Berta Sándor

iPad-riválist készít a Google és a Verizon

A Verizon Wireless, az Egyesült Államok legnagyobb előfizetői létszámmal rendelkező mobilszolgáltatója bejelentette, hogy a Google-lel közösen készít el egy tábla PC-t.

Az együttműködést Lowell McAdam, a Verizon vezetője jelentette be a The Wall Street Journal hasábjain. A szakember komoly üzleti lehetőségeket lát a kooperációban, szerinte az új készülék az iPad konkurense lehet. A Verizon riválisának számító AT&T árulja az Egyesült Államokban az iPadet, míg az Amazon a Kindle-t értékesíti. "Ők olyan helyzetben voltak, hogy gyorsabban tudtak reagálni. Hogy számunkra mik a következő nagy lehetőségek? Például az, hogy közösen kifejlesztünk egy tábla-PC-t. Minden olyasfajta információt át fogunk nézni a Google archívumaiban, amit elérhetővé tudunk tenni a készüléken, hogy a felhasználók minél pozitívabb élményekre tehessenek szert" - közölte McAdam.

A vezető azt ugyanakkor nem tudta vagy nem akarta elárulni, hogy mikor debütálhat a piacon az új termék, miként arra sem tért ki, hogy a Google milyen szerepet fog játszani a fejlesztésében. Marquett Smith, a Verizon szóvivője a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a főnöke által beharangozott eszköz operációs rendszere az Android lesz. További részleteket csak a hét végén fognak elárulni.

Érdemes felidézni, hogy Nikesh Arora, a Google üzletfejlesztésért és globális értékesítési műveleteiért felelős elnöke már februárban sem zárta ki annak lehetőségét, hogy a konszern egyszer tábla-PC-ket készít majd. "Először ki kell várnunk, hogy milyen irányba fejlődik a tábla-PC piac és csak ezután fogjuk eldönteni, hogy a Google belép-e erre a területre" - mondta akkor a szakember. A The New York Times áprilisi tudósításában már megszellőztette a Google terveit. A napilap ugyanis arról számolt be, hogy Eric Schmidt, a vállalat vezetője egy partin a barátainak már beszélt a készülékről, amelyhez újságokkal közösen készítenek tartalmakat és amin az Android operációs rendszer fut majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Oláh Herkules #35
  Ez mekkora marhaság... persze az apple nem használja a legújabbat... csak már megjelenés előtt ott figyel a vadiúj xeonos mac külön még nem is kapni :D de nem ők nem használják a legújabbat ááá. Na meg a macprokra az a jellemző, hogy mindenből a legújabbat és legdrágábbat legnagyobbat berakják, kiforrottság b+ az :D

  "Apple ezt arulja es ezert nincs semmi baj a hardvereivel" LOL nincs csak véletlenül volt 2 éve kisebb botrány hogy nem lehet mo-n gariztatni macet, mert gariztatni akkor szokták ugye ha tökéletesen működik. Na meg a felrobbanó akksik, leolvadó gpu, és a többi alapvető hardverprobléma :)

  "Bentley-ben vagy Rolls-ban sincsenek a legujabb, legmodernebb dolgok, csak a legkivalobbak."
  nem a lókukit nem. Olyan dolgok vannak bennük amit te 10 év múlva látsz viszont normál autókban.

  vindóznál meg van oka hogy azt használják. Bár szar de legalább minden megy rajta. Az apple cuccok viszont szarok, de legalább alig megy rajtuk valami :D és még így is megszállottan rajonganak érte, ez a tömegpszichózis. Win-ért csak néhány hülye rajong, többség csak azért használja mert az m$ anno ügyes volt, és nincs más lehetőség.

  "beteszi a premium kinalatba es vallalja, hogy nem fog elromlani, vagy ha elromlik, akkor azonnal cserelik."

  tudod ez nem prémium, ez egy törvény... min 1 év garancia jár a cuccokra :)
  Bár a pc-s cuccoknál már nagyon terjed az hogy 3 év alap, na meg memóriáknál a 8 év is átlagos.
 • G_ArchAngel #34
  Teljesen egyszeru: az utolso WinPC-s eveimben is mindig az utolso elotti dolgokat vettem meg es semmi bajom nem volt. Az Apple ezt arulja es ezert nincs semmi baj a hardvereivel - termeszetesen mindezt szepen is csomagolja.
  Az igazi hulye nem az, aki az Apple-tol vesz, hanem aki az egyeb gyartok, legujabb, legerosebb termekeit vasarolja - oket hivjuk beta teszternek:)
  Aztan ha ezek a termekek kiforrtak, akkor az Apple/Dell/stb. beteszi a premium kinalatba es vallalja, hogy nem fog elromlani, vagy ha elromlik, akkor azonnal cserelik.

