Napi Online

Egyre több Electro World zár be

A hivatalos felirat szerint leltár miatt zárt be a győri Electro World, ám lapunk napok óta nincs mozgás az áruházban.

Az elektronikai áruházlánc bennfentesei a globalplaza.hu fórumán tudni vélik, hogy az üzletet a helyiség bérbeadója zárta be, ugyanis az áruházlánc egy ideje halasztja a rezsi kifizetését és nem működik úgy, mint a plázákban "kiváltságokat" élvező mágnesbérlők - magyarul nem vonzza a vevőket. Az Electro World is megerősítette, hogy az áruházat a bérbeadó nem engedte kinyitni, az ügyben hamarosan leülnek tárgyalni.

Rövid időn belül ez a második üzlete az elektronikai láncnak, amelynek sorsa kérdéses. Nemrég Budakalászon zárt be egy egység, e helyett a tulajdonosok a tervek szerint szeretnének újat nyitni, ám sem a bezárást, sem a bezárás utáni fogyasztói garanciával kapcsolatos teendőket nem kommunikálták, pedig ez bizalmat keltett volna. Korábban bezárt Nyíregyháza és a Dunakeszi, most pedig a Campona üzletházban működő egység. Erről március 10-én adott ki közleményt a lánc, amelyben megerősítette, hogy továbbra is tart a hálózat átszervezése, amely jelenleg most 10 egységből áll (nem tudni, hogy Győrrel vagy a nélkül).

A beszállítók is bizalmatlanok. Többen jelezték, hogy a piacon szükség van az erős, hazai háttérrel bíró elektronikai kereskedőkre, mindez versenyt támaszt a mamutként viselkedő nemzetközi hálózatoknak, illetve a hipermarketeknek. Ugyanakkor senki sem látja, hogy az Electro World belátható időn belül képes lenne összeszedni magát. Minden beszállító arról számolt be, hogy a cég csúsztatja tartozásai kifizetését, ha fizet, szeretne ugyanakkora értékben árut elvinni. (Ez bevett szokás a kiskereskedelemben, de erős bizalomra épül.)

A beszállítók többsége hátrál, nem szívesen ad újabb árut, hiszen vannak, akik jelentős tételekkel ragadtak benn az Electro Worldben. Ennek egy része hitelbiztosítókkal biztosított, ám van olyan készlet, ami elúszhat a csődmoratórium végén. Ráadásul ma már a hitelbiztosítók sem adnak ki új fedezetet az elektronikai láncra. Az Electro World továbbra is szeretne külső tőkét bevonni a hálózatba, korábban arról beszélt a cég, hogy Európa egyik legnagyobb elektronikai kereskedőjével egyeztet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #1
    A gyengék elbuknak, el kell bukniuk.
    Amien drága meg is érdemli.