MTI

Vírusos a pécsi Tudásközpont hálózata

Hetekig nem lesz ingyenes vezeték nélküli internet a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban, miután vírustámadás érte a pécsi intézmény számítógépes rendszerét - adta hírül a Pécsi Újság.hu internetes hírportál.

Prekopcsák Tamás, az épületet üzemeltető Tudásközpont Kft. ügyvezetője a lapnak elmondta, az elmúlt időszakban többször meghibásodott a tűzfal, emiatt a teljes informatikai rendszerben hiba keletkezett. A vírustámadás miatt le kellett kapcsolni az ingyenes vezeték nélküli hálózatot, a wifit az épületben.

Mindez megnehezíti a vizsgákra készülő egyetemisták életét, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) keretében tavaly átadott könyvtárban legjobb esetben is két hétig nem használhatják internetezésre laptopjukat. Az új védelmi rendszer telepítése több millió forintjába kerül majd a Tudásközpont Kft.-nek - írja a portál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • caprocorno #6
  Nem. Tényleg nem dolgoztam még egyetemen. Minden estere azt hittem, hogy ott okosabb emberek vannak annál, hogy egy rendszeren mennek az intézményi gépek a nyilvános wifivel:) Ehhez nem kell még érettségi sem, csak józan paraszti ész:)
 • Calisius #5
  Látszik, hogy nem dolgoztál még egyetemen (és ezzel nem bántani akarlak). Olyan szintű bürokrácia van egy ilyen intézménynél, hogy tényleg hetek kellenek egy ilyen hiba megoldásához.
 • caprocorno #4
  Miért, egy ekkora intézménynél egy hálózatról megy az intézmény és az ingyenes wifi? Ha igen, meg is érdemlik az egészet. Nehogy már ne férjen bele a költségvetésbe, hogy a nyilvános wifinek egy külön előfiztést vegyenek, és annak semmi köze ne legyen az intézmény rendszeréhez. Még úgy is sokkal olcsóbb lenne, mint az új, több milliós biztonsági rendszer. Bár azt sem értem, mi tart két hétig a védelmi rendszer telepítésén. Egy telefon a szolgáltatónak, hogy állítson be, egy új hozzáférést, legyenek szívesek soron kívül, mert fontos, és délután már wifizhetnek a hallgatók... Én legalább is így csinálnám:)
 • Phoenix lord #3
  óó most mi lesz szegény egyetemistákkal elő kell venni a KÖNYVET és onnan gyűjteni óó míly borzalom!!!
 • endrev #2
  Te voltál a gyorsabb, Chronos.. :)
 • Chronos2111 #1
  Gondolom windows...