  A tobbi nyomorek meg veri magat a legujabb, legerosebb hardverekre es szorgalmasan restartol es kuldi a feedbacket az osszeomlo rendszerrol.
  Bentley-ben vagy Rolls-ban sincsenek a legujabb, legmodernebb dolgok, csak a legkivalobbak.

  Tomegpszihozist meg kicsit furcsa emlegetni onnan, ahol a 90% all a 10-zel szemben... vegulis innen nezve en sem ertem, hogy lehet azt a szemetet hasznalni, amit redmondban operacios rendszernek neveznek. De minthogy az emberiseg felvilagosult szemelyei es szellemi vezetoi, melyek elorevittek ennek a fajnak a mindennapjait mindig kevesebben voltak...
 • Oláh Herkules #33
  nem minden szar ami apple, hanem minden szar ami kevesebbet tud a versenytársainál, és ez sajnos jópár éve minden apple termékre igaz.
  hw sw-ben nem próbálják utólérni, már évek óta meg vannak előzve.
  A többi gyártó annak a titkát szeretné tudni hogy hogy tudják azt a sok hülyét megfogni akik manapság apple terméket használnak ami mindenbe több éve lemaradásban van. Tehát az apple tömegpszichózis kulcsát szeretnék megtudni, hogy hogy tudnak szart eladni jó drágán.
 • Ulkesh #32
  "Most akkor erre mondjam én is azt, hogy a kutyát nem érdekli hány gigányi doksit hurcolsz magaddal?"

  Pontosan. Nem a felhasználói szokásainkat hasonlítottad össze, hanem a két eszköz árát, de ha azt mondod, hogy a 3GS drágább, akkor illik azt is figyelembe venni, hogy mennyit kell ráfizetned az olcsóbb eszközre, hogy ugyanazt a kapacitást kapjad, mint a céleszközön. Ennyi.

  "A teljes zenegyűjteményemet (jelen pillanatban 56 giga) a legnagyobb iPhone-on sem tudnám magammal vinni"

  Nem is arra való, hogy azon tárold az összes zenédet. Nekem bőven elég 5-6 GB-nyi zene egyszerre, az is időben majd 3 napnyi zene. :)

  "De majd te biztos megmagyarázod, hogy _nekem_ miért rossz az, hogy csak 8 giga áll rendelkezésre"

  Nevetni fogsz, nem magyarázom meg, mert mint mondtam mások a szokásaink és nem ezt hasonlítottuk össze.

  "Az eladási adatokhoz meg egy kis adalék így a végére... Persze, majd biztos kimagyarázod azzal hogy a 4G-t várják a júzerek, ami az iPhone eladások csökkenése kapcsán lehetséges, hogy igaz is. "

  Ezen nincs mit magyarázni, tény.
  Meg az is tény, hogy 5-6 gyártó 10-15 modellje volt képes megszorítani 1 gyártó egyetlen modelljét és azt is csak akkor, mikor már kifutó termék. Ez az én szememben nem igazán győzelem az Android részéről, inkább kicsit szánalmasnak tartom.

  "De akkor nézd úgy a grafikont, hogy csak a Palm WebOS és az Android szerepelnek rajta, én nem sok párhuzamot látok."

  Nem értetted mit akartam mondani. Nem párhuzamot vontam az Android és a WebOS között, hanem te azt mondtad, hogy az eladási statisztikák nem jelentenek semmit. Erre volt válasz, hogy bizony elég kemény jelentőséggel bír egy ilyen adat, amiről a Palm befektetői tudnának csak igazán mesélni :D
 • Gerygrey #31
  a kutyát nem érdekli, hogy neked mi kell. -> Nálam spec a magammal hurcolt doksik mérete önmagában több mint 8 GB

  Most akkor erre mondjam én is azt, hogy a kutyát nem érdekli hány gigányi doksit hurcolsz magaddal? Ez is tökéletesen mutatja, hogy mennyire különböznek a felhasználói szokásaink: nekem doksiból még az asztali gépemen nincs a tizede sem, sőt, még Office sincs feltelepítve, Google Docs-ot használok, így nem kell hurcolászni semmit. Nálam projektmappák vannak, amelyek 50-200 giga között mozognak, így bármilyen mobilon esélytelen a szállításuk - van egy USB-s külső vinyóm, azt használom erre a célra.

