HENT hírlevél

Legálisnak hisznek minden ingyenes letöltést

Közel minden második internetező gondolja úgy, hogy az interneten elérhető összes ingyenes letöltési forma legális is egyben. A letöltők úgy gondolják, azzal, hogy nem fizetnek a tartalomért, nem sértenek törvényt.

A Symantec megbízásából készített nemzetközi közvélemény-kutatás szerint a szélessávú internet-hozzáférést használók 46 százaléka gondolja úgy, ha ingyenesen töltenek le zenét, filmet az internetről, azzal nem sértenek törvényt. A Broadbandchoices portál által ismertetett, Norton Cybercrime Report: The Human Impact című felmérés szerint a megkérdezettek 17 százaléka hiszi azt, nem sért törvényt azzal, ha bármely ingyenes hozzáférésűként hirdetett zeneszámot letölt az internetről. Teljes zenei albumok esetében a válaszadók 14, filmek vonatkozásában 15 százalék hiszi azt, hogy ha nem fizet a termékért, azzal nem sért törvényt, igaz, a szakértők szerint a legtöbb online közzétett ingyenes médiatartalom kalózterméknek minősíthető.

A Symantec szerint az online világ által biztosított anonimitás sokakat bátorít illegális tevékenységre. Ezt az állítást támasztja alá az is, hogy a megkérdezettek negyede olvasta már mások e-mailjét vagy nézte meg böngészési előzményeit titokban, és 17 százalék gondolja úgy, hogy az online plagizálás elfogadható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sale #6
  "Nem az internet szolgáltatód szolgáltatja neked a warezt"

  Az nem biztos, végül is a warez szervereket is előfizetők tehát szolgáltatók működtetik. Az hogy hatóságilag még nincs ezek ellenőrzéséről nemzetközi egyezmény az szintén ne az én problémám legyen..
 • bakagaijin #5
  Valóban, a HENT cikk csúsztat, nem írja le, hogy ebből a 46%-ból hány gondolja HELYESEN, hogy legálisan tölt le. Vagy oda kellett volna írni, hogy csak xy országbeli felhasználókról van szó, ahol ez illegális.
 • teddybear #4
  Nálunk le lehet magáncélra másolni bármit, kivéve a programokat.
 • Kambo #3
  Ez nem hit kérdése, amit egyszer feltöltött valaki az internetre az már ingyenes is és legál is. Ez van. Ez az internet . Tessék végre felébredni ! Hahó ! Van otthon valaki ?!
 • bm823 #2
  Nem az internet szolgáltatód szolgáltatja neked a warezt.
  A fegyvergyártókat se perlik azért mert olyan eszközt adott a kezedbe amivel te bűncselekményt követhetsz el.
 • sale #1
  Fizetek az internetért, innentől kezdve a szolgáltatót terheli minden felelősség amit elérhetővé tesz számomra a neten..!