Hunter

Az önvezető autók közutakra vitelén dolgozik a Google

Miután a Google úttörőként szép csendben kifejlesztette az önvezető autókhoz szükséges technikát, most szép csendben lobbizik azok legális használatáért a közutakon.

A keresőmotor-óriás kevesebb, mint egy évvel az emberi beavatkozás nélkül is biztonságosan navigáló járművek fejlesztésének bejelentését követően kért törvénymódosítást Nevada állam kormányzatától. Tavaly egy újságírói kérdésre a Google képviselői elmondták, hogy titokban tartott kutatási-fejlesztési programjuk keretében közel 225.000 kilométert futottak a robot hibrid járművek Kalifornia útjain, köztük a Los Angelest és San Fanciscot összekötő 1-es főúton, ebből több mint 1.600 kilométert teljesen automatikusan, emberi beavatkozás nélkül teljesítettek.

Ugyanakkor a Google igen kevés tájékoztatást adott, mik is a kereskedelmi szándékaik valójában. A cég kedden erősítette meg, hogy lobbiznak az engedélyezés mellett, azt azonban már nem voltak hajlandók elárulni, miért éppen Nevadára esett a választásuk. Jay Nancarrow, a Google szóvivője csupán annyit mondott, hogy a projekt még igen csak a teszt fázisban jár.


A Mountain View-i cég egy Las Vegasi lobbistát, David Goldwatert szerződtette érdekeik érvényesítésére, melyekről várhatóan júniusban szavaznak a nevadai képviselők. Az egyik célkitűzés egy elektromos járművekkel kapcsolatos törvényjavaslat előterjesztésére irányul, ami magába foglalja az önvezető autók engedélyezését és tesztelését, míg a másik a mobiltelefon használatának engedélyezését célozza meg, egy önvezető autó sofőr ülésében ugyanis már nem jelentkezne zavaró tényezőként a szöveges üzenetek küldése sem.

Goldwater az állami közgyűlés elé április 7-én beterjesztett indítványában azt bizonygatta, hogy az önvezető technológia nagyobb biztonságot nyújt az emberek számára, üzemanyag hatékonyabb autókat eredményez és elősegíti a gazdasági fejlődést. Bár a mesterséges intelligencián alapuló biztonsági rendszerek egyre gyorsabban épülnek be a kereskedelmi forgalomban megjelenő személygépkocsikba, egy teljesen automata rendszer igen kényes kérdéseket vet fel a biztonsággal és a megbízhatósággal kapcsolatban. Az Egyesült Államokban a politikai döntéshozók és a szabályalkotók is tisztában vannak a technika gyors előretörésével, illetve azzal, hogy ezek már túllépnek a jelenlegi törvényi kereteken, ezért ha valóra szeretnék váltani az önvezető autókat, új törvényekre lesz szükség.

Az elemzők szerint Nevada az első állam, ami fontolóra vette a járművek teljes automatizálásának engedélyezését. "Bizonyos tekintetben ez egy nagyszerű minta és egy nagyszerű modell" - mondta Ryan Calo, a Stanford Jogi Egyetem tanára. "Felismeri ezeknek a járműveknek a tesztelési szükségességét és elkülönít egy területet Nevadában, ahol a tesztekre sor kerülhet"

A Google hat autót számláló, Toyota Priusokból és Audi TT-kből álló teszt-flottája könnyedén beazonosítható a járművek tetején elhelyezett lézeres távolságmérőkről. A gépkocsikat egy sor radar, kamera szenzor és egy csomagtartónyi számítógépes eszköz segíti a navigálásban. A tesztprogramban minden egyes járművet két ember felügyel, egy vezető és egy Google alkalmazott, aki az anyósülésen a beépített rendszerek működését ellenőrzi, ezzel elkerülve a figyelmetlen, vagy esetünkben a vezető nélküli autózás esetén alkalmazandó jogi retorziókat.

A projektet Sebastian Thurn, a Stanford Egyetem professzora felügyeli. A mesterséges intelligenciák szakértője 2005-ben mérnök hallgatóival és egy Volkswagennel elsőként nyerte meg a Pentagon Fejlett Védelmi Kutatási Projekt Ügynöksége, a DARPA, által kiírt önrendelkezésű járművek versenyét. Azóta dr. Thurn feladva az egyetemi katedrát főként a Google tervezetének szenteli idejét, egyre több szakértőt nyerve meg a fejlesztéseknek. Nyilatkozataiban azt hangoztatja, hogy a robotjárművek növelik az energiahatékonyságot, miközben csökkentik a közúti balesetek és halálozások számát. Emellett egy gépjármű megosztási rendszeren is dolgozik, ami állítása szerint felére csökkenthetné az Egyesült Államok útjain futó autók számát. "Mi lenne, ha felvenném a telefonom és azt mondanám, 'Zipcar gyere ide', majd egy pillanat múlva feltűnne a Zipcar a sarkon?" - tette fel a kérdést egy autóipari konferencián.