  A teljes zenegyűjteményemet (jelen pillanatban 56 giga) a legnagyobb iPhone-on sem tudnám magammal vinni, kb egy giga az, ami rajta van az SD kártyámon. Még ez is jóval több, mint ami nekem napi zenehallgatásra (munkába menet rádió helyett) kell. De majd te biztos megmagyarázod, hogy _nekem_ miért rossz az, hogy csak 8 giga áll rendelkezésre, ahelyett, hogy belátnád: nem lehet objektíven kijelenteni, hogy a Desire vagy az iPhone jobb. Neked az iPhone felel meg jobban, használd egészséggel, nekem viszont - mondhatsz bármit - a Desire. Nyilván, mint mindennek amit emberek gyártanak, vannak hiányosságai, így a Desire-nek is, de számomra a Desire kevesebb kompromisszumot jelent, ezért vettem az iPhone helyett. Egyébként a hiányosságok száma az Android 2.2 megjelenése után erősen a nulla felé fog konvergálni.

  Mint már sokszor leírtam: egy nagyon jó készüléknek tartom az iPhone 3GS-t, és mivel a régi Windows Mobile-os HTC Universalom így 5 év után bőven kiszolgálta az idejét, a WinMo-val együtt eljárt felette az idő, muszáj voltam váltani. Ha Android nem lenne, már valószínűleg rég vettem volna egy 3GS-t, csak hát közben berobbant a Nexus One és a Desire híre...

  Az eladási adatokhoz meg egy kis adalék így a végére... Persze, majd biztos kimagyarázod azzal hogy a 4G-t várják a júzerek, ami az iPhone eladások csökkenése kapcsán lehetséges, hogy igaz is. De akkor nézd úgy a grafikont, hogy csak a Palm WebOS és az Android szerepelnek rajta, én nem sok párhuzamot látok.

 • Ulkesh #30
  "Már leírtam párszor: nekem nem kell 16 giga."

  Én meg leírtam, hogy a kutyát nem érdekli, hogy neked mi kell.
  A két készülék árát hasonlítgatod úgy, hogy a Desire gyári kiszerelésében lévő memóriakártya mérete 4-ede az 3GS legkisebb típusának is. A legtöbb ember használja is a megvásárolt készülékét és a zenék, adatok szépen fogyasztják a tárterületet.
  Az, hogy Androidra nincsennek normális alkalmazások, csak ZX Spectrum szintű pár megás prüttyögő vackok, és még azokat sem lehet a kártyára telepíteni, attól még másra kellhet az a hely. (Nálam spec a magammal hurcolt doksik mérete önmagában több mint 8 GB.)

  "Ha HD videót akarok nézni, akkor az asztali gépen betöltöm"

  Ebben az esetben nem HD videóra gondoltam (mégha a kodek azonos is) :D

  "Unalmas percekben egy vicces videó pixelesen is vicces."

  Mivel más nincs, mert a Desire-re nincs normális szoftver, ami a Divx-et lejátszaná (érdekes, hogy ugyanaz az yxflash player, ami 3GS-en, elvileg gyengébb hardveren még az mkv-t is lejátssza, Desire-n még egy sima netről letöltött sorozatepizódot sem tud lejátszani rendesen.

  "Lehet, de ha nekem mobilnet nem kell, a telefonálási szokásaimhoz pedig a meglévő vodás előfizum a legmegfelelőbb (társkártyás előfizetés, ingyen hívom a legfontosabb embereket) akkor én hiába kapok akárhány gigás netcsomagot, ha beszédre az eddigi 0 helyett 30+ forintot fizetek percenként."

  Én mondjuk flottás előfizetéssl jöttem át a T-hez, de a havi 200 perc nekem elég szokott lenni indított hívásokra.

