MTI

Versenyeztek a házilag nyomtatott könyvek

Olaszországban is egyre népesebb azoknak a nagyközönség előtt ismeretlen íróknak a tábora, akik alacsony példányszámban, házilag nyomtatják ki művüket interneten. A Feltrinelli kiadó most pályázatot hirdetett számukra.

Az egyik legnagyobb olasz kiadónak számító Feltrinelli kifejezetten a saját készítésű könyvek számára hirdette meg a pályázatot: a legújabb olasz bestsellert az ilmiolibro.it (az én könyvem) honlapon regisztrált, interneten olvasható és itt kinyomtatható művek között keresik. A pályázatra július 31-ig lehet jelentkezni.

A szerzők teljes művészi szabadságot kaptak, nem szabtak korlátot sem tartalomban, sem stílusban, sem terjedelemben. Jelentkezni vaskos történelmi regénnyel és abszurd novellával egyaránt lehet, a nyertesnek a kiadó hétezer példány kinyomtatását ígéri egy hétezer eurós (1,9 millió forintos) csekkel együtt. Az eredmény kihirdetése októberben lesz, és különdíjat is kiosztanak az olvasók szavazatai alapján.

A Feltrinelli kezdeményezését az il miolibro portál sikere ösztönözte. A három évvel ezelőtt útjára indított honlapnak már több mint százezer szerzője van, több mint tizenháromezer könyvet nyomtattak ki és árulnak ugyanitt. A címek több mint fele szépirodalmi kategóriába tartozik. A pályázat jelszava, hogy nem szabad kudarctól tartani. Példaként a Harry Potter-sorozat szerzőjét, J.K. Rowlingot hozzák fel, aki sok kiadónál kopogtatott, amíg könyvét elfogadták, és az utóbbi évek legnagyobb olasz könyvkereskedelmi sikere, Susanna Tamaro Va dove ti porta il cuore (Csak a szívedre hallgass) című regénye is hosszasan keresett kiadót magának - írta az ilmiolibro.it.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!