Ötvös Tibor

Figyelmeztetés a Final Fantasy XIV elején

Érdekes, ha egy játékfejlesztő és kiadó arra figyelmezteti a játékosait, hogy figyeljenek oda, mennyit játszanak a programmal.

Pedig a Final Fantasy XIV esetében folyamatosan ilyen üzenetekbe futhatunk. Már indításnál beugrik a lent látható felirat, melynek lényege, hogy bár Eorzea világa érdekes és lebilincselő, de ne felejtsünk foglalkozni a való világgal, a barátainkkal, a családunkkal sem.



Érdekes üzenet, de ez még nem minden. A játékot ugyanis csak korlátozott ideig játszhatjuk. Első körben 8 órát játszhatunk, utána újabb hetet. Ezzel elérjük az aktuális fegyverünk maximális szintjét és utána lesz érdekes a dolog. Ekkor ugyanis választanunk kell, hogy melyik másik fegyverrel (ha eddig karddal nyomultunk, akkor utána 15 órát ölhetünk egy távolsági fegyverbe) harcolunk tovább.

Hozzátenném, hogy ez heti szinten értendő. Tehát végül is egy fegyverrel hetente maximum 15 órát tölthetünk utána vagy váltunk vagy kivárjuk a következő hétfőt. A Final Fantasy XIV szeptember 30-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gromgotth #8
    A legtöbb emó tartalmaz ilyen figyelmeztetéseket, meg "jutalomrendszert" ha pihentetem a karim...
  • bakagaijin #7
    Az FF konzoljáték, a tizensok részből 3-4 ha kijött PC-re...
  • Tinman #6
    Imádom az FF sorozatot, de MMO-kra rá sem köpök...
  • Szefmester #5
    a játék ennyire jó (én alfa óta bent voltam) csak az irányítást cseszték el szerintem.. erősen konzolos..
  • ffxi #4
    Ennyire jóra sikerült a játék? :O :D
  • nohea #3
    A cikk félrevezető: július közepe óta játszok a játékkal (igen, béták), és sehol nem volt és nincs is ilyen jellegű korlátozás, annyit lehet játszani, és úgy, ahogy és amennyit a játékos akar - az, hogy adott idő után másképp osztja a program az XPt/SPt, egy más kérdés. Ez inkább annak a megakadályozására lett kitalálva, hogy vég nélkül tápoljunk. De a program nem fog megállítani, hogy "most vagy fegyvert/eszközt váltasz, vagy kilépsz". (Ezek a váltások egyébként gyakorlatilag class-váltások is egyben.)
  • morden #2
    Meglepő és üdvözlendő szándékot mutat be a Final Fantasy XIV, bár gondolom a magyaros elmének kb 3 perce telik megkerülni a dolgot.
  • Szefmester #1
    Hogyan kerüljük el a hülye amcsik pereit c. könyv borítóján is szerepelhetne. :)