  "Végülis a Desirében is csak egy fos amoled van, tűrhetetlen! :)"

  Tabletekről volt szó. Megnézném egy 10"-os AMLOED kijelzős tablet árát, mikor csak a kijelző több lenne, mint az iPad ára :D :D
  Mellesleg visszasírom a 3GS kijelzőjét, mert szabad téren napsütésben semmit nem látni a Desire képernyőjéből még árnyékolgatással sem.
  (Régen káromkodtam annyit mint mikor 1 hete a Desire-vel túráztam (Tracking) és szinte vakon kellett nyomkodni a kijelzőt, mert a napon semmit nem láttam (a telefonom kedvéért meg nem nőtt fa az adott környéken :D)

  "Én vettem már appot, közvetlenül a fejlesztőtől. Paypal-en lebonyolítottuk a tranzakciót, elküldte e-mailben az APK-t."

  Igen, csak az a gond, hogy a fizetős alkalmazások alig 1-2%-át tudod így megvenni. A többit meg vagy warezolod, vagy megtöröd a készüléket és a MarketEnabler-rel felvértezve veszed meg.

  " iTunes store sem volt mindig Magyarországon."

  Az iPhone hivatalos megjelenésének pillanatától van App Store itthon.
  A HTC meg tudtommal szintén hivatalosan forgalmazza a Desire-t és a szolgáltatók sem szürkeimportból szerzik be az Androidos készülékeket, szóval ez nagyon mellément.

  "Sőt, az iPhone már "ultimate device" volt a macfanok szemében akkor is, amikor még egyáltalán nem is lehetett appokat telepíteni rá."

  Az amerikai piacrakerülés után 3 hónappal már voltak rá alkalmazások, gondolom neked nem mond semmit az Installer név :D
  No az akkori iPhone alkalmazások áltak olyan szinten, mint a mostani Android appok.

  "Az Android még viszonylag új szereplő a piacon"

  Kemény 1 évvel fiatalabb, mint az iPhone és ha azt vesszük, hogy 1 évig nem volt hivatalos SDK, akkor egyidősek.

  Az már csak apróság, hogy 1 évvel hamarabb kezdték fejleszteni a rendszert, mint az iPhone-ét és pillanatnyilag 5-6 gyártó 10-15 modellje van piacon ezzel a rendszerrel, pont fordítottnak kellene lenni a minőségnek, de sajna az java-s megoldások nem tesznek jót a gyors natív alkalmazásokkal való szembeállításnak.

  "Az eladási adatok az égvilágon semmit nem jelentenek. Ez olyan, mint ha a tévéműsorokat a nézettség szerint próbálnánk minőségi sorrendbe rakni."

  A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, hacsak az nem, hogyha kicsi a nézettség, akkor az adott műsorból nem készítenek többet.
  Tudod az eladott mennyiség után vannak olyan apró jelentéktelen dolgok, amiket úgy hívnak, hogy bevétel, meg nyereség, ha ezek nincsenek, akkor nincs fejlesztés és nincs további gyártás sem. Ha nem hiszed akkor nézd meg mi lett a Palm-mal (pedig a WebOS mérföldekkel fejlettebb rendszer, mint az Android)….
 • Gerygrey #29
  Hiányoztál :)

  Azért számolj hozzá még 30 rugót, ha legalább fele olyan gyors Class6-os 16 GB-os kártyát veszel hozzá

  Már leírtam párszor: nekem nem kell 16 giga. Volt egy 8 gigás class6 SDHC kártyám még régebbről, azt újra tudom hasznosítani a Desire-ben is. Ha 3GS-t vettem volna, akkor dobhatnám a kukába, és közben fölöslegesen megfizettetnek velem dupla tárhelyet.

  A csak Wifin használom duma nem igazán életképes, mert az Android alapból feltételezi, hogy mindig van elérhető netkapcsolata, folyamatosan frissülnek a widgetek és az alkalmazások is.

  Nem halok bele, ha az alatt a fél óra alatt, míg beérek a melóhelyre, nem látom az ismerőseim Facebook és Twitter üzeneteit, valamit az e-mailjeimet. Mivel kb 90 százalékban bringával járok, netelőfizetéssel se mennék sokra, mert nem tudom effektíve használni a telefont (zenehallgatást, telefonálást leszámítva)

  A maradék 10 százalékban van lehetőségem nyomkodni a Desire-t (pl BKV-n utazva ha esik az eső) akkor is kibírom net nélkül, legfeljebb csak játszom rajta, vagy megnézek egy sorozatepizódot.

  Azzal a különbséggel, hogy a Desire csak a flash tartalmat játssza le, az iPhone meg csak a H.264-est.

