Gyurkity Péter

Nokia X7 és LG Optimus Mach okostelefon

A két gyártó szinte egyszerre mutatta be, illetve dobta piacra saját megoldását, amelyek többnyire a megszokott jellemzőkkel érkeznek. A Nokia ezúttal a multimédiás funkciókra, az LG pedig a sebességre fókuszál.

Külső források számoltak be a vadonatúj okostelefonok mostani, illetve a közeljövőben várható elrajtolásáról, amelyre azonban eltérő régiókban kerül majd sor. Amíg ugyanis a Nokia készüléke az Egyesült Államokban jelenik majd meg, addig az LG fejlesztése elsőként Dél-Koreában mutatkozhat be - az ár minden bizonnyal nem a vékony pénztárcájú vásárlóknak kedvez majd.


Az LG modellje LU3000 jelzéssel jelenik meg, hivatalos neve azonban Optimus Mach lesz. A kijelző 3,8 hüvelykes, a támogatott felbontás 800 x 480 pixel, a processzor feladatait az 1 GHz-es OMAP3630 chip látja el, emellett pedig 5 megapixeles kamerát, HDMI, Bluetooth, valamint WiFi támogatást találunk a listán, ahonnan a DNLA sem hiányzik, így a vezetékes és vezetéknélküli streaming és tartalommegosztás sem jelenthet majd gondot. A készülék ára 700 dollár lesz Dél-Koreában, a szoftveres oldalon pedig az Android 2.2 található meg.


A Nokia eközben X7 néven dobja piacra saját okostelefonját, amely a multimédiás feladatokra és funkciókra koncentrál. A Symbian platformra támaszkodó megoldás várhatóan az AT&T szolgáltató kínálatát gazdagítja majd, amely egyébként az eredeti iPhone hátterét is biztosította. A kijelző itt 4 hüvelykes, ehhez pedig 8 megapixeles dual LED flash kamera, microUSB, 3,5 mm jack, valamint négy apró hangszóró társul - ez utóbbiak a készülék négy sarkában helyezkednek el.

Az árról és a pontos megjelenési dátumról eddig nem jelent meg információ, így a külső források 2011 első negyedévére tippelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Thaison #68
    A platformtól/oprendszertől eltekintve kell az a két mag, vagy legalábbis nagyon jól jön ha komolyabb dolgokat akarunk csinálni a készülékkel. Gondoljatok bele hogy HD filmeket nyomhatjátok a TV-n, telóról, ilyet elég nehezen lehetett régebben elképzelni szóval ez már elég korrekt dolog. Persze ez egyén függő hogy kinek mire van szüksége.

    Az Optimus One meg már tényleg megjelenhetne. Mind a 3 szolgáltatónál kapható lesz? Mert akkor elég jól le fog menni az ára. Így is az egyik legjobb ár/érték arányú készülék, de utána...:)
  • JürgenKlinsmann #67
    Óhohó! Azért ennyire ne szaladjunk előre, az Optimus One ára még egyenlőre közel sem ennyi, mivel még csak függetlenül kapható (de mint mondtam már korábban is, még ebben a hónapban debütál a szolgáltatói példány, annak valószínűleg alakulhat így az ára).

