Ötvös Tibor

Bemutatkozott a PSP2, azaz a Vita

A Microsoft, legnagyobb jóindulattal is csak közepesnek nevezhető konferenciája után a konzolosok tekintete a Sony E3-as fellépésére révedt. És idén az ázsiai cég lenyomta az amerikai konkurensét és az eddigi legjobb prezentációjával lépett ki a színpadra.

Elsőnek mindenkinek kiosztottak egy 3D-s szemüveget, mely igen látványos jeleneteket okozott az ott ülőknek. Elsőnek azonban mindenkitől elnézést kértek a korábban bekövetkezett PSN támadás és az emiatt bekövetkezett kellemetlenségek miatt. A rendszer már 90 százalékban működik és dolgoznak a többi hiba kijavításán is. Ezután jöttek a játékok. Elsőként az Uncharted 3: Drake's Deception jelent meg a kivetítőkön, melytől újabb milliós eladásokat várnak a Sony fejesei - tegyük hozzá, hogy teljes joggal.

Ezután jött egy újabb 3D-s élmény a Resistance 3 képében, majd következett a God of War Origins, melyben a népszerű franchise részeit találhatjuk meg egy csomagban (a PSP-s mellékágaik is benne lesznek). Ugyancsak 3D-ben jön a Team Ico Classic, melyben a sikeres csapat korábbi klasszikusait találjuk (Ico és Shadow of the Colossus).



Kiemelt szerepet kapott a PS Move is, melyre jönnek sportjátékok (NBA 2K12, NBA on the Move, az íjászos Medieval Moves: Dead Man’s Quest). Ezután a közönség megszemlélhette az inFamous folytatását, mely szintén megkapja a maga Move támogatását. Bemutatkozott a Warhawk folytatása, mely Starhawk címmel jelenik majd meg és PS3 exkluzív lesz a Dust 514 is, mely szintén teljes Move támogatást kap.

Meglepő, de kiemelt szerepet kapott a BioShock: Infinite, mely az eddig leghosszabb előzetest mutatta magából a Sony konferencián. A játék szintén teljes Move támogatást kap és a PS3 tulajok a Blu-Ray lemezen megkapják a BioShock első részét is. A THQ-val kötött szerződésnek köszönhetően a Saints Row 3 exkluzív multiplayer móddal jelenik meg, de csak PS3-on lesz elérhető a Need for Speed: The Run extra lemeze, melyen 8 autó kapott helyet, az SSX Fudzsi-pályája, a Battlefield 3 pedig a Battlefield 1943-mal párban jön.



Végül pedig végre bemutatkozott az először PSP2, majd PSP NGP nevet kapott zsebkonzol, mely végül PS Vita névvel jelenik meg. A cikkben látható képek a kis gépre készülő játékokból származnak, mely érintőképernyővel és két kamerával jön. Ennek örömére egy sor játékot is bejelentettek, melyek között a legnagyobb ovációt az Uncharted: Golden Abyss kapta. A játék grafikailag elképesztőt nyújt, szinte már a PS3 szintjét súrolja.

Ráadásul Drake "kis" kalandjának minden részét az érintőképernyővel irányítjuk, így érdekesnek tűnik a játékmenet is. Visszatér a ModNation Racers is, mely állítólag nem kapcsolódik a korábbi PSP-s vagy PS3-as részhez. Jön a Street Fighter X Tekken, melynek Vita változata kap egy exkluzív karaktert az inFamous sorozat főszereplőjének, Nathan Colenak a képében.

A PS Vita két kiszerelésben jön. Az egyik 249 euróba fáj majd és 3G támogatással rendelkezik, a másikat 299 euróért vesztegetik és Wi-Fi támogatást kap. Ezzel le is zárul a Sony konferenciája, mely az eddigi legszínvonalasabb és legtöbb érdekességet bemutató prezentáció volt. Holnap a Nintendo E3-as bemutatójával jelentkezünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jude666 #12
    borsódzik a hátam mikor meghallom hogy Nintendo..
    gyermekkori trauma.. (sírás) sírás) (sírás)
  • zola2000 #11
    jah, ebben azért vannak ötletek, viszont az E3mon bénán adta ki magát, hogy nem esett le, hogy ez most új konzol lesz, mindenki erre azt hitte, hogy csak egy irányító a régi géphez...
  • Loál János #10
    WiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiUWiiU!

    <img data-original="http://www.dearwinona.com/cartoon_ambulance.jpg" class="bb-img lazy" />
  • mousee #9
    Azt a rohadt eget. Én idáig nagy ívben pakoltam a konzolokra, de most erősen elgondolkodtam :D

    Ha ezt tényleg megcsinálják így, akkor musthave nekem.
  • Kensin #8
    Wii U
  • Danyi #7
    A Gamestar amikor még Project Café néven kiszivárgott az alábbiakat közölte a vasról:

    Három magos, erre a célra tervezett IBM CPU-t használ, amely 3,6GHz-en ketyeg.

    A fejlesztői rendszerben 1 GB RAM van, de a Nintendo szerint a konzolban 1,5 GB RAM lesz.

    A Nintendo olyan játékokat ad majd ki hozzá, amelyek natívan 1080p-ben futnak. Egyes források szerint a Nintendo stílusában készült és a gép erejét kihasználó játékok "elképesztőek".

    A rendszer egy AMD R700-as videóchipet használ, de a felépítését kicsit megváltoztatták és feljebb tolták az órajelét.

    A rendszer külső színei a japán/európai SNES színeire emlékeztetnek majd.

    A fejlesztői rendszer egy Xbox 360 méretével vetekszik, a konzol azonban kisebb lesz.
  • tibisan #6
    hd dvd- s lesz , meg kompatibilís visszafele minden játékkal meg írányítóval.
    meg , hogy nagy böszme gép lesz a wii-hez képes..meg az online játékra is ki lesz hegyezve.
  • Marko001 #5
    Az árak pont fordítva vannak. A 3g-s változat a drágább.
  • Papichulo #4
    Ez a magasabb europai adoknak tudhato be. Raadasul az USA arak mindig nettokent ertelmezendok, erre meg rajon a salex tax, mig az euroban megadott arak bruttok, mar tartalmazzak az adot. Ezzel magyarazhato a differencia legnagyobb resze,
  • Tetsuo #3
    Majd este..