  Ha HD videót akarok nézni, akkor az asztali gépen betöltöm, rá van kötve a 107-es plazmára HDMI kábellel és nézem szép nagy képernyőn tökéletes minőségben. Unalmas percekben egy vicces videó pixelesen is vicces.

  A Voda adatcsomagjai és publikus tarifái nem igazán kedvezőbbek az Ikon csomagoknál.

  Lehet, de ha nekem mobilnet nem kell, a telefonálási szokásaimhoz pedig a meglévő vodás előfizum a legmegfelelőbb (társkártyás előfizetés, ingyen hívom a legfontosabb embereket) akkor én hiába kapok akárhány gigás netcsomagot, ha beszédre az eddigi 0 helyett 30+ forintot fizetek percenként.

  Majd a csodálatos TN-Film paneles kijelzőt,

  Végülis a Desirében is csak egy fos amoled van, tűrhetetlen! :)

  Annyira szabad rendszer, hogy még azért is fel kell törni, hogy vásárolhass rá alkalmazásokat (meg azért, hogy 5-6 darabnál többet fel is rakhass rá, mert a vicces méretű memóriába telepíthetsz csak gyárilag).

  Én vettem már appot, közvetlenül a fejlesztőtől. Paypal-en lebonyolítottuk a tranzakciót, elküldte e-mailben az APK-t. Valóban nem olyan végtelenül egyszerű mint egyet bökni rá a Marketen, de azért annyira nem is bonyolult. Majdcsak lesz, iTunes store sem volt mindig Magyarországon. Sőt, az iPhone már "ultimate device" volt a macfanok szemében akkor is, amikor még egyáltalán nem is lehetett appokat telepíteni rá... Az Android még viszonylag új szereplő a piacon, és ma abban a stádiumban van, mint az iPhone kb a 2.0 megjelenése környékén. Ehhez képest igen szépen fejlődik, és amit eddig a 2.2-ből láthattunk, bőven van még benne ki nem aknázott potenciál.

  Az tényleg fájó hiányosság, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni az appokat, elvileg az Android 2.2 már ezt is tudni fogja. Úgyhogy türelmesen várok, még ezzel együtt is kevesebb hiányosságot látok az Androidban, mint az ájfónban.

  Az eladások nem éppen ezt a lemaradást igazolják :D csak az USA-ban többet adtak el belőle, mint amennyit a Google cuccából valaha is értékesíteni fognak majd. Lásd a Nexus One csúfos kudarca.

  Az eladási adatok az égvilágon semmit nem jelentenek. Ez olyan, mint ha a tévéműsorokat a nézettség szerint próbálnánk minőségi sorrendbe rakni. Ezek szerint a Győzike és a Maunika képviselik a szórakoztatás krémjét...  Különben a legnagyobb baromság ez, ezen vitázni, mint ha arról folyna a vita, hogy a Porsche vagy a Ferrari jobb, miközben mindkettő a felső kategória teteje. Valakinek ez felel meg jobban, valakinek az, és ha szigorúan az eladási adatokat vennénk alapul, akkor mindkettő bukásra ítélt szar, mert Suzukiból és BKV bérletből a mai napig több fogy, mint a kettőből együtt.
 • Ulkesh #28
  "Végre lesz olcsón jobb!"

  Majd a csodálatos TN-Film paneles kijelzőt, 500 MB belső tárral és tetű SD kártyás bővítést meglátva más lesz a véleményed. Csodák nincsenek.

  Arról nem beszélve, hogy az iPad nem a hardverről szól, hanem a szoftverről és a tartalomról.
  Már most 10 ezer alkalmazás érhető el iPad-re, fél év és csak az iPad-er készült alkalmazások száma is meghaladja az Android Market teljes mennyiségét. Az alkalmazások minőségéről nem is beszélve.

  "És emberközelibb szabad forrásködú, az iPAD énnek az ellentéte"

  Az Android meg a szabadság :D :D

  Annyira szabad rendszer, hogy még azért is fel kell törni, hogy vásárolhass rá alkalmazásokat (meg azért, hogy 5-6 darabnál többet fel is rakhass rá, mert a vicces méretű memóriába telepíthetsz csak gyárilag).
  Sokkal több és bosszantóbb hibát és kötöttséget tapasztalok az Androidnál, mint az iPhone-nál.

