Alex

Két okostelefont mutatott be a Nokia

A Nokia E6 az üzleti modellek sorát bővíti, míg az X7-et a mobiljátékosoknak szánták. Mindkét telefon a Symbian legújabb verziójával érkezik.

A Nokia bemutatott két új okostelefont, a Nokia E6 és X7 készülékeket. Előbbit üzletembereknek, utóbbit pedig a szórakozás megszállottjainak tervezték. Ezen a két gépen mutatkozik be a frissített Symbian szoftver, új ikonokkal és olyan fejlesztésekkel, mint a javított szövegbevitel, a gyorsabb böngésző és a frissített Ovi térképek. "Az új Symbian szoftver hamarosan elérhető lesz a Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 és Nokia C6-01 készülékeken is" - mondta el Jo Harlow, a Nokia okos eszközökért felelős vezetője.


Nokia E6

A Nokia E6 teljes QWERTZ billentyűzettel és VGA felbontású (640 x 480 pixel) érintőképernyővel rendelkezik. Burkolata rozsdamentes acél, egy- vagy kétkezes használatra is alkalmas. Különlegesen hosszú akkumulátor üzemidőt kínál (14 óra beszélgetés vagy 28 nap készenlét GSM hálózaton), valamint előretelepített Microsoft üzenetküldést, amely magában foglalja a Microsoft Exchange-hez, a Microsoft Communicator Mobile-hoz és a Microsoft SharePoint-hoz való hozzáférést. Egy kliensen akár 10 email fiók is lehet.

8 megapixeles kamerájában kettős LED vaku van, 8 GB-os memóriája 32 GB-os micro SD-kártyával egészíthető ki. Multimédiás téren sem kell szégyenkeznie, 720p videófelvétel és mindenféle formátumú videó-, illetve zenelejátszás egészít ki (MP3, AAC, WMA, stb.). A 133 grammos telefon fekete, ezüst és fehér színben lesz kapható.

Nokia X7

A Nokia X7 viszont egy szórakozásra tervezett okostelefon nagy, 4 colos kijelzővel. A 16:9-es formátum révén ideális a játékokhoz, felbontása viszont csak 640 x 360 pixel. Szintén rozsdamentes acél és üveg ötvözésével készült (az AMOLED megjelenítőt Gorilla üveg védi). Kamerája szintén kettős LED vakus, 8 megapixeles, HD minőségű felvételre képes. A Facebook és Twitter posztok egyenesen a kezdőképernyőn jelennek meg. Előretelepített Galaxy on Fire HD és az Asphalt 5 HD játékokkal érkezik, egy 8 GB-os memóriakártyát mellékelnek hozzá. A 146 grammos szerkezet sötét- és világosszürke színben lesz kapható.

A telefonokon lévő új Symbian szoftver számos fejlesztést kínál: új ikonokat, továbbfejlesztett szövegbevitelt, gyorsabb böngészést az interneten, továbbá frissített Ovi térképeket, tökéletesített keresési funkciókkal és új tömegközlekedési útvonalakkal. A megújult Symbian emellett az üzleti felhasználóknak is tartogat fejlesztéseket, többek között, vállalati szintű biztonsági megoldásokat hardveresen gyorsított kódolással, valamint olyan új e-mail funkciókat, mint például a találkozók meghívóinak teljes támogatása.

Az elkövetkezendő hónapokban a szoftverfrissítés, mely a Symbian Anna "becenevet" kapta, elérhető lesz az újonnan üzletekbe érkező Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 és Nokia C6-01 készülékeken, illetve a felsorolt típusú, de már korábban megvásárolt okostelefonokra is. A Symbian Anna a Nokia okostelefonokon a fejlesztők számára is továbbfejlesztett felhasználói élményt kínál, valamint a Qt-ben rejlő üzleti lehetőségeket is még vonzóbbá teszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • EnxTheOne #8
    A nokika x7 kurva jól néz ki :D
  • Protosz #7
    Szeptemberben megvettem az n97 minit, erre ezt kapom az uj evtol.... Es megnem is jon ki az ujjitas az egesz N csaladra.... Szivas... htc-t kellett volna venni... Most van egy nagyon draga "telefonom"

  • JL666 #6
    inkább kezdenék újragyártani a 3210-est
  • dyra #5
    de milyen jó lenne! érintőkijelző a mosógépen én pedig a Marketről szedem lefelé a mosási programokat! Az ismerősökkel meg rögtön meg tudod osztani ha egy progi nagyon bejött!

    Bajban vannak de Androidos telóval nem lennének kint a bajból. Lassan tényleg lesz Androidos kenyérpirító és mosógép is.
  • kvp #4
    "Igen! Én is Androidot szeretnék! Még a mosógépemet is azt hajtsa! Mosás közben is szeretném élvezni az Androidot."

    Sok szamitogepvezerelt mosogep linux-ot futtat. Ha van rajta halozati csatlakozoas es upnp tamogatas, akkor egy android-os keszulekkel is iranyithato. Magara a keszulekre igazabol csak akkor erdemes android-ot rakni, ha van rajta grafikus kijelzo, akkor viszont sokkal olcsobb megoldas az android-ot hasznalni mint sajat grafikus feluletet fejleszteni.

    A nokia meg tenyleg bajban van, de azert legalabb probalkoznak...
  • Darth Dave #3
    Ez egy copy-paste marketing cikk volt. Egy kicsit illik átírni, pl: "továbbfejlesztett felhasználói élmény", stb.

    Vicces, hogy a Nokia tolja ki egymás után a Symbian-os telefonokat, aztán 2012-ben megy az egész platform a kukába...
  • dyra #2
    Igen! Én is Androidot szeretnék! Még a mosógépemet is azt hajtsa! Mosás közben is szeretném élvezni az Androidot. Ezen kívül minden amire Android tehető arra Androidot kérnék! Mert minden mással már szenvedtem eleget! Az Android a király!
  • fergusonpapa #1
    x7 andoriddal nagyon jó lenne,igy felejtös,szenvedtem én eleget a nokiával. :/