Berta Sándor

32 gigabájtos MicroSDHC kártya a SanDisktől

A cég a technológia lehetőségeit teljesen kihasználó memóriakártyát dobott piacra, mely alapkövetelmény lehet az egyre nagyobb felbontású képekhez.

A SanDisk által bemutatott MicroSDHC memóriakártyán összesen 32 gigabájt adat tárolható el. A cég munkatársai szerint ezek a termékek elsősorban az okostelefonok tulajdonosainak körében lesznek népszerűek, mivel ezeknél a készülékeknél van elsősorban igény a multimédiás tartalmak megőrzésére. Természetesen a termékek nem csak az okos- és mobiltelefonokban, hanem a digitális fényképezőgépekben és a médialejátszókban is használhatók. A 32 gigabájtos tárolókapacitással a SanDisk gyakorlatilag teljesen kihasználja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Az adattárolási határérték elérése csak úgy volt lehetséges, hogy a vállalat a memóriakártyákat 32 nanométeres gyártási eljárással készítette. Ez azt jelenti, hogy egy adatcellában három bitet lehet eltárolni, ezt az eljárást éppen ezért X3-nak is nevezik. A SanDisk álláspontja szerint az, hogy egyre több termékben jelenik meg az X3-eljárás egyúttal azt is bizonyítja, hogy a technológia most vált igazán kiforrottá.


"A felhasználók által előállított és magukkal vitt digitális fotók, videók és zenei anyagok nagy mennyisége miatt a megfelelő tárolókapacitású memóriakártyák az okostelefonok egyik legfontosabb alkatrészévé váltak. Ez a legnagyobb tárolókapacitású memóriakártya és vállalatunk a világon elsőként teszi elérhetővé ezt az eszközt. Ez egy fontos mérföldkő a flashmemória-ipar innovatív történetében" - hangsúlyozta Sanjay Mehrotra, a SanDisk elnöke.

Az SDHC szabványt a közeljövőben a tavaly nyáron bejelentett MicroSDXC váltja majd fel. A Toshiba 2009 augusztusában már be is mutatta az első SDXC-kártyák prototípusait. A SanDisk új memóriakártyája 150 euróba kerül és már kapható a cég amerikai és európai webáruházaiban. A termékre a gyártó 5 év garanciát vállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • IMYke2.0.0.0 #9
  Köszönöm szépen a választ! Mindig tanulok valami újat :)
 • valaé valaé ná #8
  Bármelyik SDHC-t kezelő készülék. Ez már nem olyan mint a sima SD-s korszak volt.
 • kapeti07 #7
  Mostanában ezen az SG-n mindíg késnek a hírek. Kivéve talán a Film rovatban. Azok frissek.
 • kapeti07 #6
  Ez már régi hír, a mobilx-en már egy hete olvastam!
 • Bordapapa #5
  Nos, a Blackberry-m a jelenlegi operációs rendszerével pont 32 GB-ig eszi meg a kártyákat. :D
  Mondjuk valsz csak class 2-es, de elsősorban háttértárnak használnám.
 • IMYke2.0.0.0 #4
  Én meg arra, hogy mely létező készülékek lesznek kompatibilisek ezzel a jövevénnyel. A 4GB-os SDHC kártyám is szűk keresztmetszet tud lenni...
 • Killerke000 #3
  Kíváncsi lennék az írási, olvasási sebességére!
 • cateran #2
  Azert valami smiley nem artana ha ironizalsz,ha meg komolyan gondoltad, akkor allatira hulye vagy....
 • duke #1
  Es most ez miert olyan nagy szam ? Mar 30 evvel ezelott is voltak ilyen tarolok,es senki nem ajult toluk.
  link