  "ezért le fog maradni, és persze jó pénzért a v.2, v.3, v4 iPad-al követi :)"

  Az eladások nem éppen ezt a lemaradást igazolják :D csak az USA-ban többet adtak el belőle, mint amennyit a Google cuccából valaha is értékesíteni fognak majd. Lásd a Nexus One csúfos kudarca.
 • Ulkesh #27
  "Itthon T-nél a legolcsóbb Ikon díjcsomaggal a 16 gigás iPhone 3GS pont 120K Forint egy év hűséggel, ennyiért pont kapsz egy új, kártyafüggetlen Desire-t, hűségszerződés nélkül…"

  Azért számolj hozzá még 30 rugót, ha legalább fele olyan gyors Class6-os 16 GB-os kártyát veszel hozzá, mint amilyen flash memóriát alapból a 3GS-el megkapsz (a gyári 4 GB-os kártya nem sok mindenre elég, ráadásul Class2-es tetű lassú vacak).

  Pluszban a kártyafüggetlen Desire-hez vehetsz egy előfizetést is, ami ha ki is használod a készülék tudását akkor nagyjából egy Ikon200 csomag tudását kell tükröznie. Bármelyik szolgáltatót is favorizálod, 5000 alatt nem fogod a havidíjat megúszni ha csak a publikus csomagokból válogathatsz. (A csak Wifin használom duma nem igazán életképes, mert az Android alapból feltételezi, hogy mindig van elérhető netkapcsolata, folyamatosan frissülnek a widgetek és az alkalmazások is.)

  "Miért kellene lemondanom róla, láttad (próbáltad) te már a Desire touchscreen-jét?"

  Lassan egy hónapja használom. Mivel lényegesen kisebb felbontású az érzékelőrácsa, így sajnos nagyon sok a különbség a 3GS-hez képest. Ezt akkor szembetűnő, ha egy weboldalon el kellene találnod egy linket anélkül, hogy ránagyítanál a területre.

  "Ráadásul kifelejtetted a személyreszabhatóságot, nekem az iPhone-ból ez hiányzik a legjobban"

  iPhone-ból annak hiányzik ez, aki nem ért hozzá, vagy lusta volt egy kicsit utánaolvasni. Akár ugyanilyen widgetes Sense felület is megoldható rá. Más kérdés, hogy teljesen felesleges divatos marhaság.
  A Widgetek nem közölnek túl sok információt, a lényegi tartalomhoz amúgy is el kell indítani a fő alkalmazást is, akkor meg minek?
  Ezzel csak annyit ér el az ember, hogy az alkalmazások indításához még egy rétegen keresztül jut csak el (Lock Screen - Desktop - Applikációk).
  Jól néznek ki a widgetek, meg a csillogó-villogó-villámló időjárás bemutató, de érdemi haszna nem sok van.

  "A Desire is úgy nyitja meg az embeddelt Youtube-videót, hogy kattintásra betöltődik a Youtube app, és azzal játssza le full screenben, gondolom ezt az iPhone is tudja, ami így bőven jó. "

  Azzal a különbséggel, hogy a Desire csak a flash tartalmat játssza le, az iPhone meg csak a H.264-est.
  Ez elég fontos különbség, mert valamiért ugyanaz a videó 3GS-en nem annyira pixeles, másrészt a flash plugin gyerekbetegségei miatt már többször belebotlottam olyan videóba, amit a 3GS röhögve megnyitott, a Desire meg nem (persze ez fordítva is előfordul, de egyre kevesebbszer, hála a videómegosztók H.264-re való átállásának, no meg talán Androidon is javulni fog ez a 10.1-es Flash player megjelenése után).

  "Na látod, pont erről van szó. Én ugyanis előtte is vodafone-os voltam, kijött a Desire, és továbbra is Vodafone-os vagyok."

  Milyen előfizetéssel? A Voda adatcsomagjai és publikus tarifái nem igazán kedvezőbbek az Ikon csomagoknál.


  "Egy nem végleges rendszerről beszélünk, amiben még vannak kijavításra váró hibák. "

  A legnagyobb hiba, hogy a Flash mint olyan nem alkalmas mobil eszközökön való használatra. Lehet ezzel szembemenni, de csak problémákat fog okozni annak aki használja. Attól, hogy egy oldal megjelenik még nem lesz jó, mert lassú és nem érintőképernyőre van kitalálva. Ugyanúgy nem tudod használni, mintha nem is lenne.
  Pl. próbálj a Pannon kezdőoldalán a menükből választani, ha nem sikerül, akkor kapcsold ki a flash-t és próbáld újra :D
 • Gerygrey #26
  oke, mondjuk fizetsz evi 50e-t elofizetesre es hozza a legjobb Android fuggetlen telefont megvetted - ez kb. 200e egy evben, azaz masfel ev alatt (ennyit kell alairni nekem az iPhone-hoz) fizettel kb. 225e-t, igaz?

