Napi Online

Titokban zárta be irodáit a Panasonic

Egy reklamáció nyomán, véletlenül derült ki, hogy a Panasonic Polska, a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai cégének regionális képviselete bezárta észt és litván irodáját.

A bosszús vásárló egy laptop hibája miatt e-mailben fordult a tallinni irodához, amelytől nem kapott választ, majd hívása nyomán a telefont sem vette fel senki. Mint később kiderült, a vállalat észt munkatársai is abból vették észre, hogy munkahelyük megszűnőben van, hogy a munkaadójuk nem fizette a tallinni iroda bérleti díját, illetve autóik lízingdíját. A Panasonic Polska képviselője a BBN észt hírportál érdeklődésére azt mondta, hogy a továbbiakban a cég lettországi irodájából, Rigából szolgálják ki a másik két balti ország vásárlóit.

Szemben sok európai országgal, a térségben nem a Panasonic a legnépszerűbb fogyasztói elektronikai márka. A vállalat lengyel leánya 2008 tavaszán vette át a balti régió kereskedelmének irányítását a japán cég osztrák központjától. A Panasonic 2008 márciusában végződött üzleti évében 39 millió euróért értékesített termékeket a régió három országába, amelyből Litvánia 41, Észtország 28 százalékkal részesedett. A lengyel képviselet két számjegyű növekedést várt a következő években is, ám a válság keresztülhúzta a számításait.

Szemben a Sonyval, amely Riga központtal, tallinni és vilniusi irodával évek óta változatlanul működteti helyi képviseletét, a Panasonic 2002 óta többször bezárta majd újra kinyitotta értékesítő központjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AgentKis #9
  Nekem a cikk címe hatásvadászatban erre hasonlít. Szóval inkább a "Nem kürtölte világgá a Panasonic irodáinak bezárását, megtesszük ez helyette" lenne a frankó cím.
 • Sheltem #8
  Mindig Samsung LCD-t vegyél Panasonic neopdp plazmatv helyett

  Ráadásul ő plazmáról beszélt ami 42 colnál kezdődik G20nál.
  Azért próbálj csak okosnak látszani és szarni a hülyeségeidet a linkjeiddel alátámasztva, csak nem ártana a valóságot írni. Ja, hogy nem értesz hozzá, hát akkor nehéz lesz.
 • Dluinet #7
  "és hasonló országokban gyártatja a cuccokat olcsón, éhbérért dolgozó munkásokkal"
 • exxile #6
  RIM - Blackberry. Mi gyártjuk Tiszaújvárosban, 4 műszakban havi 70-ért :)
 • Penge4 #5
  A kettő nem zárja ki egymást, márkást írtam nem azt, hogy minőségi. Egy olyan céget mondj, ami nem Kínában, Koreában, Indiában és hasonló országokban gyártatja a cuccokat olcsón, éhbérért dolgozó munkásokkal. Az Apple is márkás, mégis kínai gyerekmunkásokat alkalmaz.
 • freemanone #4
  valóban nem :D
  csak nagyobbat jobbat olcsóbbat: http://www.argep.hu/product_1222497.html

  itt meg a kis panaszkodik: http://www.argep.hu/trend/PANA/Panasonic-g20.html
 • lcee #3
  én nemrég vettem egy pana plazma tv-t (G20-as)
  nem mondanám hogy gagyi, meg hogy nem hinném hogy 2010ben ilyen áron van jobb tv...
 • Narxis #2
  A Panasonic mióta gyárt márkás cuccokat? Kb. 5-10 éve a kínai kacatok szintjén van.
 • Penge4 #1
  Ennyit arról, hogy ha egy márkás valamit veszel biztosan számíthatsz a garanciára.