Szekeres Viktor

Hihetetlen, amit az Avatar művel

22 hete mutatták be Magyarországon James Cameron erősen animált filmjét, az Avatart, pár hete DVD-n is megjelent, a hazai mozis toplistákon azonban még mindig a harmadik helyet foglalja el. Le a kalappal.

Sokan azt hitték, hogy James Cameron scifije, az Avatar, egy-két hét, esetleg hónap után már nem fog annyi nézőt a mozikba csábítani, hiszen nem fog az újdonság erejével hatni. Olyan hangok is akadtak, hogy mindenki csak azért nézi meg a filmet, mert a mesterségesen generált hype-nak engedelmeskednek, minek hatására rekordok dőlnek meg, minek hatására még az is elment Avatarozni, akit nem érdekelt a film, csakhogy lássa, mi ez a nagy hírverés. Azonban kiderült, hogy mindez nem igaz, és elég sok a visszajáró vendég az Avatar-vetítéseken.

Az Avatar-hisztéria mindössze az Alice Csodaországban premierje után csendesedett le egy kicsit, amikor a film kikerült sok 3D-s teremből. A bátor elemzők ezután a DVD-megjelenéstől várták a nézők eltünedezését, de ők ismét csak tévedtek. Erre pedig remek példa, hogy míg Amerikában már csak a 29. legtöbb hétvégi bevételt hozó film volt az Avatar, addig itthon, például Budapesten még az előző hétvégén is a harmadik helyen áll a scifi. Ez számosítva azt jelentette, hogy miközben például a pár hete bemutatott és nagy sikert arató Titánok harcát 5117-en látták, addig az Avatart 5223-an, s ez 9,2 millió forint bevételben jelentkezett.

Az már csak hab a tortán, hogy hiába került a napokban bemutatásra a Vasember vagy a Robin Hood, egyik film előadásai sem voltak annyira kihasználtak, mint az Avataré. Míg előbbi filmek egy előadásra lebontva 80-95 ezer forint bevételt hoztak átlagosan, addig James Cameron filmje 128 ezer forintot. Nem is csoda, hogy a hazai mozik egyelőre nem tervezik levenni a műsorról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hitman08 #21
    Napi Avatar hír.
  • Rolee83 #20
    Én a minap néztem meg itthon DVD-n és még most is lenyűgözött, magával ragadott az egész film, pedig 2x láttam moziban 3D-ben! Hs lesz rá lehetőség még megnézzük IMAX 3D-ben is!!
  • Rotcsa #19
    Jé, a Viktorunk odabiggyesztette a nevét a cikk mellé! :)
    Csak én nem vettem észre eddig, hogy újabban megint kiírják a szerzők nevét, vagy ez most amolyan mellveregetés volna a sok pozitív kommentre reagálásként?
    Nemrég még szidták szerencsétlent, mint a bokrot! :D
  • Balumann #18
    Én azokon a hozzászólásokon nevetek jókat, akik aztmondják, hogy "hát ez egyáltalán nem nagy szám, aki látott már 3D-s dokumentumfilmet azt nem fogja lenyűgözni" ...
    Én nem láttam még 3D -ben filmet, csak itthon néztem meg, de elképesztő amit ebben az Avatarban létrehoztak. Nemcsak a látvány, legfőképpen a mozgalmasabb, légi jelenetek, csatajelenetek amiken nagy szemekkel néztem. Hang és kép is fantasztikus. És ami a legfontosabb, hogy ez mellett élvezhető a sztory és minden más is, mégha azokban nem is emelkedik ki.
  • Kommunista #17
    Csak tudod az AVATAR akkor is erősen tartotta magát a 2-3(lehet, hogy volt 1., de akkor még nem figyeltem annyira ezt) helyen akkor amikor inkább az Alice-t játszották és az AVATAR vetítési száma volt lecsökkentve az IMAX-ben. Úgy, hogy szerintem nem fog hatalmasat esni...
  • kandeláber #16
    Miután az Alice-t kivették az IMAX-ből, és csak Avatart adtak kb. egy hétig, nem meglepő az eredmény. Most viszont kivették az Avatart az IMAX-ből és csak Prince of persiát adnak, úgyhogy a következő toplistán nagyot fog zuhanni. Ha később visszateszik az Avatart az IMAX-be, akkor megint fel fog jönni a listán, mert még mindig nagyon sokan szeretnék ott megnézni. Az egy hétben is majdnem telt házzal vetítették.
  • Watchmen #15
    Lesz persze csak idő kérdése.
  • endrev #14
    Én most láttam ötödjére. És még mindig tetszik. De bizonyára hülye vagyok. :)
  • bladesoft #13
    Egyedül a te hozzászólásod ostoba XD A többieknek megvan a saját véleményük.
    Avatar: add meg az emberknek amit látni akarnak és meglesz a sokmilliárd bevételed... ennyi.
    A Star Wars mitosz születésénél épp egy éves voltam igy kimaradtam belöle. De most asszem egy új mitosz születését láthatom én is. Föleg ha lesz belöle több rész is.Egy triólogia... a zsé megvan rá.
  • DjDano #12
    Ostoba hozzászólások garmadája alattan...