MTI

GPS kerül a Nógrád Volán buszaiba

Megkezdi utastájékoztatási és forgalmi rend fejlesztési beruházását a Nógrád Volán Zrt.; a menetrendi információk javítása és a flottakövető rendszer kiépítése is része a beruházásnak, amelyet uniós pályázati támogatással, 335 millió forintból valósítanak meg - mondta Bucsok Lajos vezérigazgató.

A vezérigazgató közölte: a 335 millió forintos fejlesztéshez 318 millió forintot nyertek el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán, 17 millió forintot önerőből biztosítanak. A balassagyarmati és a szécsényi autóbusz-állomásokon központi vezérlő rendszer telepítésével korszerűsítik az utastájékoztatási rendszert, így megtörténik a pontos idő kijelzése, a pályaudvarok hangosítása, és nagyméretű LCD kijelzőn jelenítik meg a menetrendi információkat. Ezen a két állomáson fedett, 20 férőhelyes kerékpártárolót is építenek.

Emellett Salgótarjánban öt, Pásztón három, Rétságon és Bátonyterenyén két-két helyen korszerűsítik a tájékoztatást dinamikus megállóhelyi kijelzőrendszerek telepítésével, amelyek GSM kapcsolatban lesznek a központi felügyelő rendszerrel. Bucsok Lajos elmondta: a Nógrád Volán Zrt. állományába tartozó 187 darab autóbuszba GPS alapon működő jármű- és flottakövető rendszert telepítenek. A 2012 áprilisára elkészülő beruházás kivitelezője a Swarco Traffic Hungária Kft. és az Info Sys Kft., a két cég közös ajánlattal nyerte meg a közbeszerzési pályázatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Apocalipto #7
  A határidő június 30, ami azt jelenti hogy addigra el kell kezdeni a beruházásokat.
 • Cat #6
  "külföldön van-e olyan, hogy pl a telefonon tudom követni a busz helyzetét"

  Külföldön felesleges követni a busz helyzetét, mert van olyan, hogy menetrend, amit betartanak a cégek.
 • bunny #5
  Ne szidd az SG-t mert sec-perc alatt kukába kerül a hozzászólásod :(
  Amúgy bár meglehetősen csipkelődőnek tánik dluinet hsz-s baromira úgy van ahogy írja. Mocskos egy országban élünk, csak az a cél minél többet kilopni semmi mással nem törődnek.
 • llaszlo #4
  Az előző cikk is szinte ugyanazzal a szöveggel jelent meg. Nem erőltették meg magukat. :)
 • llaszlo #3
  Nem tudom, hogy külföldön van-e olyan, hogy pl a telefonon tudom követni a busz helyzetét. Így ha már elment akkor nem sietek. :)
  Ez egy jó megoldás lenne.
  Ami tuti, hogy a Kunságvolán buszaiban már van GPS. Azt nem tudom, hogy hány járműben. De egy ilyen rendszer egyelőre még itt sem működik. És lehet, hogy túl utópisztikus az elképzelésem.
 • Dluinet #2
  Lesz az még későbbi dátum is. 187 GPS-t felszerelni és közös rendszerbe rakni fél év, de MO-n ez fél évtizedbe kerül, mert sokáig tart, amíg kitalálják hogyan lehet a 335 millió forintból 325 milliót ellopni. A maradék 10 millióból megveszik a 187 db GPS és GSM készüléket meg egy PC-t.
 • Vanek úr #1
  A kapcsolódó cikkek között szinte ugyanez a hír megjelent 1 évvel korábban. A különbség annyi, hogy akkor még 2011. június 30-a volt a 'végdátum'; most meg ez már 2012. április.
  2010.08.07-i hír