lakásán a nyomozók egy szervert találtak, amelyről a gyanú szerint a Sony PlayStation hálózata elleni támadásokat is irányíthatták. A férfiak közül egyet Barcelonában, egyet Valenciában, míg egyet Almeriában vettek őrizetbe. A 31 éves részlegvezető egyébként matrózként szolgált egy kereskedelmi hajón. A házkutatások során a rendőrök több számítógépet is lefoglaltak. A spanyol illetékesek elismerték, hogy végig kapcsolatban voltak a brit és az amerikai kollégáikkal. A sikeres akcióról az El País is beszámolt.

A hírre válaszul az Anonymous megtámadta a spanyol rendőrség rendszerét és több percre elérhetetlenné tette a hivatalos honlapját. Az akcióban elvileg kizárólag spanyol felhasználók vettek részt, akik azt hangsúlyozták, hogy ők nem terroristák, hanem olyan egyszerű állampolgárok, akik a jogaikat akarják megvédeni. A támadásról az RNE állami rádióadó számolt be. A DDoS-támadás annyira sikeres volt, hogy a rendőrség szervere csak néhány percig bírta a rohamot, majd összeomlott.

Az elmúlt napokban a spanyol mellett a török rendőrség is akcióba lépett. Az Anadolu állami hírügynökség arról írt, hogy a helyi nyomozók 12 városban tartottak razziát, amelynek során összesen 32 személyt vettek őrizetbe. Őket azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban álltak az Anonymous csoporttal, amely a múlt héten csütörtökön támadásokat hajtott végre a Telekomünikasyon Iletiºim Baºkanligi (TIB) és más török hivatalok oldalai ellen. Az Operation Turkey akció célja a török internetellenőrzési tervek elleni tiltakozás volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsibicska #8
    De az az egy ember tud ragozni.
  • socheater #7
    Codemastersről van már valami hír? Ott is nagy gondok vannak. Weboldal nélkül vannak már öt napja... (Hacker támadás)
  • armageddon666 #6
    baromság. a 4chan csak 1 ember ír.
  • FoodLFG #5
    Szegény sony... xD
    De majd indul a rakétatámadás a hackerek ellen, és minden jó lesz. :D
  • BrockSamson #4
    Jah, sok esetben 4chanra bedobjak hogy ekkor es ekkor ide DDoS, es a nepek mar izzitjak is a Low Orbit Ion Cannont.
  • Szefmester #3
    Én más oldalon 3 órás leállást olvastam a a spanyol rendőröknél.
  • Balintos #2
    Anonymous csoport? Ezek nem csak a 4chan látogatói? Ha jól gondolom, akkor elég érdekes őket csoportnak hívni.
  • Tetsuo #1
    Jovoheti hir: Budahazy is az Anonymos csoport tagja! :S