    Azért az Optimus 2X is jó lesz a maga kategóriájában, bár én is értelmetlennek találom, hogy egy olyan platformon kezdjünk izmozni, mely fele ekkora teljesítménnyel is beéri, mind operációs rendszer, mind alkalmazás, mind játékok terén.
  • jointo #66
    Hm, te Masika, én elhiszem neked, hogy olcsóbb, de te nem néztél be véletlenül valamit? Olyan oldalt én is találtam, ahol LG vs Nokia összehasonlítás van, de az 2X. Az pedig nem éppen egy átlagembernek való, már csak az ára miatt is (százvalahányezer forint, ha jól tudom). Bár lehet, hogy neked ez még az olcsó kategória, ebben az esetben irigyellek. Szerény véleményem szerint, ha már olyat keresünk, ami olcsó, és LG, és szerintem te is ilyenre gondoltál, akkor már ott a One. 30.40 ezer nem sok érte, pláne, hogy miket tud, és lassan már árban is megközelíti az elődjét, tehát ez biztosan jobb választás. Ám te tudod:)
  • masika #65
    Nemrégiben találtam egy témába vágó oldalt, a címét már sajnos nem is tudom. A Nokia és az LG készülékekkel készített fényképeket és videófelvételeket hasonlította össze. Hát... minőségben nem volt sok különbség a kettő között, bár a Nokia felvételeinek árnyalata kissé más színű volt, de gondolom, a beállításokkal az is orvosolható. Szóval ezt tekintve a verseny döntetlen. Aztán megnéztem az árakat... Az LG sokkal pénztárcabarátabb... és nem pár fillér a különbség.
  • kamilla6666 #64
    HM, én manomével értek egyet: a Nokiának már tényleg bealkonyult.Nem hiszem, hogy bármi olyat be tudna dobni egy jó ideig, amivel ismét visszarobbanhatna a köztudatba.Jó, lehet, hogy ez primitív gondolkodásra vall részemről...Mindenesetre aláírom, mindenkinek más jön be, és megvan a lehetőség, hogy válasszunk. Én személy szerint az olcsóbb híve vagyok, a lehetőségeim miatt. Meg minek nekem drága, ha nem munkaeszközként használom?:)
  • JürgenKlinsmann #63
    Annyiban igaza van, hogy az iPhone 4 operációs rendszere nagyban hasonlít, sőt szinte egyenértékű az Androiddal, tehát ha csak a platformokat nézzük akkor helytálló az összehasonlítás. Mert operációs rendszer szinten egy 10 ezer forintos Androidos Vodafone 845-től és egy 150 ezer Ft-os Samsung Galaxy S-től is ugyan azt kapod, csak az alatta dolgozó hardver változik. Esetleg lassabb, nem annyira szép a kijelzője, nincs előlapi kamera, nem bírja úgy a játékokat és esetleg alapvetően multimédiában is rosszabbul teljesíthet.

    De ezek csak a "szórakozás" részét teszik ki a dolognak, okostelefonként mindkettő pont ugyan úgy funkcionál.
  • morleone #62
    Nem akarlak elkedvetleníteni, de már kezd az agyamra menni, hogy megint egy felsőkategóriás Iphone 4-et hasonlítasz egy LG Optimushoz. Nem egy kategória a kettő! Ez olyan mint egy pehelysúlyú box-olót összeraknál egy nehézsúlyúval. Mindketten profik, mindketten jók és ügyesek - de mégsem állhatnak ki egymás ellen.
  • metropoltopotlo #61
    Hát ha túlárazásról akarunk beszélni, akkor az bizony a Nokiára is eléggé igaz. Ők is a jólcsengő márkanév miatt sok telefonjukért annyit kérnek, amennyiért, már kategóriákkal jobbat kap az ember más gyártótól. Az ázsiaiak pl tök olcsón csinálnak kifejezetten jó készülékeket, ráadásul mióta még a kínaiak is beszálltak a buliba, durván lenyomták az árakat, ők csinálják a szolgáltatók saját név alatt forgalmazott telóit is - mondjuk ez itt már lassan off, mert az nem ez a kategória, de az árhoz képest azok is meglepően sokat tudnak.
  • Mickeycreep #60
    Ezt nem tudom, hogy honnan vetted, a nyugdíjasok telója az kb egy párezer forintos gigabillentyűzetes hagyományos készülék, aligha hiszem, hogy a mamikák meg papikák majd a remegő kezükkel érintőképernyővel fognak bajlódni. Tény, hogy a Nokia kissé elmaradt az utóbbi időben, de sem a piaci részesedésük (ami bár sokat csökkent az elmúlt években, de még így is tetemes) sem pedig a készülékeik nem érdemelnek ilyen lenézést, még akkor sem, ha mint mondtam, éppen nincsenek a topon.
    iPhone is egy jó készülék, annak, akinek megér annyit, amennyiért vesztegetik.
  • manome #59
    Hehehe, Nokia, mint a nyugdíjasok telefonja. Akiknek csak hívásra kell, még smst sem írnának:) Jajj, de tényleg leáldozott neki:) Bár, egyre több lesz a nyugdíjas, a fiatalok száma csökken, szóval Magyarországon majd megéri nekik, amíg ki nem halunk:)
    Az iphone-tól személy szerint falra mászom, brr... Nem tudom, mi van ezekkel az okostelókkal, de érdekesnek tűnnek.