Hunter

Az oroszok is segítenének a BP-nek

Az orosz Mir tengeralattjárók jelentenék a megoldást a Mexikói-öbölben áprilisban kialakult olajszivárgás megszüntetésére, véli a Mir-2 kapitánya.

Eddig a természeti katasztrófát előidéző BP képtelen volt a helyzet kezelésére. Több kísérletet is tettek a szivárgás megfékezésére, de egyik sem járt sikerrel. Jelenleg eltávolításra került az a zárókupola, ami kontrollálná az olaj kiáramlását, egy jobban illeszkedőt hoznak a helyére. Ennek a leeresztése és beillesztése azonban 4-7 napot is igénybe vehet, ami alatt újra szabadon áramolhat a nyersolaj, miközben a szakértők igen bizonytalanok a kisebb kupola sikerében. Az új zárókupolának hatalmas nyomást kell kibírnia, ha ez nem sikerül, akár újabb sérülések keletkezhetnek a kútfejben.


Mivel a kútfej közel 1500 méteres mélységben található, ezért rendkívül nehézkések a vízalatti műveletek, az orosz tengeralattjárók számára azonban a mélység nem okozhat gondot. A Mirek, melyeket a tulajdonos, a PP Sirsov Oceanológiai Intézet működtet, jelenleg gázhidrátok után kutatnak a világ legmélyebb tava, a szibériai Bajkál mélyén.

"Tengeralattjáróink egyedülállók. Kettő van belőlük, egyidejűleg képesek merülni és dolgozni. Ezen felül elég nagy a teljesítményük, hogy bármilyen kiegészítő felszereléssel végezzenek munkát. A világon mindössze négy jármű van, ami 6000 méteres mélységig képes eljutni, a Mirek, a francia Nautile és a japán Shinkai. A Mireket tartják a legjobbnak és egy rendkívül tapasztalt specialista csapattal is rendelkezünk" - nyilatkozott a BBC-nek Jevgenyij Csernyajev, a Mir-2 kapitánya.


Az oroszok már felvették a kapcsolatot a brit olajcég vezetésével, hogy felajánlják szolgálataikat, azonban eddig még semmilyen eredménnyel nem jártak a megbeszélések. Csernyajev mindenesetre reménykedik. Amennyiben a BP elfogadja a segítségüket időbe telik mire a tengeralattjárókat eljuttatják a Mexikói-öbölbe, illetve felkészítik a műveletre. Emellett az orosz fél fontosnak tartja, hogy teljes együttműködést kapjanak a BP-től, ami nem tűnik egyszerűnek, mivel ezt még az amerikai kormánynak sem sikerült kiharcolnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #48
    te ugye viccelsz?
    Ok, jót nevettünk, mehetünk tovább.
  • djhambi #47
    Simor fizetése körüli balhé statisztikai csalás. Ha lecsökkenteténk az ő és ez által alattvalói fizetését, akkor 190 millió forintot spórolunk meg, ami fejenként 19 fointtal jelentene többet. Azért, mert Simornak hiába van sok pénze, és az alattvalóinak vele együtt, de mégiscsak pár emberről van szó a tízmillióból. 19 forinttal akarják kiszúrni a szemünket havonta?

    Nem mellesleg a jegybanki függetlensg sérülése bajos lenne, pl. ha föntről egy telefonnal lehetne változtatni a forintot, hogy figyelj, Andriskám, adj el X állampapírt, vagy lecsökkentem a fizudat minimálbérre, ami meg is adóztatok! Kicsit sem rontaná el a tökéletes vesenyt és kicsit sem magánszemélyek érdekeit képviselné a többség, de összességében az ország kárára.

    A másik statisztikai csalás, hogy az emberek nem tudják, hogy a FED elnöki posztja Amerikában csupán stilisztikai célokat szolgál. A FED elnöke ezért nem is keres sokat. A kiugró adat a FED elnöki fizetés, és nem Simor fizetése.

    Nem mellesleg a jegybanki elnök fizetését az első fidesz-kormány határozta meg, valamiért Járainak (Orbán Viktor pénzügyminisztere) jó volt a 8 millió, Simornak meg maximum a 2 millió elfogadható?

    http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1rai_Zsigmond

    Persze, hogy ez a játék arról szól, hogy kirúgják Simort, és egy belsős urat helyezzenek el a helyére.
  • JTBM #46
    Azért égetik, mert nincsen az US-ban olyan hajó, ami le tudná szűrni az olajat.

    Nemrégen kaptak egyet Dél-Koreától.

    Elég nagy szégyen egyébként...
  • JTBM #45
    Nekem 138-as az IQ-m. (Biztos jó fáradt voltam, amikor mérték. ;-)))

    Egyébként igazad van, Magyarországnak kapitalizmus kellene, mert a szocializmus jól láthatóan nem működőképes kis hazánkban.
  • Omega #44
    Gondolom nem ok nélkül égetik, kivonni, aztán elszállítani tovább tartana. Ez még mindig jobb lehet, mint ha eléri a partot.
  • birdo #43
    Ki kéne vonni...azaz összegyűjteni...de ez nem tűnik annak ((((
  • birdo #42
    Elképesztő képek..... valóban ezt csinálnák ????
  • Kara kán #41
    Te ugye nem szoktál otthon mosogatni?
  • SirAlo #40
    De most en nem ertem, az olajat nem lehet kivonni a vizbol ? mier nem gyujtik be , ellszalitsak es kivonjak a vizbol, most elegetik a semmibe aztan meg haboruznak az olajer :(
  • Kara kán #39
    Ez akkor majdnem olyan, mint egy vulkánkitörés.