  Idáig majdnem stimmel, mondjuk nem 225 a vége, hanem 195 (120 a Desire)

  Nekem kb. havi 11e az elofizetesem (35 GBP), azaz 18 honap alatt fizetek a korlatlan netert es annyi percert es sms-ert amit nem tudok felhasznalni 198e HUF-t...
  Akkor most miert is draga az iPhone?:)


  Maradjunk a hazai viszonyoknál. Én itt Budapesten nem sokra megyek azzal, hogy Londonban hány GBP valami, mondhatnám úgy is hogy kitörölhetem vele...

  Itthon T-nél a legolcsóbb Ikon díjcsomaggal a 16 gigás iPhone 3GS pont 120K Forint egy év hűséggel, ennyiért pont kapsz egy új, kártyafüggetlen Desire-t, hűségszerződés nélkül...

  Aki ilyen telefont vesz az iPhone esteben lemond a Flash-rol, Android eseteben lemond a normalis Touchscreenrol es ennyi, egyikunk sem akar masrol lemondani, nem akarunk 50-es szemetet venni,

  Miért kellene lemondanom róla, láttad (próbáltad) te már a Desire touchscreen-jét? Mert én próbáltam az iPhone-ét, nincs olyan nagy különbség- Ráadásul kifelejtetted a személyreszabhatóságot, nekem az iPhone-ból ez hiányzik a legjobban, a Flash-t nagyjából leszarom. A Desire is úgy nyitja meg az embeddelt Youtube-videót, hogy kattintásra betöltődik a Youtube app, és azzal játssza le full screenben, gondolom ezt az iPhone is tudja, ami így bőven jó. A HTC Sense felület rugalmassága az, amit semmiképp nem cserélnék le az iPhone unalmas és átalakíthatatlan 4*5 ikonos "GUI"-jára, és emiatt akkor is a Desire-t választanám, ha pont annyiba kerülne mint az iPhone.

  Nem ertem ezt a halozatfuggoseget...
  Most Te valtogatod a szolgaltatodat minden nap haromszor?
  En elotte is O2-s voltam, kijott az iPhone, O2-nal volt, kertem egyet. Sztori vege.


  Na látod, pont erről van szó. Én ugyanis előtte is vodafone-os voltam, kijött a Desire, és továbbra is Vodafone-os vagyok. Nem fogok egy készülék miatt szolgáltatót váltani, ezért ha a Vodafone nem árul egy bizonyos készüléket (márpedig nem árulja a Desire-t, de az iPhone-t se) akkor csak gyárilag hálózatfüggetlen készülék jöhet szóba, bármelyiket is választom. És itt elérkeztünk oda, hogy miért is drágább az iPhone: a Desire újonnan, kártyafüggetlenül 120K Forint, az iPhone 200K... Ez már nem olyan kis különbség, és ez teljesen független attól, hogy van-e mobilnet előfizetésem, vagy nincs, mert ha lenne, akkor is pont kétharmadával lenne drágább az iPhone.

  Egyébként nem is igazán értem, hogy a második hozzászólásban miért jöttél azzal, hogy mennyibe kerül az iPhone, amikor a kutya nem beszélt árról. Én azt mondtam a #1-ben, hogy jobb.

  Vagy szimplan osszeomlik, mint az Adobe tegnap elotti Flash-bemutatojan, nyilvanossag elott.
  A kisembernek ez nem kell, koszoni.


  Igen, emlékezzünk csak, volt már hasonló: ez történt a Windows 98 pre-béta akármi verziójával is egy sajtótájékoztatón.  Elbukott a Win98 is, igaz? Mindenki áttért Linuxra vagy Mac-re... Én máshogy emlékszem.

  Egy nem végleges rendszerről beszélünk, amiben még vannak kijavításra váró hibák.

  Számomra igen meggyőző teljesítménytöbbletet ígér az Android 2.2, 450% sebességnövekedést olvastam valahol amit azért fenntartásokkal kezelek, de pl ezen a videón úgy tűnik, hogy bőven van még kiaknázatlan kraft a Snapdragonben: