Szekeres Viktor

James Cameron egyszerre forgatná az Avatar 2-t és 3-at

Ahogy az várható volt, James Cameron szándékai szerint az Avatar következő két része egyszerre készülne, a rendező költség- és időkímélés céljából egy szuszra tudná le a forgatást. Kérdés, hogy ő lesz-e a rendező.

James Cameron az MTV News-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy jelenleg még nem folyik a következő Avatar előkészítése, hiszen egyelőre a gyártó stúdió azon dolgozik, hogy a film elkezdéséhez szükséges szerződéseket megkösse. A rendező addig is szabadidejében az Avataron alapuló regényen dolgozik, melyet sajátmaga ír, hiszen nem akarta a munkát egy kóklernek kiadni, aki egyszerűen csak a filmet öntötte volna szavakba.


Elmondása szerint olyannak kell írnia a könyvet, aki ismeri a karaktereket, tudja, mi jár a fejükben, tisztában van azzal, hogy mi a Pandorára települt cég háttere, a karakterek háttértörténete. S, ha egyszer megírásra kerül a regény akkor az egyféle biblia lehet más írók számára, akik Avatarral kapcsolatos történeteket akarnak publikálni.

A rendező végül hozzátette, hogy a napokban már folytatott pár tárgyalást azzal kapcsolatban, hogy az Avatar második és harmadik részét egy szuszra forgassa le. Kiemelte, hogy ez azért lehetséges és költségkímélő, mert a film animációs jellege nem kíván intenzív színészjelenlétet, így a két epizód elkészítése sem fog másfél éves megfeszített munkát jelenteni. (Sőt, tette hozzá érdekességként, épp egy hete forgattak pár hézagkitöltő snittet az Avatar extrákkal dúsított DVD-jére, melyeket a motion capture technika segítségével tesznek majd bemutatásra alkalmassá.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lewy20 #21
    fail ez a james cameron, hajdanäban ez jo filmeket csinält , mi az isten törtenik ezekkel a rendezökkel? miert csinälnak mostanban szart?
  • Julius Caesar #20
    Lucas amúgy elmondta, hogy számára a SW univerzum a 6 film, punk tum. Az EU-ho kiadta a jogokat, rábólint a sztorira, de nem érdekli. Sőt, szerintem két star wars van: az egyik a 6 filmből áll, a másik a 6 film + EU. Teljesen máshogy kell nézni őket.

    Mellesleg a star wars egy zseniálisan kidolgozott, hihetetlen részletességű univerzum. Ki merem jelenteni, talán az egyetlen ilyen terjedelmű fantázia világ, nincs is nála nagyobb. Éppen ezért, mert gyakorlatilag a tér benne (a galaxis) és az idő (25-30 ezer év) végtelen, akárhány számú sztori előállítható benne, csupán figyelni kell a már meglévőkre és hozzájuk igazítani.

    SW univerzumot nemá hogy avatarhoz hasonlítsuk. Csak keress rá, hány star wars regény van meg enciklopédia (amúgy magam is SW rajongó vagyok, és élek-halok a regényekért is, és a lexikonokért is).
  • cateran #19
    Hmm no es hanyszor nezed a simat,az extended helyett? Remelem dvd-n es BD-n is megvan a kedvenc filmed,persze sima es bovitettben mind2 hordozon..:D
    A filmeket eloszor a rendezok "vagjak"..ha tul hosszu vagy vmi miatt sir a kiado,akkor vagjak tovabb...de elhiheted..regesreg rajottek,hogy oriasi biznisz kiadni 2x: normalban es extendedben (pontosabban 4x..collector`s edition is letezik..es persze collector`s edition extended..)

    Vedd csak (es begess is kerlek:D)
  • NEXUS6 #18
    Kíváncsi vagyok mit lehet belerakni a 2. 3. részbe, vagy csak a bővített verzióba, amikor elég lájtos volt a sztori így is. Persze bármilyen dolgot a végletekig lehet felhígítani, lásd SW, és még mindig csak termeli a pénzt.

    Monnyuk valami varázslós vonalat belehetne csempészni, az bejött a SW-nél, a Gyűrű Kúránál, meg a Perry Kopternél is.
  • Ender Wiggin #17
    Bizonyára teszkós szatyorban éltem. Ahogy mondod. Szerinted azért vágatják újra a stúdiók a merész rendezőkkel a filmeket, mert már előre azzal számolnak, hogy úgy is siker lesz, ki lehet majd adni a hosszabbat is? Ez kis egy elmélet.
    Egyébként én nem látok abban semmi kivetni valót, ha a kedvenc filmedet megveszed minden verzióban. Én magam is vettem már eredetiben és extended kiadásban is filmet, egyszerűen mert szeretem, és nem sajnálom rá a lét.
  • Watchmen #16
    De aki utána olvasott az úgy is tudta, hogy most még csak a sima verzió jelenik meg. Aki megvette megvette aki nem az nem. Mindenki maga dönti el mit vesz persze zsé is kő:D
  • cateran #15
    Ahem..idaig nyilvan 1 tescos szatyorban eltel....nem akkor adjak ki az extended versionoket, ha mar eleget termelt a film (nincs olyan definicio, hogy eleg bevetel..)hanem amikor "huzzunk ole meg 1 bort es kaszaljunk a hulyeken" jelszo van kiadva (mas kerdes hogy a sok birkan siman lehet kaszalni es helyeslem a birkanyirast "nekem megvan az Avatar dvd-n,BD-n sima es extended verzioban...sot meg fogom venni a 3d,a 3d extended-et is..." ohh igen..:D)
    Csak 6x fizetne tkeppen ugyanazert..de hajra,hajra...:D
  • istenfasza #14
    hé miszter hóember
    kárszeget a mujódba
  • Ender Wiggin #13
    Nekem nem derül ki mindebből, hogy miért kapzsiság újabb részeket forgatni. Az nyilvánvaló, hogy a rendezői változatra azért kerül sor, mert 6 órás filmet nem lehet moziban vetíteni, de még egy erősen megvágott 3 óra is határeset. Így tehát, mivel sikeresnek bizonyul az alap Avatar, a rendező megkapta az engedélyt a kiadótól, hogy a kibővített filmet is kiadják, mi több vetítsék, lévén termelt már annyit, hogy beleférjen a kockázat.
    Alapból fikázni könnyű elismerem.
  • Boolyboy #12
    A cikkből kiderül hogy a teljes irányítás Cameron kezében van, ö dönt! Hogy kinek a zsebéből finanszírozza,az már másodlagos(100% hogy a sajátjából is). Memória frissítéskén megemlíteném hogy Lucas bácsi is megszámlálhatatlanul sok bőrt húzott le a Star Wars-ból a 30 év alatt.