Szekeres Viktor

Meghalt Leslie Nielsen

Elhunyt Leslie Nielsen, a nagy komédiás már nincs köztünk. A színész pályáját az 50-es évek elején kezdte, s a világhír a 80-as években érte utol. Hatvan év alatt majdnem 250 tévés és filmes szerepe volt.

84 éves korában elhunyt Leslie Nielsen - a jelentések szerint halálát tüdőgyulladás okozta, illetve annak szövődményei. A színészt itthon a legtöbben paródiafilmekből ismerhették, többek között a Csupasz pisztoly-sorozat Drebin hadnagyaként, valamint az Airplane-ből. Nielsent legutóbb itthon moziban a 2008-as, ugyancsak paródia Superhero Movie-ban láthattuk, de DVD-n megjelent Az Amerikai ének című filmje is, amely a Michael Moore-alkotások elé állított görbe tükröt.


A hollywoodi munkát 1950-ben kezdő színész pályája elején főleg tévés produkciókban tűnt fel, s bár olyan klasszikusban is játszott, mint a Poszeidon katasztrófa, a siker csak a 80-as évek elején érte el, a már említett Aiplane-nel, majd pedig a Nagyon különleges ügyosztály című tévésorozattal, amelyben először tűnt fel a legendás Drebin szerepében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Quent1n #29
    Airplane! :)

    Zseniális figura volt!
    Nyugodjék békében!
  • Nyulanna #28
    A csupasz pisztoly trilógiát semmi nem múlja felül! Sajnálom hogy manapság már nincsenek ilyen kiváló helyzetkomikumon alapuló vígjátékok :(
    Nagyon fog hiányozni, életem meghatározó színésze volt és a humoromat is befolyásolta.

    Nyugodjon Békében!
  • TreDoR #27
    Nyugodjék békében!
  • boomsly #26
    Elment az egyik legjobb "rendőr". :(

    Viktor! Te meg tanulj meg írni az istenszerermére!!
  • Narxis #25
    R.I.P
  • pixx #24
    Sajnálom, jókat lehetet nevetni a filmjein, nyugodjék békében...

    A Police Squadot még fiatalon láttam a tv-ben, valóban egyik legjobb sorozat viccek terén...
  • kalapos01 #23
    A Csupasz Pisztoly nagy, de a sorozat, amiből lett a film, a Police Squad! sokkal jobb.
  • Wittgen #22
    Nekem mindig is a Csupasz Pisztoly lesz az elsőszámú kedvenc tőle. Valahol olvastam tegnap egy cikket, amiben arról panaszkodott a szerző, hogy Nielsen halálával végleg befellegzett azon készítői brigádnak, akik a CsP, Airplane, stb filmeket készítették (Nielsen, Zucker, stb).

    Nagy kár, mivel ezek voltak az igazi, vérbeli paródiák, amiken mindig jókat tudok röhögni, mivel örökéletű poénokkal vannak tele.

    Most már a túlvilág lényeit hecceli az Öreg Drebin humorával...
  • Tower Guard #21
    Értjük, de itt a lényeg az, hogy sajnáljuk, hogy elhunyt, és élete során jól megnevetetett sok embert a színészi játékával, köztük engem is :)
    Nyugodjon békében!
  • ZeemanX #20
    Na jól van, ez most már így kifacsarás, hagyjuk. Persze, lehetett volna azt is mondani; de sok latintudó van itt (még ha ez olyan köztudott kifejezés is, bár gyaníthatóan a többség - nem csak itt, úgy általában - az angolról tud), a lényeg nem ez volt.