Alex

Nikon D3100 bejelentés

A D3100 a Nikon eddigi legegyszerűbben használható DSLR modellje. A 14 megapixeles gép Full HD videofelvételi funkcióval és rengeteg automatikával büszkélkedik.

A D3100 a D3000 utódja, ez az eddig gyártott legkisebb és legkönnyebb Nikon D-SLR. A cég a D-SLR fényképezés területét most kipróbáló fotósoknak tervezte, akik a komplikált funkciók elsajátítása nélkül szeretnének csodálatos képeket készíteni. A rendelkezésre álló automatikus beállítások jóvoltából a fényképezőgép önmaga elvégzi a munka nehezét - hasonlóan egy kompakt készülékhez. A gépben 14,2 megapixeles CMOS-érzékelő és az EXPEED 2 feldolgozó motor párosa dolgozik. A fényképezőgép ISO 100-3200 tartományt lefedő érzékenysége ISO 12 800 egyenértékig kiterjeszthető. Ez jelentős mértékben csökkenti a képek elmosódásának kockázatát.


A hátsó LCD monitor 7,5 cm-es (3 hüvelykes). A 11 pontos automatikus élességállítási rendszer biztosítja, hogy minden megfelelően éles legyen. Az Élő nézet és az Automatikus program választó értelemszerű és ismerős fényképezést tesz lehetővé, ami különösen azoknak jön jól, akik korábban csak kompakt gépet használtak. Ebben a módban a gép LCD-monitorán, egyszerűen komponálhatók a felvételek. Az Automatikus program választó kiválasztja az adott helyzethez és a megörökíteni kívánt témához legjobban illeszkedő módot, a Folyamatos motoros AF (AF-F) mód pedig a témán tartja az élességet anélkül, hogy meg kellene nyomni a kioldógombot. Az Élő nézet akár egyszerre 35 arcot is felismer, és még akkor is követi az alanyokat ha azok elmozdulnak a képen belül.

A kezdő D-SLR fotósok számára az intelligens Útmutató mód, a D3000 hasonló funkciójának továbbfejlesztett változata kínál lépésenkénti ismertetést a fényképezőgép beállításainak elvégzéséhez. Az egyes beállítások, például a záridő vagy a rekesz módosításának hatását mintaképek illusztrálják. Az aktív D-Lighting segítségével napsütésben sem égnek be a felvételek, a fény és árnyék egyensúlya megmarad. Már a felvételkészítés előtt beállíthatjuk a képek megjelenését és hangulatát (Általános, Élénk, Semleges, Monokróm, Portré és Tájkép).


A filmfelvétel (1920 x 1080 képpont, hanggal) külön gombot kapott, egyszerűbb videoszerkesztési feladatokat pedig közvetlenül a fényképezőgépen elvégezhetünk: jeleneteket törölhetünk, vagy épp állóképeket vághatunk ki. A D3100 HDMI-kompatibilis, azaz HDTV-hez csatlakoztatható. A képérzékelő-tisztító és a levegő áramlás vezérlő rendszer megakadályozza, hogy a por leülepedjen a fényképezőgép képérzékelőjére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerhard #2
    És a Sminkmester 3.0-át
  • Seth74 #1
    SAjnálom ,hogy a bracketing funkciót kihagyták belőle.