Alex

30-szoros nagyítás a Sony új kompakt gépében

A Sony két újabb 16 megapixeles Cyber-shot kompakt fényképezőgépet jelentett be. Mindkettőben GPS, HD videó és villámgyors sorozatfelvételi lehetőség van.

A Sony frissítette felsőkategóriás megazoom termékeit. A HX1 utódja, a HX100V új 30 szoros nagyításra képes (f2,8-5,6; 27 - 810 mm) Carl Zeiss lencséket kapott, melynek T* bevonata csökkenti a becsillanást. A fényeket egy 16 megapixeles CMOS szenzor érzékeli. Hátlapján 3 colos képátlójú, 921 ezer képpontos LCD van egy elektronikus kereső társaságában. A cég közleménye szerint a gyors autofókusz 0,1 másodperc alatt képes beállítani a tárgyat. Kiemelendő még a beépített iránytű és a GPS, mellyel a fotókhoz eltárolhatjuk a készítés földrajzi koordinátáit.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Megkapta a DSC-TX9 számtalan fotózási módját, mint a 10 képkocka másodperces sorozatfelvételi lehetőség, a 3D panorámamód és a javított automata felvétel. Emellett 3D felvételre, full HD videózásra (1080/60p, AVCHD formátumban tárol), és nagyfelbontású panorámamódra is képes. Ennél csak meg kell nyomni az exponálógombot és körbefordulni: 42,9 megapixelben, 10 480 × 4096 képponton rögzít. Videófelvételre külön gomb van, és közben is képes fényképezésre. A bemozdulást a gyártó Handycam kameráiban is megtalálható optikai képstabilizátor segít elkerülni, ami három irányú rázkódást képes kompenzálni mindkét fényképezőgép esetében.

A gép manuális vezérlőtárcsájához igény szerint a fókusz vagy a zoom állítása rendelhető. Ez különösen hasznos például a makrófotózás során, ahol a fókusz igen pontosan beállítható a tárgy egy részletének kinagyításával. A Superior Auto mód sokféle fényképezési körülményt felismer, és automatikusan beállítja az optimális értékeket, majd nagy sebességű sorozatfelvételt készít amennyiben azt a gyenge fényviszonyok indokolják. A képeket ezután önműködően kombinálja.A DSLR-szerű opciókat a "Background Defocus" (háttérelmosás) teszi teljessé, melynél a gép képes két, egymás után, eltérő fókuszértékű képet automatikusan kombinálni az exponálógomb megnyomása után. Ezáltal éles kép készíthető a tárgyról, miközben a háttér lágyan elmosódott.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Emellett bejelentették a HX9V-t, mely a HX5V-t cseréli le. Ez ugyanazt a szenzort tartalmazza, de más optikával: Sony G lencsék, 16-szoros nagyítással (24 - 384 mm) és f3,3-5,9 fényerővel. A felvételi módok és képességek szinte ugyanazok, ebben is van nagyfelbontású videófelvétel, 3D fotózás, beépített GPS és iránytű. A fényképezőgépek áprilistól lesznek kaphatók a boltokban, a HX100V kizárólag fekete, a HX9V pedig fekete és szürke színben. A HX100V ára 450, a HX9V ára 350 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wavrekordz #31
    30 szoros zoom átfogás mióta jelent 30 szoros nagyítást?!?! Szégyen ez a tudatlanság...
  • Lateralus #30
    Kötekedő hozzáállás? Hát ez attól azért messze van. Csak kérdezek.

    A választ pedig mindenki tudja, aki látott már digitális fotót:
    A megapixel IS számít.
  • barnie1990 #29
    Ámen. :)
  • narumon #28
    A világért sem szeretném megszakítani a csodálatos eszmecseréteket, de én úgy gondolom, hogy mindkettőtöknek igaza van csak elbeszéltek egymás mellett.
    Szóval a megapixel számít, kibaszottul számít csak nem mindegy hogy mi van elé téve. 10Mpixel komoly fényképező komoly objektívvel sokkal jobb képet fog csinálni mint egy 20mpixeles kompakt, viszont lényegesen gyengébbet mint egy 20Mpixeles komoly fényképező komoly objektívvel. Ennyire egyszerű.
  • barnie1990 #27
    Nem de azt a 2000x2000-es portrét nem mindegy, hogy milyen géppel csinálod. Szerintem te is tudod jól, miről van szó, kár folytatnod ezt a kötekedő hozzáállást.
  • Lateralus #26
    Felbontásban igen? Tehát akkor mégis csak számít valamiben.
    És a felbontás semmiképpen nem tényező a képminőségben? Mi a képminőség, mitől függ?

    2000x2000 pixeles portré csak nagyobb felbontású, de nem jobb képminőségű mint egy 2x2 pixeles?
  • barnie1990 #25
    Felbontásban igen, de minőségben nem. Ez már lerágott csont.
  • Lateralus #24
    Az az, hogy a "megapixel nem számít", kicsit sarkos megfogalmazás. Hogyne számítana?!

    Nem csak az számít.
  • barnie1990 #23
    Mikor meglátják a dslr-m, és elcsodálkoznak, hogy csak 1O megapixeles képet tud csinálni, akkor érzem úgy, hogy lekaparnám a festéket a falról. Meg a fa**om fogja minden embernek elmagyarázni már, hogy nem az számít. Ilyenkor nagyon le tudom nézni az embert, mert akit kicsit is érdekel a fotózás, az utánaolvas, nem csak baromságokat kérdez.
  • Thaison #22
    Nekem nagyon bejön ez a gép, elfogadnám ...és annyira nem is vészesen drágák. Legalábbis szerintem. itthon mondjuk biztosan jóval drágábbak lesznek....