SG.hu

Fix tükrös fényképezőgépet adott ki a Sony

A Sony SLT-A35 a dinamikus képek rajongóinak készült, fotózásukat a folyamatos autofókusz, a magas sorozatfelvételi sebesség és egy speciális funkció segíti.

A Sony bemutatta jelenlegi belépőszintű gépe, az SLT-A33 utódját, az A35-öt. A dizájn szinte változatlan maradt, megegyezik a többi SLT modellel: SLR-szerű felépítés elektronikus keresővel kiegészítve. Méretéhez képest nagyon könnyű, kialakítása mindenekelőtt funkcionálisnak nevezhető. A gyártó megtartotta az a33 és α55 fényképezőgépeiből már ismert félig áteresztő tükör technológiát. Ugyanazt a 16 megapixeles CMOS szenzort kapta, mint a napokban bemutatott NEX-C3. Hátsó LCD kijelzője elég nagy, 7,5 cm képátlójú, 921ezer pixeles felbontású. Maximálisan beállítható érzékenysége ISO 12800.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A videólehetésgek változatlanok maradtak, 1920 x 1080-as AVCHD, amit 29 percig tud rögzíteni. Azonban a sorozatfelvételi módok nagyban bővültek. Képes hat fényképet egyesíteni, van benne automata HDR és panorámamód. Kiemelendő a nagysebességű tele-zoom funkció, ami valójában digitális nagyítású 8 megapixeles sorozatfényképezés. Ilyenkor nem használja az érzékelő egész területét, hanem hozzávetőleg 1,4x nagyítással dolgozik, így ebben a kategóriában is lehetővé teszi a 7 kép/mp sebességgel történő fényképezést. Mivel az autófókusz folyamatosan követi a jelenetet, ideális távolban lévő tárgyak sorozatfényképezéséhez. (Az 5,5 kép/mp módban a teljes felbontás rendelkezésre áll, követéses AF funkció mellett.)

A jellemzők közül újdonság a C3-ban már debütált effektezési lehetőség. Az effektek hatásai a fényképezőgép kijelzőjén azonnal láthatóvá válnak. A funkciók között megtalálható a színkiemelés, a retrosítás, a játékkamera és a poszterszerű kép. Azonban az említett aprócska masinával ellentétben itt nem használhatunk rétegeket, továbbá itt sem áltoztathatjuk meg az effektek minőségét és erősségét. A-bajonettes foglalata Minolta és Konica Minolta AF objektívekkel is kompatibilis.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az akkumulátor üzemidőt megnövelték, CIPA szabvány szerint 420 képet tud készíteni. Az A35 boltokba kerülése augusztusban várható. (A gyártó valószínűleg szándékosan késlelteti, mivel az A55 csak szeptemberben lesz egy éves. A minap bejelentett NEX-C3-at is csak augusztusban szállítják.)

Bemutatójával együtt a cég frisítette az A33 és A55 modellek firmware-jét is, azok is megkapják az effektezési lehetőséget, továbbá a High-Speed Synch vagyis a nagy zársebességre történő vakuszinkron már a külső vezetékmentes vaku vezérlés esetén is megvalósítható. A továbbfejlesztett menüstruktúra segítségével a fotózási beállítások is kikapcsolhatók a precíz komponálás érdekében. A gyakran használt funkciók egyszerűen hozzárendelhetők a D-RANGE gombhoz a kívánt eszköz gyors, menürendszer használata nélküli előhívásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #8
    Hát persze..... :)
  • narumon #7
    Azóta sincs sem cikk sem hír róla. Mhm talán tényleg fizetett a Sony ezért....
  • narumon #6
    Panasonic GF3... kiváncsi vagyok arról lesz-e egyáltalán cikk.
  • FoodLFG #5
    Japán NEX-C3 reklámok
    http://www.tokyohive.com/2011/06/kitagawa-keikos-sweet-cm-web-clip-for-sonys-new-nex-c3-digital-camera/
  • cloud.strife #4
    Épp kifogyott a lóvéból a Samsung..... Lááál... :D
  • Cat #3
    ahogy nézem, semmilyen más gyártó nem jelentett be mostanában új gépet.
  • narumon #2
    Hmmm, tán az SG-nek szponzora lett a Sony? Szinte másról sincs szó a digicam hasábjain mostanában....
  • cloud.strife #1
    Ez ugye nem DSLR, hanem SLT... :)