Felföldi Beáta

Megjelentek a Sony NEX kiegészítői

Máris megjelentek az első kiegészítők a csak pár napja bemutatott Sony NEX-3 és a NEX-5 fényképegzőgépekhez.

Múlt héten mutatták be a Sony NEX-3 és a NEX-5 (APS-C) fényképezőgépeket. A vékony külső és a kis tömeg nagy teljesítményt rejt magában, így nem is meglepő, hogy a cserélhető lencséjű szerkezet világszerte nagy sikert aratott. Az új rendszer sok pozitív visszajelzést kapott és az érdeklődők többsége jobbnak találta a készülékeket a több gyártó hasonló kategóriájú cserélhető objektíves gépeinél. A nyertesek mind részletben, mind kinézetben a NEX-3 és a NEX-5 lettek.


Az új NEX fényképezőgépekhez sokféle kiegészítőt is gyártottak, mint stílusos táskák, sztereó mikrofon vagy akkumulátorok. A fenti képen látható kiegészítő szett (Accessory Kit (ACC-FWCA)) mindent magába foglal, amire csak szükségünk lehet a gép használata közben: elemek, védőkendő, vállon átvethető pánt és lencsetartó. Az AC Adapter (AC-PW20) világszerte használható és a segítségével a lakáson belül korlátlan ideig fotózhatunk vagy nézhetjük vissza a képeinket. Az 1080 mAh-s akkumulátor (W series, NP-FW50, 1080 mAh) kompakt és könnyű, lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor még több képet készíthessünk.


A NEX -et vásárlóknak arra is lehetőségük van, hogy egy sztereo mikrofonnal (Stereo Microphone (ECM-SST1)) növeljék a videók hangzásvilágának minőségét. Ez a kiegészítő is kompakt - bármely Sony készülékhez alkalmazható -, könnyű és közvetlenül a fényképezőgépből kapja az áramot. Használatakor a kezelő választhat lefedettséget: beállíthatja a mikrofont, hogy egy ember vagy egy csoport beszédét szeretné felvenni.


A FDA-SV1 keresőt szintén külön az NEX gépekhez tervezték. A kiegészítő csak üveglencsét tartalmaz és segítségével sokkal pontosabb képeket készíthetünk úgy, hogy a képek szélei is élesek maradnak. A hatást segíti, hogy az üvegre több rétegben tükröződéscsökkentő fóliát helyeztek. Természetesen az LCD képernyőre (LCD Protection Cover (PCK-LH1EM) is gyártottak védelmet biztosító borítást, mely megvédi a kijelzőt a karcolásoktól és megóvja azt a portól, szennyeződésektől. Egy másik LCD védő (LCD Screen Protector (PCK-LS1EM)) abban segít, hogy zavaró fénynél is tükröződésmentesen láthassuk a kijelzőt.


Kimondottan a NEX-5 részére három színben kaphatunk eredeti bőrből készölt tokot: feketét (LCS-EMB1A/B), fehéret (LCS-EMB1A/W) és barnát (LCS-EMB1A/T). Azoknak sem kell aggódni a szállítás miatt, akik NEX-3-uk van, hiszen számukra is gyártottak hasonlót fekete (LCS-EML2A/B), fehér (LCS-EML2A/W), piros (LCS-EML2A/R) és barna (LCS-EML2A/T) színben. Végül, divatos vállpánt is kapható több színben, mint fekete (STP-XH1/B), fehér (STP-XH1/W), piros (STP-XH1/R) és barna (STP-XH1/T).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • picsirti #11
    Hát igen, a Zuiko obik még mindig jobbak a többi Kit-obinál.
  • gosub #10
    A dpreview-n látottak alapján hiába Aps-c a Pen képminősége és főképp objektíve lényegesen jobb. A sarkokban és széleken a mai elvárhatóhoz képest mos. Viszont nem lesz vészes az ára, de a mini kialakításért pluszban kell fizetni. A belépő DSLR-k olcsóbbak maradnak.
  • Lateralus #9
    Felépítés, vélemény, képek
  • cloud.strife #8
    APS-C
  • DeviloftheHell #7
    felejtsd már el az hogy x millio pixeles attol nem lesz jobb egy gép érzékelö mérete képfeldolgozo processzor jel/zaj viszonya sebessége stb ez számit nem a mxpixelek
  • Ferrer #6
    Ez full frame?
  • cloud.strife #5
    Ez egy személyesen tesztelt példány utáni stabil, megalapozott vélemény.
    Grat.... LOL
  • Möci #4
    A szart akárhogy is turbózzuk, attól még szar marad!
  • Gerhard #3
    http://www.sg.hu/cikkek/74321/sony_kompaktok_cserelheto_objektivvel

    Itt megtalálod:).
    Szépnek szépek, meg Olympus Pen is tetszik, de vanak fenntartásaim. Egy ilyen könnyű gép marha nagy objetívvel nagyon mozgékony lehet. Nagy lesz a bemozdulása veszélye.
    A másik, hogy kinek készítik. Nem tudom menyi az ára, de szerintem abból a pénzből már egy rendes fényképezőgépet lehet venni. Aki ilyen objektíveket akar használni, az szerintem nem ilyen könnyű vázhoz fogja csatolni.
    Nekem nagyon tetszik az elképzelés, de:
    1. Az olympus Pen jobban tetszik:P
    2. Bukott ötlet:(.
  • bestpixel #2
    Engem inkább a minőség érdekelne. A felépítés és a képek minősége.