Felföldi Beáta

Kerékpárutak is megjeleníthetők a Google térképein

A Google nyilvánosságra hozta új fejlesztését a Google térképeinek Android változatával kapcsolatban. Számos új jellemzőt tartalmaz az újítás, beleértve, hogy bármikor új helyszíneket jelölhetünk meg a közösségi oldalakon.

Ha egy címet keresünk a cég térképén - legyen az utca vagy éppen étterem - megjelenik az új funkció is, amivel az adott helyszínt másokkal is megoszthatjuk a Google Buzz-on, a Facebook-on, a Twitteren, e-mailen vagy akár sms-en keresztül. A felhasználók még képet is készíthetnek a térképrészletről, amit meg szeretnének másokkal osztani. A fejlesztés sokak számára egyszerű használatot biztosít, miközben lehetővé teszi, hogy ne kelljen erre a feladatra külön alkalmazást letölteni.

Emellett, az eddigi lehetőségek is kibővülnek. A gyalogos, a tömegközlekedés és az autós megközelítés mellett megjelent a biciklis útvonaltervezés is. Ez hasonló, mintha a gyaloglást választanánk, azonban a tervezés során belekalkulálja a kerékpárutakat, kikerüli az emelkedőket, és figyelembe veszi a forgalmi jellemzőket. A felület ugyan már március óta használható, de eddig csak számítógép előtt ülve kaphattunk ilyen információt, a mobilkészülékekre portolt alkalmazást sokan már régóta várták. Sajnos ez a fejlesztés Magyarországon még nem működik, még gépen keresztül sem kapunk biciklis útvonalakat eredményül, azonban a bevezetése remélhetőleg sokakat biztat majd az egészségesebb közlekedése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!