Szekeres Viktor

Itthon hatalmasat bukott a Szupercsapat

Számítani lehetett rá, hogy itthon nem fogja érdekelni a széles közönséget az új, amerikai akciófilm, azonban a Szupercsapat ilyen fokú lebőgésére nem sokan mertek fogadni. Pedig a tévésorozat sokak kedvence volt.

Az amerikai bukás után várható volt, hogy itthon sem fog tömegeket érdekelni a Szupercsapat című tévésorozat alapján készített mozifilm, de hogy ekkora érdektelenség fogja kísérni a magyar premiert, az mindenképp meglepő. Az új The A-Team a négy friss, hazai premierfilm közül mindössze a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi országos bevételi listán, ami összességében egy hetedik helyes nyitányt jelentett.


Csütörtöktől vasárnapig mindössze 8751-en választották programjuknak az akciófilm megtekintését az ország 28 mozijában, s ez csak alig 10 millió forint bevételt jelentett a multiplexeknek, valamint a forgalmazónak, az Intercomnak. A 110 millió dollárból készült film eddig Amerikában 76,5, a világ többi országában pedig 74.5 millió dollár bevételre tett szert. Érdekesség, hogy a környező országok közül például Romániában sikert aratott a Szupercsapat, addig Szerbiában és Ukrajnában ugyancsak leszerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrlujoak #41
    Nagyon nem jött be a film. Nem tudom, talán azért nem, mert a sorozatot nagyon kedveltem régen - hú most gondolok bele milyen régen is volt az már - és valahogy nem találtam a fonalat.
    Persze, ez lehet csak nekem okozott csalódást, sajnos volt egy elvárásom a sorozat után, aminek nem tudott megfelelni a mozifilm. Ez elsősorban a szereplők miatt alakult így, a sztori jó volt.
  • bippo #40
    Szerintem is jó film. Én legalábbis jót szórakoztam.

    Amúgy Alföldit én is rühellem, (meg nem tudom, most kit szinkronizált), de szinkronhangjak jó szokott lenni. Úgy vagyok vele, mint Stohl Andrással.
  • nlght #39
    zsíruk = zsaruk :D
  • nlght #38
    Szerinted, ha az eredeti sorozat sztori vonalát alkalmazták volna ( hogy mentsünk meg egy szegény vállalkozót, akitől túl sok védelmi pénzt kérnek a maffiozók, szépfiú megdugja a vállalkozó lányát, majd elrabolják a csajt, felszereljük a furgont gépágyúval és térdrekényszerítjük a helyi maffiát, kiszabadítjuk a csajt, aztán elmenekülünk kiérkező zsíruk elől ) akkor mennyi pénzt hozott volna a film? A válasz: semennyit! A 80-as években jó sztori volt a fenti line, de manapság már magasabb a léc. 5 pontot se kapna az imdb-n, ha ilyen 80-as évekbeli sztorija lenne a filmnek.

    Rotyoka mondta, hogy a régi Mr. T-nek itt lenne a helye. Hát barátom, te el vagy tévedve, a csávó már 60 éves, hogy nézne ki a 30 évvel fiatalabbak között? Szerintem Rampage Jackson jó választás volt, ha nézel UFC fightokat ( pl. youtube-on ) akkor rájössz, hogy vadabb is mint Mr. T volt
  • nlght #37
    Szerintem ez egy kifejezetten szórakoztató film. Sem több, sem kevesebb. Ha valaki valami Oscar-díjas drámára vagy romantikára számított, akkor megértem hogy csalódott benne. De ebből a sorozatból jobbat nem nagyon lehet kihozni. Viszont hallottam, hogy alföldi róbert az egyik főszereplő szinkronhangja. Ha szinkronosan néztem volna tuti menekülök, azt az arcot már rég le kellett volna ápolni baseballütővel, nem szinkronhangnak betenni... És még csodálkoznak, hogy senki sem nézi meg szinkronosan...
  • Darth Sith #36
    mi haverokkal megnéztük moziban. tetszett, megérte, csak ajánlani tudom, abszolút pozitív csalódás volt, jól sikerült. sajnálom, h másokat nem érdekel.
  • jaspercry #35
    neki ment
  • jaspercry #34
    ez így van! még online video oldalon is szinkronosan.....
  • Ender Wiggin #33
    Azon is el lehet gondolkodni, hogy ezek a klasszikus sorozatok abból az időből maradtak fent a köztudatban, amikor volt 3 nagy Tv csatorna, és összvissz féltucat sorozat, így mindenki ezeket nézte. Magnum, MacGyver, A-Team, Dallas, Misison Impossible stb. 40-60 millió néző epizódonként. Ma, mikor van 10 csatorna, és 2 tucat főműsoridős sorozat, 8-10 millió néző már sikernek számít.
    Viszont annak a 60-80 milliónak az emlékeiben a karakterekhez csak az eredeti színészek arca, hangja apellál. Ha nem Tom Selleck Magnum, ha nem Richard Dean Anderson MacGyver, akkor az egész új hállivúdi szart lehúzhatják a WC-n. Minden bukásban ez volt a fő tényező. A Star Trek azért lehet sikeres (realtív, mi számít a rebootban sikernek), mert 40 év alatt számtalan fokozatos átalakuláson esett át, sok új rajongója van, így nem sokkoló most hirtelen új arcokkal megbarátkozni.
    Az meg, hogy Mo-n miért bukott a Szupercsapat, megint csak nem akkora talány. Itthon a délutáni időszakban mennyi nézője lehetett? 15-20 ezer? Ebből mennyi ment el a moziba, mennyinek tetszhetett új arcokkal? És volt-e olyan, aki nem hallott róla, a sorozatra utaló ismeretek hiányában pedig szimpla akció-gagyinak gondolta?
  • lamella #32
    Szerintem nem tévedtem komám ;)