A Google önvezető jármű koncepciója egy járműipari komplexum megjelenését vetíti elő a Szilícium-völgyben. A Mercedes, a Volkswagen és több más autógyártó is rendelkezik laboratóriumokkal a területen, míg az IBM egy akkumulátorfejlesztési kezdeményezéssel lépett be a körben, a Fremontban található Nummi üzemet, ami egykor a General Motor és a Toyota közös vállalkozásaként jött létre, újra megnyitotta a Tesla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuchACHO79 #66
    Tudjátok mikor lesz jó ez a rendszer? Mikor az otthoni fejlesztők belelépnek a gép lelkébe.
    Max_Speed:=Max_Speed * 1.4;

    If SearchObject(kisgyerek)=true then
    If kisgyerek in [nigger,cigany] then
    Speed:=Speed ^ 2
    else VeszfekProcedure();
  • Tomalak #65
    Simpson Család, 10. évad 17. rész Maximum Homerdrive
    ennyi
  • Marko001 #64
    Az önjelölt ámokfutók helyett majd lesznek "meghackelt" ámokfutók. :)
  • sysqo #63
    a robot neve Olivaw...

    amúgy előbb-utóbb várható, hogy erre fog fejlődni a világ. A világ egyik legmodernebb vadászgépe, az F-22 Raptor csak számítógép segítségével képes a levegőben maradni, és érdekes, valahogy mégis meg tudták oldani. Az autó vezérlését is tökéletesíteni fogják. Remélhetőleg kevesebb lesz az önjelölt ámokfutó, mások életét veszélyeztető alak. Ja és a stóhl buci.
  • Master91 #62
    Szerintem még nagyon az elején van ez az egész, találgat csak mindenki hogy milyen lenne. Mondjuk a törvény módosítást még túl hamar akarják. Szerintem.
  • COOLancs #61
    És ha virnyákos lesz a rendszer? Leáll a forgalom amíg nem jön ki a vírusírtó frissítés? Mert hogy ha a google csinálja akkor még a szívargyujtó is online lesz hogy tudja milyen reklámot nyomjanak neked a rádión.
  • M2 #60
    El kell fogadni, hogy egyre több olyan dolog van, amit a gépek sokkal jobban tudnak nálunk: ma már senki nem akar versenyezni egy számológéppel vagy egy sakkprogrammal. Nem kell 10 év fejlesztés és a legjobb képességű pilótát is kenterbe fogja verni a számítógép vezérelte autó.

    Eleinte még vegyesen fog a forgalomban részt venni gép és ember vezette autó, de akkor jön a kánaán, amikor már az emberi sofőrt kitiltják a közutakról. Olyan dolgokat lehet onnantól megoldani, ami emberekkel elképzelhetetlen lenne, csak néhány példa:
    - lámpa és megállás nélküli kereszteződések,
    - intelligens útvonal, az autók egymással közlik merre érdemes az újaknak becsatlakozni,
    - légellenállás csökkentő konvojok önszerveződése, egymástól pár centire haladó autókkal,
    - magától hazamenő, parkolóhelyet kereső autó,
    - közös használatú bérautók,
    ...

    Legfőbb előnyük persze a nulla baleset lesz, sötét középkornak fog tűnni, mikor még emberek haltak meg az utakon.

    Ami problémákat meg ideokoskodtatok (és amiket nem), azokat a fejlesztők már mind ismerik, nem véletlenül tesztelik és akarják tesztelni amennyit csak lehetséges.
  • dilofekete #59
    vagy ha rápillen egy rovar a miniatűr érzékelőre és elkezd enyhién balra menni :D
  • Szefmester #58


    Azt hiszem nem kell mondani, hogy nem csak ez a videó van fent a hibátlan emberi parkolásról. A gép hibázhat ha sok az ismeretlen, de ennyire elcseszni a parkolást azért már minimum egy rendszerösszeomlás közben tudna.
  • jeec #57
    "1. bringával megyek nem gyalog
    2. keskeny útvonal, előtted kátyú, nem tudod megkerülni, át kell menni rajta, vagy sikerül vagy nem és a sors dobja hogy kettészeljen egy faszkalap számítógép"
    Ja, pénteken tekertem hazafele, és egy egyébként jó úton kellett kerülnöm egy csatornarácsot (nagyon meg van süllyedve). Hogy-hogy s nem, pont akkor "előzött" efy csácsi tuningolt, sötétített üvegű Mitsu, és természetesen egy fikarcnyit sem ment arrébb, viszont ezerrel elhúzott mellettem kb. 5 10 centivel (holott a szembejövő sáv tök üres volt jól beláthatóan). Szerinted ember, vagy gép vezette?
    Szóval kikerültem a gödröt, és igencsak majdnem elcsapott a kedves sofőr úr. Mivel alig mentem kijjebb (kb 10 centit), ezért gyakorlatilag akkor is majdnem elcsapott volna, ha éppen nem kerülök valamit.